Tömegközlekedési kihívások a Liget téren

A tegnapi  nap (2023.09.15) nagyon izgalmasan kezdődött a Liget téren. Egyrészt nem működött a BudapestGo mobilalkalmazás jegyérvényesítési lehetősége, másrészt baleset miatt a villamosok össze-vissza közlekedtek ‘Utasokat nem szállít” felirattal. Az egyikéről leszállt egy látásssérült (teljesen vak) úriember, aki segítséget kért a zsúfolt villamosmegállóban.  Megkérdeztem, hogy miben segíthetek. A 217-es busszal szeretne tovább utazni, amely megállója 100 méterre található a villamosmegállótól-mobilja szerint.
Aki ismeri a helyszínt az pontosan tudja, hogy ez a légvonalban 100 méter, a gyakorlatban életveszélyes útvonalon közelíthető csak meg- főként egy látássérült számára. Több éve jeleztem, hogy szabályosan egy innen induló busz sem érhető el. Nincs egy kijelölt gyalogátkelő hely sem a sétány , sem a vasútállomás, sem a lakótelep vagy a villamos felől a járdaszigetekig. Egyszerűen van egy buszpályaudvar amelyre nem vezet  gyalogos útvonal, viszont a buszok több irányba és több kijelöletlen sávon közlekednek és várakoznak (gyakran 2 sorban). Egy látó embernek sem egyszerű itt közlekedni.  Milyen elveszett lehet egy vak ember itt?

Történelmi kitekintés:  A buszpályaudvar eredeti formájában a vasútállomás és Köbányai Centrum áruház között helyezkedett el és felüljárón lehetett a járdaszigeteket megközelíteni.  Ezt  gyalogos felüljárót amely a Centrum emeleti részéről indult és a vasútállomás bejáratához közel végződött, lebontották.  Sajnos a bontás óta sem sikerült kijelölni gyalogos útvonalat, zebrákat a kaotikus helyzetet megelőzendő.
A BKK a trendi akadálymentesítés keretében, a megálló egyes pontjain a járdaszigetet kerekesszékkel elhagyhatóvá tette, de az utasok továbbra is a buszok és az autók elé lépve közelíthetik csak meg zebrák hiányában.  Körbejártam a végállomást és nem találtam olyan helyet ahová az akadálymentesített végállomási szigetet elhagyva el lehetne jutni. A Centrum üzeletei jóval az utcaszint felett vannak és parkolósáv szegélyezi az üzletközpontot.

A Régi Centrum, ma Skála áruház és a legközelebbi járdasziget között autósforgalom is van, de még a sávokat elválasztó szaggatott vonal is  hiányzik. A helyismerettel nem rendelkező utas nem is számít két irányú forgalomra ezen a helyen és mindig busz takarásából lép az úttestre ami életveszélyes.
Senki ne értse félre, nem sírom vissza a felüljárót. Kizárólag arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem megoldott a buszvégállomási járdaszigetek elérése.

Térjünk most vissza a villamosmegállóban segítséget kérő látássérült utashoz.  Lehet én vagyok tájékoztlan, de nem ismerek akadálymentes, vagy  kijelölt útvonalat a villamos és a buszvégállomásról induló 217-es busz megállója között.  Mint mindenki én is a buszfordulót („körfolgalom”)  keresztezve, a bokor mögül kilépve és az egykor növényekkel borított és az azóta kivágott egyetlen fa helyén átvágba, a kitaposott ösvényen vezettem a látássérült utast.

Gondolom a leírás alapján is egyértelmű, hogy ez nem biztonságos útvonal!

Magában ez a kerékpárút kialakítás is megérne egy „misét” ahol a gyalogosok közé bevezetik a kerékpárutat (tábla szerint) kialakítva egy kerékpáros csomópontot. Az egyik zebra a semmibe vezet, míg a másik a főútról (Kőrösi Csoma Sándor út) vezeti ide a kerékpárost (a járdára), hogy a gyalogátkelőhely mellett a gyalogosokkal egyidőben átkeljen a Korponai utcán. Kérdés: Mi van a sétányról érkező gyalogosokkal akik szintén egyenesen haladnak és egy kerékpáros csomóponton keresztezik a kerékpárutakat (Egyszerre kettőt)? Építsünk kerékpárutat, de gondolkodjunk is egy kicsit!

Szívesen várom  a BKK  , a Főváros, Somlyódi Csaba alpolgármester és D.Kovács Róbert polgármester véleményét arról, hogy van-e valami elképzelés az akadálymentesítéssel és a biztonságos megközelítéssel kapcsolatban? 

Aki még nem szavazott a Liget téri buszvégállomás zöldítésére, az még megteheti IDE kattintva.

Képek: wikipedia, facebbok, Google street view, Saját

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük