Miért nem megy tovább a 95-ös

Elég gyakran utazom  Köbánya alsó vasútállomás és az Aréna plaza között. Többször megfigyeltem, hogy az utasok 99% a Puskás Ferenc Stadionnál leszáll és vagy a metró irányába indul tovább, vagy rohan a 80-as trolira. Naponta okoz problémát, hogy a 80-as troli épp akkor áll ki a megállóból amikor a 95-ös busz beáll oda. Néha  a troli vezetője megvárja az autóbuszról érkező továbbutazni vágyókat, de az esetek nagyobb részében lemaradnak. Pár éve a 95-ös, teljesen logikusan még a Keleti Pályaudvarig közlekedett, összekötve Kőbánya alsó vasútállomást  a Keleti pályaudvarral. Ezzel egyszerűen elérhetővé téve a Kőbánya felől érkezők utazását. A 80 / 80A legzsúfoltabb szakasza épp a Keleti Pályaudvar – Hungária körút közti rész. Amennyiben a BKK visszaállítaná a 95-ös busz eredeti végállomását, tehermentesítené az említett viszonylatot is.  A 95-ös viszonylat útvonal rövidítése még az Aréna plaza átadása előtt történt meg. Azóta nőtt az utasszám. A 95-ös viszonylat végállomására hely van a pályaudvar előtt a 178- as és a 80-as között.


A BKK -több vonalat meghosszabbít vagy összevon és így hosszabb kedvelt új viszonylatot hoz létre. Ilyen az esténként és a hétvégéken közlekedő 109-es viszonylat is, amely bebizonyította létjogosultságát az észak – déli vonalon. Hasonlóan jó megoldás lehetne 178-as és a 95-ös vonal összevonása, Ezzel egy  kelet – nyugati új útvonal jönne létre amely előnyeit elsősorban az Arena plaza élvezné. A Dél-Budai régióból érkezők illetve a 3-as metroval érkezők nagy számban vennék igénybe a 7-es buszcsalád helyett az új viszonylatot, mivel az átszállás nélküli kapcsolatot teremtene az Aréna plazahoz. A másik irányból is kiváltaná a 95+80A átszállási kényszert.

A 95-ös viszonylat útvonala videóba sűrítve (TLaci6)

2 hozzászólás érkezett ehhez : “Miért nem megy tovább a 95-ös

  1. Szerintem pont nem a Puskás-Keleti a legzsúfoltabb része a 80-asnak. Az Arénába tényleg sokan mennek, a Keletihez megcsak azok, akik ott szállnak át a buszukra/trolijukra/villamosukra/vonatukra, de nem a metróra, mert az ominózus utasok már a Puskásnál átszállnak. Ésszerűbb lenne összekötni a 95-öst a 178-assal, nem olyan szarakodás kéne, mint anno 2008-ban egy év erejéig.

  2. Én naponta látom a 95-ről le és a 80-ra fel ugráló utasokat. Az észrevételeddel viszont tényleg egyet tudok érteni, hiszen decembertől a BKK a 9-es vonalat is (ma 109) is meghosszabbítja és teljes üzemidőben Kőbánya alsótól Óbuda Bogdáni útig közlekednek majd az autóbuszok.
    A teljes várost átszelő vonalak sorába bizony beléphetne a 95+178 is. Jó gondolat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .