Kitiltásom története

Úgy néz ki a BKK aki (ez szándékos) köztudottan nehezen viseli a kritikát már nem tudta feldolgozni a héten történteket. Mint köztudott a héten szinte minden nap leállt valamelyik metró vonal. A kettes metró biztosítóberedezésének tesztje igencsak elhúzódott és tegnap a négyes metró is baknak ütközött. AZ új Alstom szerelvények kerekei inkább szögletesek mint kerekek és a járművezetők többletmunkája miatt is átcsaptak a hullámok a BKK feje felett. Ez mind olyan hiba amit nem tagadni kéne, hanem megfelelően kommunikálni. Van akinek ez megy és van aki ezt képtelen megtenni.  Sajnos a BKK kommunikációja soha nem volt sikeres, ennek oka véleményem szerint az az egyszerű tény, hogy a BKK valami ismeretlen okból a kommunikációt nem akarja vagy nem meri szakemberekre bízni. Az elmúlt fél évben rengeteg ilyen jellegű hibát követett el. A mundér védelme csak egy ideig lehet ok arra, hogy egy ekkora szervezet ne tájékoztasson megfelelően.  A BKK minden  Magyarországon adót fizető polgár pénzéből működik. Minden adót fizető polgár pénzét költi el. A mi pénzünkkel gazdálkodik, tehát  jogosan elvárható a korrekt és objektív tájékoztatás. Több alkalommal felhívtam a BKK figyelmét arra, hogy a hibákat felesleges tagadni, hiszen csak idő kérdése és azok köztudottá válnak. Sokkal ésszerűbb a hibát jól kommunikálva elismerni és ígéretet tenni annak kijavítására. Sajnos a BKK a mai napig inkább a szőnyeg alá próbál söpörni minden problémát.  Szintén közismert tény, hogy a felvilágosítás és eszmecsere helyett a BKK előszeretettel használja saját Facebook oldalán a tiltás eszközét. A kényelmetlen kérdéseket egyszerűen törli, majd annak feltevőjét tiltó listára teszi. Ez azért értelmetlen, mert önkéntesen tagadja meg saját magától a válaszadás jogát. Durcás, éretlen kisgyerekként viselkedve hátat fordít azoknak aki a tevékenységét finanszírozzák. Ilyet – véleményem szerint – egy felnőtt ember nem tesz!

Hogy mi lehetett mai kitiltásom valós ok, úgy érzem soha nem fogom megtudni. Aki ismer, az tudja kerülöm a durva kifejezéseket és nem szoktam személyeskedni, nem hozom fel senki származását, politikai hovatartozását,  vagy nemi identitását sem egy vitában. Mindig csak és kizárólag a tényekkel érvelek.  Nézzük mit is írtam ma a BKK facebookján amivel kiváltottam a BKK haragját amelynek következtében kitiltott. Igen  tudom, volt pár olyan hozzászólásom, amely miatt az asztalt csapkodták a BKK irodáiban – kicsi ez a város és minden információ körbe jár.

A mai nap legjelentősebb történése, hogy az Árpád hídnál füstölt az egyik metrókocsi és egy másikat vontatni kellett mert mozgásképtelenné vált (forrás: Metróért Egyesület). Ezzel egyidőben a körúti villamosok közlekedése is leállt fokozva a káoszt a városban. A történések idején én épp a  belvárosból indultam haza és a Deák tér felé gyalogoltam amikor megláttam egy „T – metrópótló” feliratú buszt. Gyorsan megnéztem a BKK facebookján, mi is történt. Láttam, hogy kb 15-20 perce fent a hír, hogy a hármas metró nem közlekedik. Ez  mindennapos dolog, nem is tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, amíg ki nem értem a Deák Ferenc térre a 9-es busz megállójába. Rég nem látott tömeg fogadott a Madách téri oldalon pótló buszok foglalták el a külső sávot a 9-es megállójától a zsinagógáig. Rengeteg ember és rengeteg, különböző feliratú, szóló és csuklós  autóbusz. Miközben én vártam a 9-es buszt kőbánya felé, feltűnt, hogy Újpest Központ felől egy érkező metrópótlót sem látok jönni. Mivel már lassan fél óra telt el a metrópótlás meghirdetésétől és ennyi idő alatt már az első pótlóbusznak meg kellett volna érkeznie, ezt a tényt közzé tettem a BKK facebookján, kérdezve, hogy a metrópótlás egyirányú-e, mert nekem nagyon úgy tűnik.  Több kommentelő jelezte, hogy a metrópótló buszra vár a külső végállomás és a belváros felé, de  egy sem indult.   – Állításomat több kommentelő megerősítette.

Miközben vártam a megállóban a Kőbánya felé induló  9-es buszt többen is odajöttek hozzám és megkérdezték, hogy honnan indul Újpest felé a metrópótló busz. Ez ismét csak annak a jele, hogy a BKK nem áll az utastájékoztatás terén a csúcson. Egy metróállomáson lenne bőven ember arra, hogy a kijáratoknál útba igazítsa az utasokat.  Miért nem tette meg?

Amikor megérkezett a várt 9-es busz és kinyíltak az ajtajai, az emberek szó szerint potyogtak ki az ajtón, olyan túlzsúfolt volt a jármű. Ennek oka szerintem teljesen nyilvánvaló. A nyugati pályaudvartól, metrópótló hiányában az utasok a 9-es busszal próbáltak meg eljutni a Deák Ferenc térre. Ez  véleményem szerint ismét azt támasztja alá, hogy a nyugati térről a Deák tér felé nem jött metrópótló.

Felszálltam a buszomra és nyugodtan olvasgattam a BKK facebookján a kommenteket, amelyekből megtudtam, hogy nem csak a metró, de a körúti villamos sem közlekedik. Teljesen logikusnak tűnt számomra, hogy a BKK egyik büszkesége a FUTÁR épp ennek az információnak a továbbítására és közlésére szolgál, hiszen ezt épp a BKK jelentette ki egyik  nyáreleji írásában. Én úgy tudom, hogy ezt a lehetőséget a BKK azóta sem használja. Ennek oka lehet az, hogy erre a FUTÁR rendszer alkalmatlan, vagy a rendszer kezelői nem tudják használni azt. Mindkettő egyértelműen a BKK hibája. Én mint utas elvártam volna, hogy a metró leállása esetén a város minden járművén a FUTÁR segítségével közölje a BKK utasaival ezt a tényt !  Nem történt meg, legalábbis azokon a járműveken amelyekkel ma utaztam.  Ezt a kérdést feltettem a BKK facebookján a BKK-nak is. Ez lehetett a kirúgásom oka?

FUTÁR-os kommentemre az egyik magát járművezetőként feltüntető azt írta, hogy a rendszer nem ér semmit, míg egy másik hozzászólásában megkérdezte, hogy mikor működnek majd végre ezek a kijelzők.  Kérdésére a BKK természetesen nem válaszolt. Én viszont megjegyeztem, hogy az 1-es és a 3-as villamos vonalán már le is bontották a pályafelújítás kapcsán az összes FUTÁR kijelzőt, amelyek egy napot nem üzemeltek és ilyen formában-ismerve a látványterveket-oda vissza nem is kerülnek. Ezután feltettem a kérdést a BKK-nak, hogy mennyibe került nekünk adófizetőknek ezeknek a FUTÁR oszlopoknak a kiépítése és a mostani bontásuk, miután azok egy napig nem működtek .  Ez lehetett kirúgásom oka?

Bízom benne  és a jelek is erre utalnak, hogy rövidesen a BKK vezetése szakember kezébe kerül aki az utasok és a Magyarországon adót fizető polgárok érdekeit fogja majd képviselni, hiszen az Ő (mi) pénzünkkel gazdálkodik.
Örömmel tölt el, hogy  kitiltásommal egy olyan „klubba”  kerültem amelyben a Városjáró blog vagy a VEKE is tag, több ezer budapesti adófizetővel és utassal együtt, akiknek csak a pénzére van a BKK-nak szüksége, de a véleményükre már nem kíváncsi!

4 hozzászólás a következőhöz: “Kitiltásom története

 1. Örömmel tölt el, hogy kitiltásommal egy olyan “klubba” kerültem amelyben a Városjáró blog vagy a VEKE is tag, több ezer budapesti adófizetővel és utassal együtt, akiknek csak a pénzére van a BKK-nak szüksége, de a véleményükre már nem kíváncsi!
  1. Nincs több ezer kitiltott tag. Talán ha 20-30 van…
  2. A VEKE és a Városjáró egyszerű mocsok, az internet legalja. Meg lehet nézni az oldalaikat, kommentárjaikat, lejáratják ők magukat anélkül is, hogy írnék én bármit is.
  3. Az, hogy örülsz, hogy velük vagy egy lapon pedig téged is leminősít. És különösen leminősíti azt a részt, ahol arról értekezel, hogy te mindig tényekkel érvelsz. Mert ők BIZTOSAN nem ezt teszik. Mocskolódnak és sarat dobálnak.
  „a jelek is erre utalnak, hogy rövidesen a BKK vezetése szakember kezébe kerül”
  Álmodj, királylány. Egy ostoba ADIDAS-os üzletkötő vagy, lövésed nincs arról, hogy kinek, miért mi a helyzete. Arról végképp nincs, hogy kik vannak a BKK vezetésében, kik a szakemberek és kik nem…

  1. Palacsinta- meg ne haragudj, de egyetlen egy ténnyel sem támasztottad alá azt, hogy a leírt véleményem téves lenne.
   Az, hogy a BKK kommunikációja hibás és nélkülöz mindenféle szakmaiságot, az a bkk közleményeinek és kommentjeinek elolvasása után azonnal nyilvánvaló.
   Én többször felhívtam erre a hiányosságra a BKK figyelmét és ezzel nem voltam egyedül.
   Ami a szakmaiatlanság legszembetűnőbb jele, az éppen az a tény,hogy csak olyanokat tilt ki a BKK akik kérdeznek és a feltett kérdésükre választ várnak.
   Elég felmenni és megnézni, hány káromkodó, szitkozódó, anyázó komment olvasható ma is a BKK facebookján. Ezeket a felhasználókat nem tiltják ki, hiszen ők nem veszélyeztetik a BKKt. Valós veszélyt mindig az a kérdező jelent aki konkrét hiányosságra világít rá és választ vár.
   Kedves palacsinta, ha van időd, számold meg, hányszor kértem konkrét tájékoztatást a FUTÁR-ról ! Egyszer sem kaptam választ !
   Számold meg, hányszor kértem felvilágosítást a 3-as villamos átépítése kapcsán, az új megállók terveiről? Egyszer sem kaptam választ!
   Nézd meg, miként kezeli a BKK az utaspanaszokat ! Meghallgatja a panasszal érintett ellenőrt, járművezetőt és az ő állítását mindig igaznak és ténynek kezeli, amely alapján elutasítja az utas panaszát. Még az objektivitás látszata sincs meg .
   Én soha nem a BKK ellen indultam harcba, csak az általuk elkövetett hibákra hívtam fel a figyelmet. Ez mind létező hiányosság volt, amelyre megoldást kellett volna keresni és nem a szőnyeg alá söpörni.
   Tény, több ötletemet részben megvalósította a BKK, ezek sikerek, de sajnos több esetben épp a javaslat lényegét nem veszi át.
   Palacsinta- Azt , hogy a BKK berkein belül vannak szakemberek azt a BKK-nak kéne tettekkel bizonyítania. Az, hogy a FUTÁR táblák fél év után sem működnek, nem támasztja alá azt amit írsz. Tudod, volt egy május, majd egy szeptember és egy novemberi határidő. A hétvégén december van.. Ha megnézed az 1-3 villamos megállóinak látványterveit akkor számodra is nyilvánvalóvá válik, hogy azokon nem szerepel futár oszlop, mert a kijelzők elhelyezése más. Ebből logikusan következik, hogy a BKK arra számíthatott, hogy a FUTÁR kijelzők az átépítés megkezdéséig is üzemelni fognak. Egy villamosvonalon sem működött-tudomásom szerint egy napig sem a FUTÁR és most már az 1-3 vonalán bontják is őket.
   Mivel a BKK a Magyarországon adót fizető és a Budapesten jegyet és bérletet váltók pénzéből működik, így JOGOSAN várom el, hogy a BKK a MAGYAR érdekeket képviselje és annak vezetője MAGYAR érzelmű legyen.
   Szintén fontos, hogy a BKK az adófizetők pénzén az adófizetők érdekeit képviselje. Az adófizetők érdeke a biztonságos szolgáltatás, biztonságos és tiszta járművek, kiszámítható járműkövetés, megfelelő utastájékoztatás magyar nyelven.
   Egy ilyen forráshiányos cégnél mint a BKK nem volna szabad olyan luxusra költeni, mint az új logók, új táblák az új logók miatt és különös hóbortként, új flottaszín vagy anyanyelvi brit utastájékoztatás. A metró a múlt héten minden nap leállt !!
   Lehet, hogy szerinted ” mocskolódás „, ha egy szakmai szervezet mint az általad említett Metróért Egyesület vagy a VEKE felhívja a figyelmet arra, hogy gondok vannak, de hidd el ezt csak addig fogod annak hinni, amíg nem te utazol azon a metrón amely „magától” rossz vágányra fut, majd egy bakot eltolva áll meg, vagy egy metrókocsiban amelyet megtölt a füst.
   Palacsinta- én látom a látogatók ip címeit és domainjeit. Pontosan tisztában vagyok azzal, hogy hány BKK-s látogatóm van aki csak olvas de nem szól hozzá.
   Egy apró észrevétel: Azt állítod, hogy a BKK facebookjáról csak 30 ember van kitiltva. Ez olyan információ, amelyhez csak a BKK azon munkatársa juthat hozzá, aki ezzel foglalkozik..

   1. „Egy apró észrevétel: Azt állítod, hogy a BKK facebookjáról csak 30 ember van kitiltva. Ez olyan információ, amelyhez csak a BKK azon munkatársa juthat hozzá, aki ezzel foglalkozik.”
    Ráadásul ez a szám korántsem igaz, a valóságos szám 100-nál több, úgyhogy ezt inkább félrevezetési kísérletnek lehet mondani.

 2. Nah, Palacsintánál nagyobb trollt keveset termett a Föld. A legkevesebb hogy mindenkit anyáz mert a mocskos szája és a folyamatosa trollkodása miatt mindenhonnan kivágják mint macskát szxxxrni. Ugyan már…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük