Keressük a rakpart probléma megoldását

Ma délben tettem egy sétát a belvárosban. Láttam a dugóban araszoló autósokat és láttam a lezárt, teljesen üres és kihalt alsó rakpartot. Ez a megoldás, így biztosan nem a valódi budapestiek érdeke. Aki itt él és dolgozik az tudja, hogy a város lakóit nem szabad megosztani és nem szabad egymás ellen hangolni, főként nem szabad ezt politikai haszonszerzés céljára felhasználni.  Ami most zajlik az biztosan nem jó senkinek aki ebben a városban él, vagy itt dolgozik.
A főpolgármester Úr megpróbálja kiszorítani az autósokat a belvárosból, gyakran olyan csoportok érdekire hivatkozva akik véleményem szerint a lakosság elenyésző részét képviselik csak.

Miután a mai képeket megosztottam a Facebookon, pár kommentelő azt írta, hogy este 7 után mindig tele van a lezárt rakpart.  Amennyiben ez így van és miért kételkednék bárki szavában is, teljesen kézenfekvő az adott terület felváltva történő használata. Az autósok napközben, míg a bulizók este használhatnák a rakpartot. 
A nyarak fokozatosan melegebbek lesznek, ráadásul a rakparton hiányzik az árnyék. Ennek következtében egyre kevésbé elviselhető ott tartózkodni a tűző napsütésben és a forró aszfalton. Ez részben magyarázhatja a lezárt rakpart kihasználatlanságát, amit több alkalommal is tapasztaltam.

A képen is jól látszik, hogy az úttesten alig van kihelyezve utcabútor, tehát ez is segítheti a terület időben megosztott használatát.
Azt javasolnám, hogy az alsó rakpartot napközben pl 5 és 18:59 között használják az autósok, míg a hőség megszűnése után 19:00 – tól hajnali  4 -ig legyen a bulizóké. Négy és öt óra között elvégezhető a takarítás és reggel 5 órától indulhat a forgalom.

A legproblémásabbnak a hajnali gépi takarítást gondolom.

Karácsony Gergely pár hónappal ezelőtt felvetette a változtatható táblaképű forgalomszabályozó technológia bevezetését . Ennek tesztelésére remek hely lenne, ez  a rakpart szakasz. Több típust is össze tudnánk hasonlítani, valós körülmények között, egy nagyobb táblabeszerzés előtt.

Természetesen ez csak egy ötlet. Az időszakok elosztása társadalmi egyeztetés alapján valósulhatna meg. Én úgy látom, hogy egész héten, minden nap, teljes nap lezáva tartani a rakpartot elsietett volt. 

Még egy észrevétel. A villamos viadukt alatt van bőven hely nyilvános , karbantartott illemhelyek kialakítására. Hatalmas a kontraszt a Vígadó tér étteremsora és a rakpart mobilvécékkel tarkított „romkocsma” stílusa között. Ezt is célszerű volna orvosolni.

2 hozzászólás a következőhöz: “Keressük a rakpart probléma megoldását

  1. A Rakpart képes a városon áthaladó gépkocsi forgalom lebonyolítására. Miért nem a népligetbe, vagy a városligetbe viszik ki a bulizókat, az árnyakat adó fák alá? Egyébként biztos vagyok benne, hogy Gri nem lesz tovább polgármester, ha ezt tovább így folytatja.

    1. Tóth Ervin – annak idején a Liget projekt ellenzőitől kérdeztem meg, hogy ha ennyire zavarja őket a Városliget fejlesztése akkor miért nem a Népligetbe járnak? A Népligetben is megáll a metró.

      Sajnos nagy a gond a főpolgármester választás terén. Ha ténylegy igaz amit Karácsony Gergely állít, vagyis az, hogy nincs a fővárosnak már pénze, akkor a következő főpolgármester is bukni fog. Forrás és előkészített fejlesztések hiányában a következő fővárosvezető nem lehet sikeres.

      Karácsony Gergely jól eladja magát , elődei szerződéseivel és projektjeivel, de ezek elfogynak. Mi lesz utána?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük