A metró fogságában

m3Miután újsághír lett  a hétfő esti üzemzavarból, így én is leírom mit is tapasztaltam tegnap esti rabságom idején a föld alatt. Miután megérkeztem feltűnt, hogy  a megszokottnál lényegesen több ember várakozik a metróállomáson, ahol a beléptetőemberek mint mindig, most is nagyon kedvesek voltak és  “Jó napot uram! ” köszöntéssel fogadtak. Ezt csak azért emelem ki, mert a városban  erre máshol nem volt még példa, itt viszont ez mindennapos !  Miután  megérkezett a szerelvény felszálltam a többi várakozóval együtt és elindultunk dél felé. Irány a belváros! Pár méter után hangos csikorgás, fékezés közepette megálltunk az alagútban valahol  Városkapu és a Gyöngyösi utca között. Ez a jelenség nem ismeretlen a rendszeresen metrózók körében, hiszen amióta bevezették a sebességkorlátozása az M3 vonalán, azóta sebességmeghaladás miatt rendszeresen vészfékezéssel állítja meg a rendszer a vonatokat. Egy levegőtlen, alagútban álló vonaton lassan telik az idő és az ember időérzéke is jócskán megzavarodik. Nem tudom mennyi időt állhattunk az alagútban amikor a facebookon megkérdeztem a BKK-t, hogy mi az oka annak, hogy az alagútban várakozunk de tény, hogy akkor már az 4-5. vonat haladt el mellettünk nagy sebességgel  az ellenkező irányba, észak felé. up1 A BKK válasza gyors volt. Ekkor a metró vezetője is bemondta, hogy áramellátási probléma miatt állunk az alagútban. Lassan gurulva haladunk majd dél felé. Ez így is történt. Lassan gurulva elindultunk a Gyöngyösi utca irányába. Az utastársaim többségbe nyugodtan fogadta a hírt. Sokan telefonálni kezdtek, mert időpontra mentek volna valahová. Jelezték, hogy késni fognak. Mint mindig most is az emberek nagyrésze a telefonjába révedve csapta el a várakozás idejét. Lassan begurultunk a Gyöngyösi utcai állomásra ahol ismét sokan várakoztak. Itt a mi vonatunk is állt egy ideig, majd tovább indultunk. Lépésben gurulva eljutottunk az Árpád hídig , ahol jobbnak láttam leszállni és a 32-es busszal utazni tovább az Örs vezér tere felé. Nem tudom jól döntöttem-e,  de ha 3 megállót kb 20 perc alatt sikerült megtenni, akkor a busz csak gyorsabb lehet.

kapuAz Index cikkében olvastam, hogy az utasok sötétben várakoztak a 40 fokos hőségben. Azon a vonaton, amelyen én utaztam volt világítás!  Mivel a szerelvény egy helyben állt, így tényleg levegőtlen és meleg volt a kocsi, de ez ellen nem igazán lehet mit tenni. A metróvezető nagyon felkészült volt. Hangja megnyugtató , érezhetően kezelni tudta a helyzetet. Tényleg érthetően, tagoltan, lassan tájékoztatta az utasokat.  Azon kívül, hogy a facebookon hamarabb érkezett információ, mint a metró vezetőjétől -ami érdekes- mindent rendben találtam. Egy kellemetlen helyzetet sikerült jól kezelni. Minden indulás után a metróvezetőnk bemondta, hogy áramellátási gondok miatt lassan fogunk haladni, de végig megyünk a teljes vonalon! Ez egy nagyon fontos és megnyugtató mondat volt!

Egy apró észrevétel a BKK részére. Az email-ben kiküldött tájékoztatókat  nem ártana néha elolvasni, mert a sablonszövegek időnként  komikusak. Erre jó példa az M2 hétvégi pótlása amikor a BKK tájékoztatott , hogy az M2 Örs vezér tere és a Déli pályaudvar között nem közlekedik. A kieső SZAKASZON (?) autóbuszokkal utazhatunk.  Az Örs-Déli a teljes vonal ! Nincs kieső szakasz .  Tegnap az alagútban vesztegelve is kaptam  drótposta levelet a BKK-tól amelyben  arról tájékoztat, hogy Kőbánya-Újpest vonalon lassú a közlekedés. Én Újpest – Kőbánya vonalon vesztegeltem az alagútban, miközben összesen 8 vonat húzott el mellettem teljes sebességgel észak felé..  Egyszerűbb lett volna csak annyit küldeni, hogy az M3 vonalán lelassult a közlekedés, hosszabb menetidőre kell számítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .