Lítačka Prága – tarifaplafonnal

Egy korábbi írásomban már felvázoltam Prága közösségi  közlekedését, de mivel egyre több hazai fiatal nyári úticélja Prága , így most bővebben  bemutatom a Prágai  „Budapest GO-t”, amit  ők PID Lítačka-nak  neveznek, illetve kiegészítem azt az újdonságokkal. Természetesen ennek a mobilalkalmazásnak van angol nyelvű változata, így a hazai turisták is könnyen tudják használni.  A PID Lítačka mobilalkalmazás mindkét mobilplatformra elérhető. Miután telepítetted a mobilalkalmazást használhatod regisztrációval vagy regisztráció nélkül. Turistaként én a mobil napijegyet ajánlom,de amennyiben nem tudod, mennyit is fogsz utazni aznap, elég ha idő alapú jegyet váltasz az alaklmazáson belül. Itt fontos megjegyezni, hogy a budapestivel ellentétben az idő alapú jegy kizárólag a rajta feltüntetett időpontig érvényes. A mobiljegyet érvényesíteni mindig a megállóban kell az alkalmazáson belül. Tehát senki ne keressen QR kódokat, mert ilyen nincs Prágában.

Miért ajánlottam az időalapú jegyet és nem feltétlenül a napijegyet?  Prágában 2022. áprilisától ugyanis létezik TARIFAPLAFON.  Tehát nem tudsz többet fizetni az egyedi utazásokért mint  a napijegy ára, ami ma 120CZK. Amint meghaladná a napi költésed ezt az összeget a mobilalkalmazás felkínálja a jegyed automatikus meghosszabbítását a következő nap hajnali 1 óra 30 percéig , vagyis a nappali üzem zárásáig.

2 hozzászólás a következőhöz: “Lítačka Prága – tarifaplafonnal

  1. „A mobiljegyet érvényesíteni mindig a megállóban kell az alkalmazáson belül. Tehát senki ne keressen QR kódokat, mert ilyen nincs Prágában.”

    Oké, de hogyan kell érvényesíteni? Ez a videóból sem derül ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük