Menetrend.app – miért használom?

Már nem is emlékszem, hogy pontosan mióta használom az akkor még Budapesti menetrend nevű mobilalkalmazást, de sok-sok éve.  Miért  választottam ezt a mobilalkalmazást?  Mert tud valamit amire a BudapestGo nem képes és számomra úgy tűnik, hogy a fejlesztői nem is akarnak megvalósítani. Ez a rendszeresen használt viszonylatok rendszerezése a kezdőlapon.  Nem kell keresni, nem kell lapozni, csak megnyitom és azonnal látom, hogy hány perc múlva indul az a járat amely számomra fontos.  A BKK próbálkozik kedvencek menüvel, de az kizárólag megállókat ment el és megjeleníti az összes járatot és irányt amiben keresned kell.

Rajtam kívül nagyon sokan laknak vagy dolgoznak olyan helyen , ahol egy megállóból több járat indul, de abból ő csak egyet használ, míg a többi haszontalan információ számomra. A Menetrend.app ezeket kiszűri, kizárólag csak azt látom amire nekem van szükségem! Szabadon kombinálhatom őket és mint az alsó képen is látszik két sorban  akár  4 viszonylat indulásai is összevonhatók, míg a BKK alaklamazása helyigényes és rosszul szervezhető.  A viszonylatok irányának nevét is szabadon módosíthatod, ha mondjuk túl hosszúnkat találod, vagy egyszerűen csak nem tetszik. Szintén szabadon színezheted, vagy beszúrhatsz elválasztóelemeket tetszőleges szöveggel, mint pl Munkába, Haza, Nagyihoz, Meccsre…..

A menetrend.app másik nagy előnye, hogy Nem csak Budapest, de összesen  57 hazai város helyi közlekedése található meg a mobilalkalmazásban . 
Itt fejlesztési irány, lehetne a különböző városok menetrendjeinek keverhetősége, vagyis a kedvencek városfüggetlen modulokból épüljön fel. Ennek előnye, hogy egy Tatabányáról Budaestre ingázónak se kelljen váltania a városok között, hanem a kiválasztott kedvenceket egy  oldalon tudja megnézni, hiszen reggel Tatatbánya, míg napközben Budapest menetrendjére lesz szüksége.

A következő előny az elsőajtós járatok jelzése. Sajnos mivel az adatokat a BKK szolgáltatja (hibásan), ezért a csak hétvégenként és csak szakaszosan elsőajtós járatok pontatlanul szerepelnek. Számomra ismeretlen okból a BKK nem igazán akarja pontosan tájékoztatni utasait arról, hogy melyik viszonylat mikor első és összajtós. Erre  kéne megoldást találni!

Én mindenkinek ajánlom a menetrend.app mobilalkalmazást, amely teljes szabadságot ad mindenkinek az egész országban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük