Burkolt áremelés a Libegőn

Nem tudom, ki  milyen gyakran szokott felmenni Normafához vagy a János-hegyi  Erzsébet kilátóhoz, én évente egyszer. Hagyományosan a 21-es buszal megyünk fel, majd kis séta a kilátóig és végül libegővel le Zugligetbe majd a 291-es busszal vissza a városba. 

A mai napon is ez volt a program. Sajnos meglepetés ért minket amikor János-hegyi állomáson jegyet szerettem volna váltani lefelé, mint minden évben.  Az idén, hatalmas  feliratok figyelmeztetnek a jegykiadó automatán arra, hogy egyirányú jegy nem váltható.

Rajtunk kívül több kirándulót is felháborított, hogy az üzemeltető olyan jegy váltására kötelezi az utasokat amiről  már a megváltás pillanatában tudják, hogy nem fognak  felhasználni.  Ez minden szempontból etikátlan és nem vagyok biztos abban sem, hogy jogszerű.

Az utazási feltételekben is egyértelműen szerepel, hogy a jegy  kizárólag egy hegymeneti és egy lejtmeneti utazásra jogosít a hivatalos nyitvatartás idején. A jegyek a vásárlás időpontjától egy évig érvényesek. 
Kérem az illetékeseket, hogy a kellemetlenségeket elkerülendő állítsák vissza az egyirányú jegyet akár kedvezményes konstrukciú keretében:

1 úrta szóló jegy 1500 Ft

2 útra szóló jegy 2000 Ft

Döntsön az utas, hogy  vált-e egy útra jegyet, de adjuk meg neki a lehetőséget erre! A rossz érzés azért alakul ki mert szolgáltató rákényszeríti, hogy egy szolgáltatásért fizessen, amit nem kíván igénybe venni!

Mi a ti véleményetek erről?

2 hozzászólás a következőhöz: “Burkolt áremelés a Libegőn

    1. Hüvi nagyondühítő, főként ha többen vagytok és úgy estek csapdába a Libegőnél. Nem tudom, hány utas váltott eddig jegyet csak egy útra, de én magam is több elégedetlen túrázóval találkoztam akik átverve érezték magukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük