A metrókapuk bontása kapcsán

A mai napon megkezdték a Deák Ferenc tér metróállomás, Sütő utcai kijáratánál lassan egy évtizede felállítpott, de soha nem használt  metró beléptetőkapuk eltávolítását. Aki rendszeresen olvas , az tisztában van vele, hogy a kezdetektől fogva próbáltam felhívni a figyelmet, a régi nevén RIGO projekt hibáira.

Az elmúlt évtized alatt jelentős változások történtek a világban. Több akkori jóslatom mára valósággá vált. 2024-ben a közlekedésszervezők igyekeznek kivonni a forgalomból a fizikai kártyákat, vagy legalábbis digitalizálni azokat mobilalkalmazásokba. Emellett a bankkártyák használata, mint hordozó eszköz, széles körben elterjedt.

2015-ben még nem volt megoldott a mobiltelefonokba digitalizált bankkártyák NFC-n keresztüli, token-alapú használata, de azóta ez már a mindennapok része.

Összeségében a RIGO projekt egy rossz irány volt, mely már annak felvetésekor láthatóan lefutó ágon volt azokban a városokban is ahol akkor használták.

Mennyire lett volna más Budapest közlekedése, ha elkerülik ezt a hibát?

Emlékezzünk vissza a BKK tíz évvel ezelőtti egyik legnagyobb tévedésére: a saját kártya bevezetésére. Az ötlet, amely a RIGO projekt során született, sajnos nem vette figyelembe a nemzetközi tapasztalatokat és a visszaélések veszélyét.

A metrókapu mindig kizárólag a bérlet érvényességét ellenőrzi, nem az utas jogosultságát.

Kizárólag elektronikus ellenőrzésnél egy fiatal is gond nélkül tud utazni nagyapja ingyenes kártyájával

A külföldi példák már akkor is figyelmeztetőek voltak. Csehország helyközi járatain előfordult, hogy teljes családok egyetlen 70 év feletti nagymama bérletével utaztak, egymásnak kölcsönadva a kártyát. Varsóban is kénytelenek voltak lecserélni a kártyákat a tömeges visszaélések miatt.

Képzeljük csak el, mi lenne, ha 2024-ben Budapest utcáin ipari mennyiségben másolnák az ingyenes utazást biztosító kártyákat. A város közlekedése teljesen kaotikussá válna, és a rendszer fenntarthatósága komoly veszélybe kerülne.

A történtek ismeretében kijelenthetjük, hogy a saját kártya bevezetése komoly tanulságokat hordoz magában. Remélhetőleg a jövőben a BKK bölcsebben mérlegeli majd a hasonló döntéseket, és figyelembe veszi a nemzetközi tapasztalatokat is. Budapesten a közlekedés jövője azon múlik, hogy milyen tanulságokat vonunk le a múlt hibáiból.

Aki még mindig nem érti, hogy mi a gond az elektronikus beléptetéssel és a metrókapukkal, ha azokat BKK-kártyával használnánk, összefoglalom.

  • A kapu kizárólag a kártya utazási jogosultságát viszgálja, nem az azt felhasználóét.
  • Budapesten rengeteg ember jogosult díjmentes utazásra.  Idősek, gyerekek, diákok…
  • Minden díjmentes utazásra jogosult kapna egy ingyenes utazásra jogosító kártyát
  • A kártyát senki nem veszi elő, a pénztárcáját, táskáját érinti a kapukhoz – nem látható a visszaélés
  • Hiába állítana felügyelőszemélyzetet a BKK a kapu mellé, mert nem látná magát a kártyát
  • 2024-ben a statikus adatot tartalmazó kártyák könnyen és főként olcsón másolhatók

A Jövő Jegyrendszere: Bankkártya és Mobiltelefon valamint a biometria

Már 2014 környékén is előrevetítettem, hogy a jövő az olyan adathordozók használata lesz, amelyeket az emberek ugyan kölcsön tudnának adni egymásnak, de saját érdekükben nem teszik azt meg. Ez a bankkártya és a mobiltelefon!

Gondoljunk csak bele: a bankkártyát  ma már szinte mindenki digitális formában hordja magával a mobiltelefonjában, órájában. Ezek az eszközök olyan mértékű személyes adatot és pénzügyi információt tartalmaznak, hogy tulajdonosaik érthetően óvják őket. Ez a biztonságérzet pedig tökéletes alapot nyújt arra, hogy egy modern jegyrendszer alapjaivá váljanak.

A mobiltelefonok és bankkártyák használatával nemcsak az utazás válna kényelmesebbé, de a visszaélések esélye is minimálisra csökkenne. Képzeljük el, hogy Budapest közlekedési rendszere egy olyan jegyrendszerre épülne, amely egyszerre modern és biztonságos, összhangban a 21. század technológiai vívmányaival.

Sokan, tudom nem szeretik hallani, hogy ami jól működik Londonban , az az eltérő szabályozási környezet miatt Budapesten csak segítené a jegy nélküli utazást, a bliccelést.  Budapesten rengeteg ember jogosult díjmentesen utazni ami nagyon megnehezíti a visszaélések kiszűrését, ha kizárólag a kártya utazási jogosultságát viszgáljuk és nem a személy jogosultságát.

A beléptetőkapu nem tudja, hogy hány éves vagy, csak a kártya jogosultságát ellenőrzi

Sokan szeretnének az elsőajtós járatokon is NFC vagy QR olvasáson alapuló jegyérvényesítő készülékeket felszerelni. Itt is ugyanaz a helyzet mint a kapuknál. Amennyiben a BKK a legköltséghatékonyabb megoldást választaná, vagyis nem terítene ingyenes utazást biztosító kártyákat, akkor is létrejönne egy új visszaélési forma, az olcsó bérletek használata. Mivel a validátor itt is csak a kártya, a papír alapú bérlet és mobilbérlet esetében, magának a hordozónak ez érvényességét  vizsgálná, így elég lenne a 9000 forintos felnőtt bérlet helyett 900 forintos diákbérletet váltani… Ezek rossz megoldások, melyek felesleges pénzkidobás eredményeképp, bevételcsökkenéshez vezethetnek.

Természeteesen a biometrikus azonosítás megoldaná a fent leírt problémákat, de biztosan szükség van erre? Több EU-n kívüli országban elterjedt az arcfelismerésen alapuló fizetés. Ilyen például a moszkvai  metró, de Kínában is terjed. Szerintem ez lesz a jövő, mégha  először az 1984 című George Orwell regény is jut róla az eszünkbe.

A rendszer összeveti a kártya és az utas biometrikus paramétereit és megtiltja a belépést az életkor és nem eltérése miatt.
Az ember arca mindig kéznél van.
Az ember tenyere is mindig kéznél van, így használható fizetésre, utazásra.

Továbbra is úgy gondolom, hogy a szigorítások helyett érdemesebb biztosítani a jegyváltási lehetőséget minden olyan utas számára aki szeretne jegyet váltani!  Egyszerűsítsük le a végletekig a jegyhez jutást, hogy a hétköznapi autós is tudjon tömegközlekedni még akkor is, ha csak egy évben 2-3 alaklommal érzi ennek szükségességét.

Itt Vitézy Dáviddal értek egyet azzal, hogy minden budapesti szolgáltatást egy mobilalkalmazásba kell összevonni. Ott tudjak utazni ahol parkolni, strandbelépőt venni, vagy szavazni a fővárost érintő kérdésekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük