Helyközi összajtózás Prága környékén

Mint azt korábban már jeleztem Prága közlekedésszervezője a PID 2024 május 1-től  két helyközi vonalon  vezet be összajtós felszállási rendet, a menetidő rövidítése érdekében.  Ezek a  519 Sedlčany – Votice  és a  705 Poděbrady – Čáslav.  

A járatokra előre megváltott jeggyel lehet felszállni, mely a PID LÍTACKA mobilakalmazásban, jegyautomatákban, a PID e-shopban lehet beszerezni. A járművezetőnél csak akkor lehet jegyet váltani, ha a felsoroltak egyékéből sem sikerült.  

Az intézkedés célja, hogy a helyközi járatok ne várakozzanak feleslegesen a megállókban jegyellenőrzés vagy jegyértékesítés miatt, ezzel is rövidüljön a menetidő ami vonzóbbá tesheti a közösségi közlekedést a rendszeresen utazók, ingázók számára.

A tömegközlekedés használata, főként a nagyvárosok környékén társadalmi érdek, emiatt célszerű mindent elkövetni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ember számára vonzó és kényelmes legyen annak mindennapos használata.

Prágával szemben, Budapesten sajnos feltehetően politikai alapon odahelyezett emberek döntenek szakemberek helyett az ilyen fontos kérdésekben.  Ezért lehet ma hétvégenként elsőajtós több gerincjárat, vagy ezért kell még bérlettel is percekig bohóckodni egy felszállásnál, tapasztalatom szerint , ezzel is lassítva a járművek haladását.  Napi szinten vannak konfliktusok a lassan vagy megjelenni nem akaró BudapestGO animált jegykép miatt.  Arról nem is beszélve, hogy csuklós járműveket próbál a BKK feltölteni az első ajtón keresztül, melyek így tapasztalatom szerint, egyenlőtlen kihasználtsággal és  terheléssel közlekednek. 

Fontos elmondani, hogy természetes régiónkban egy fővárosban sincs elsőajtózás a helyi közlekedésben! A helyi viszonylatban nagyobb városok közül is csak ott sikeres a tömegközlekedés, ahol összajtós felszállási rendben működik.  Remek példa Morvaország fővárosa Brünn városa, ahol 15 éve nem volt jegyáremelés mégis rekord magas a jegyérbevétel. Új villamos vonalak létesülnek, a bankkártyás utazás, a   Beep&GO bevezetése óta a bérletes utasok jelentős része is átváltott az utazásonkénti fizetésre, mert azt kedvezőbbnek érzi a tarifaplafon bevezetése óta.

Budapest legnagyobb hibájának azt tartom, hogy tapasztalatom szerint hozzá nem értő emberek nyugati mintákból ragadnak ki részleteket, a helyi viszonyok ismeretének gyakran teljes hiányában.   Ilyenek voltak a járműbeszerzések, ahol teljesen figyelmen kívül hagyta a BKK a helyi szokásokat és utólag kényszerül magyarázkodásra.  
Az imént említett Brünn és a Beep&GO is remek példa. A budapesti teszt rendszerben is csak maga az eszköz jelent  meg, nem a tarifarendszer, a tarifaplafonnal. Valamiért számomra úgy tűnik a BKK munkatársai elmennek nyaralni valahová, ott látnak valami érdekeset amit be akarnak vezeti utána Budapesten, de nem ismerik, nem vizsgálják azt rendszerként, nem néznek utána. Sokan még emlékeznek Vitézy Dávid  2018. szeptember 4.-i posztjára, ahol boldogan osztotta meg Kijev egyik metróállomásának bankkártyával használható beléptetőkapuját.  Sajnos ő is elfelejtett akkor  a dolgok mögé nézni, mert azonnal látta volna, hogy ott az utas nem a bankkártyájával utazik, csak fizet a metró területére történő belépésért  (érmét, tantuszt dob be elektronikusan) ami nem elektronikus jegyrendszer, hanem egy nagyon elavult módszer.   De ez már rég volt 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük