Utaspanasz – bejelentőlap

Nevét és egyéb személyes adatait a panasz közvetítője (kozlekedes.org) nem tárolja, csak továbbítja a BKK felé.
Kérjük adja meg elérhetőségét. Írásos választ erre a villámposta (email) címre kap majd. Címét a panasz közvetítője (kozlekedes.org) nem tárolja!
Annak a viszonylatnak a száma amelyen a panasza megtörtént. Például 7-es autóbusz, 3-as villamos. A BKK szolgáltatási területén azonos viszonylatszámot csak egy közlekedési nem járműve viesl ezért elég ezt beírni ( 3,6,7,178,D12,M4,H8 ...)
Kérjük adja meg, hogy melyik végállomás irányába alad a jármű. Próbálja meg a menetrendi végállomást feltüntetni. (Pl a 4-6 villamos esetében a Buda felé nem értelmezhető, hiszen mindkét végállomás Budán található, viszont a Dél felé már egyértelműbb meghatározás)
A rendszám az autóbusz elején és hátulján, valamint matrica formájában annak oldalain olvasható. A pályaszám (villamos,troli, metro, HÉV) matrica formájában a jármű elején látható valamint a jármű belső terében a vezetőfülke környékén, metrók esetén a kocsik oldalán is megtalálható matricaként négy számjegyű (pl:2000). A rend- illetve pályaszámot szintén megtalálja a FUTÁR alkalmazásban az adott járat mentrendjének tetején online állapotban.
Kérjük adja meg mikor történt Önnel a panaszban leírt esemény ( pl: 2018.01.23 )
Panaszát próbálja meg egyértlműen és tárgyilagosan megfogalmazni, kerülve a személyeket érintő durva jelzős szerkezeteket. A járművek jelentős része már kamerával megfigyelt, ezért a leítak ellenőrizhetőek.
Mivel kapcsolatban kíván panaszt tenni? Ellenőr az a személy aki LILA karszalagot visel és a jegyek bérletek ellenőrzését végzi. A jegyellenőr mindig fényképes kitűzőt visel, amelynek száma alapján beazonosítható. Amennyiben ezt Ön nem látja jól, kérje meg az ellenőrt ennek lathatóvá tételére, ez az ellenőr kötelessége! A metróállomások beléptetőszemélyzete a lépcsők tetejénél bemenet ellenőrzi a jegyek, bérletek meglétét mindig ZÖLD karszalagot viselnek
Megpróbálta a helyszínen megbeszélni a problémát az érintett járművezetővel , jegyellenőrrel, pénztárossal?
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleseteknél rendőrt kell hívni. Amennyiben ilyen esetben tájékoztatta a járművezetőt, kérem panasza leírásában, erre is térjen ki.
Kizárólag olyan esetben tegyen panaszt, amelynek elszenvedője, vagy tanúja volt!