Új automaták

automatakA BKK képes riportban számol be az új jegy és bérletkiadó automaták elhelyezéséről. Természetesen mint máskor is a hír csak részben olyan örvendetes, mint amilyennek az látszik. Az első 7 berendezést egy olyan aluljáróban szerelték fel, amely a nyilvánosság számára, előreláthatóan csak egy hónap múlva lesz hozzáférhető. A népnyelv erre szokta mondani, hogy “nesze semmi, fogd meg jól ” !  A hozzáférhető adatok alapján az év végéig , több ütemben , összesen 300 darab automata kerül kihelyezésre.  Mi utasok ezekkel az új készülékekkel először -nagy valószínűséggel- csak áprilistól találkozhatunk, amennyiben határidőre átadásra kerül a négyes metró. Mit tudnak majd az új automaták? Egyelőre csak annyit lehet biztosan tudni, hogy jegyeket és  bérletszelvényeket is árusítanak majd a BKK új készülékei.
Az automaták fényképét elnézve valószínűsítem, hogy végre a készülékek Pay Pas (érintésmentes) fizetési módra is alkalmasak lesznek, amely nagyban meggyorsítja a kisebb összegű bankkártyás fizetést. Ami feltűnt és szintén pozitívumként értékelem – ha a feltételezésem helyes- a bérletszelvények bérletigazolványhoz történő kiadásának lehetőségére utaló vonalkód olvasó. Korábbi írásomban felvetettem, hogy a bérletszelvényeken legyen rajta a bérletigazolvány száma, mivel nagyszámú utast pótdíjaz a BKK ennek hiányában, felesleges feszültséget keltve. Úgy néz ki a BKK is nyitott erre, mivel egy tavalyi közleményükben már utaltak a bérletszelvények pénztárban történő nyomtatásának bevezetéséhez kapcsolódóan, azokon feltüntetik a bérletigazolvány számát is.

Természetesen mint mindig most is várom a BKK véleményét és egy esetleges konkrét leírást az új készülékekről.

2 hozzászólás érkezett ehhez : “Új automaták

 1. “Természetesen mint máskor is a hír csak részben olyan örvendetes, mint amilyennek az látszik.”
  Most is, szokás szerint, demagóg hülyeségekkel töltöd az internetet.

  “Az első 7 berendezést egy olyan aluljáróban szerelték fel, amely a nyilvánosság számára, előreláthatóan csak egy hónap múlva lesz hozzáférhető.”
  20 nap a fényképek közzétételétől számítva. Közben hétvégék… Tényleg. Bezzeg ha úgy nyitják meg, hogy még csak az elektromos kábelek vége lóg ott, akkor jött volna a “NA, MIÓTA ÉPÍTIK, AZT’ NINCS KÉSZ”. Tudod, erre is vannak közmondások/szólások. Nekem ezek jutnak eszembe:
  – a kákán is csomót keres
  – adj uram, de rögtön
  – más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem veszi észre
  – ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna

  “Pay Pas (érintésmentes)”
  Hajjaj, “szakértelem”: PayPass

  “Ami feltűnt és szintén pozitívumként értékelem – ha a feltételezésem helyes- a bérletszelvények bérletigazolványhoz történő kiadásának lehetőségére utaló vonalkód olvasó.”
  1. A bérletigazolványokon nincs vonalkód.
  2. A bérletszelvények nem csak bérletigazolvánnyal vehetőek igénybe.
  Amúgy rendben.

  Ha kis eszed lenne, megírtad volna, hogy a BKK késésben van az automatákkal. Tessék csak megnézni itt a telepítési dátumot (2013 utolsó negyedév):
  http://index.hu/belfold/budapest/2013/01/10/berletet_is_lehet_venni_az_uj_bkv-automatan/
  Ezt valami alapján írták… 🙂 Csak azt azóta sunyi módon korrigálták.

 2. Palacsinta – nem tudom a te bérletigazolványod milyen, de az enyémen van QR kód, ami a vonalkód egy speciális fajtája.

  A Pay Pass egy márkanév. Ismét egy helyesírási hibába tudsz csak belekötni.

  Zsinórok lógnának a falból ?? Ha képriportban népszerűsítek valamit, akkor legalább egy ilyen automatát felszerelnék mondjuk a Deák téren és már nincs is miről írni.

  Késnek az automaták 3 hónapot? A FUTÁR egy éve késik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .