Tatabánya is csatlakozott

Tatabánya helyi közösségi közlekedését ellátó T-BUSZ is csatlakozott a Budapesten már ismert Mobiljegy nevű  e-jegy alkalmazáshoz, meglepően kedvező feltételekkel.  A tatabányai e-jegy , nem csak idő alapú, de az idő alapú jegyek esetében szokatlan módon  kombinálja az időalapú és a vonaljegy előnyeit.  A tatabányai mobiljegy az első kezelést követően 60 percen belül korlátlan számú átszállásra jogosít. Ezen túl a 60 percen belül megkezdett utolsó átszállásnál időkorlát és külön jegy nélkül utazhatunk az adott viszonylat végállomásáig, mint az a képernyőmentésen jól látható. Tatabányán naponta 25 ezer ember használja a tömegközlekedést. Az utasok száma az elmúlt években azonos szinten maradt. Természetesen figyelembe kell venni, hogy Tatabánya közösségi közlekedése nem mérhető a budapesti járműkövetéshez , de ez az érdekes díjszabás, így is kiemelkedően utasbarátnak tekinthető. A tatabányai mobiljegyet minden átszállásnál kezelni kell, ezzel igazolva, hogy az átszállás 60 percen belül történt meg, illetve így igazolható, hogy a 60 perc letelte után az utoljára beolvasott buszon utazunk.
Ez egy jó rendszer, annak ellenére, hogy én Budapest esetében az e-bérlet terjedésének gátja ként ítélem meg a folyamatos QR-kód beolvasást.  Gondoljunk csak bele, hogy hárman tömegközlekedünk Budapesten bérlettel, ebből kettő vagy elő sem veszi a bérletét, vagy csak felmutatja, míg társukra folyamatosan várni kell mert mindenhol QR kódot kell beolvasnia.
Nem láttam statisztikai adatot a szeptember óta vásárolható havi bérletek értékesítéséről, de ez még nem tekinthető irányadó adatnak, hiszen a kérdés az, hogy aki szeptemberben mobil BKK bérletet használt az a macera miatt októberre is e-bérletet vált-e ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .