Szükségünk van Vitézy Dávidra

Sokmindent el lehet mondani rólam, de azt nem, hogy Vitézy Dávid elfogult rajongója lennék. Az elúlt tíz évben gyakran írtam kritikus észrevételeket, főként a BKK-nál végzett munkája kapcsán. Többször néztem „rosszszemmel”, hogy egyedül törtet előre és közben nem veszi magát körül szakemberekkel, csak megy a saját feje után. Megkönnyebbülés volt amikor a BKK-t elhagyta.  Kizárólag brit mintákat keresett és próbált meg ráerőszakolni Budapestre, figyelmen kívül hagyva a helyi adottságokat. Az ő ötlete volt az elsőajtózás, az állóhelyek csökkentése és  a minden magyar emlékeiben ott lévő ” Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak” megszüntetése, mert nem tartotta elég nemzetközinek. Sok dolgot vett el tőlünk , de adott egy Rachelt, akit viszont nem kellett volna. Dávid volt az aki kitiltott a BKK facebookjáról, mert  felhívtam a figyelmét arra, hogy az akkor telepített FUTÁR-t használni kéne a metrópótlás idején, hogy megelőzze az utasok leszállását  a hetes buszról és ezzel csapdába esését a Ferenciek terénél, ahová még pótlóbuszt sem lehet küldeni…  

Fiatal volt, lelkes és rosszul viselte a kritikát. Azóta sokat fejlődött. Rájött, hogy Budapest inkább hasonlítható Prágához mint Londonhoz és  a térségünkben is vannak jó példák.  Bevallom soha nem hittem volna, hogy fél év alatt képes lesz megvalósítani, legalább a gödöllői térségben az egységes tarifát  egy integrált közlekedési rendszerben. MEGTETTE ! Ezért tényleg kalapot kell emelnem. Nagyon sajnálom, hogy távozásával megállhat a célként kitűzütt országos integrált közlekedés, ami halamas előrelépés lenne.

Sajnos most nem feltétlenül jó kimondani pár tényt, főként a közlekedés területén. Attól mert az sokaknak nem tetszik, még tények maradnak. A központi térség  közösségi közlekedése az amit fejleszteni kell és az biztosan eredményel jár.  Dávid rámutatott arra, hogy hiába újítunk fel vidéki vasútállomásokat vagy a  pályák fővároson kívüli szakaszait, ha azok legforgalmasabb agglomerációs és fővárosi szakaszain nem tudjuk fogadni a vonatokat, utasokat. Prága most több vasúti alagutat tervez a főváros alatt, hogy  a vonatok keletről-nyugatra akadály nélkül haladhassanak át a főváros alatt.  Ugyanazt teszi most Prága amit Dávid tervezett Budapesten.  Igen, szükség van a vasúti alagútra sőt nem is egyre és a vasutat be kell vonni Budapest helyi közlekedésébe , ezzel lebontva a főváros és az agglomeráció közötti falakat. 


Jövő:  Dávid lelkesedésére szükség van, ez tagadhatatlan. Azzal is tisztában van mindenki, hogy politikai támogatás nélkül a lelkesedés kevés. Én többször vetettem fel lehetőségként Dávid nevét mint a következő főpolgármesterét, akinek megválasztásában 100%-ban biztos vagyok, hiszen  személye népszerű mindkét polotikai oldalon. Ő az a személy akit a többség elfogad Budapesten és vidéken is.  Dávid előtt nagy jövő áll, amit a mai nagyon diplomatikus és korrekt  posztja is  megalapoz ! 
Egy tanács:  A lelkesedésed maradjon meg és bárhol is folytatod mindig szakemberekkel vedd körül magad! Hallgasd meg a véleményüket mielőtt döntesz!

Kép:  Vitézy Dávid Facebook

5 hozzászólás a következőhöz: “Szükségünk van Vitézy Dávidra

    1. Simorka Zoltán – Dávidal soha nem kedveltük egymást, pedig vannak közvetlen barátaink. Én leírtam ami nekem nem tetszett és őt ez zavarta. A demokráciában mindenkinek lehet véleménye és azt le is írhatja. A leírt véleményt más elolvassa és eldönti, hogy felhasznál-e belőle valamit. Az elmúlt 10 évben több ötletem is megvalósult, ami lehet kizárólag a véletlen műve, de BKK szerverről olvassák az írásaimat, mert a statisztikákban ez megjelenik.

      Dávid az elmúlt egy évben sokat adott az országnak! Sok „Dávidra” lenne szüksége Magyarországnak. Lelkes álmodozókra akik szakemberekkel veszik körül magukat. Álmok nélkül nincs jövő! Kellenek az álmodozók!

    1. Simorka Zoltán Nyitott és energikus és ami a közösségi közlekedés területén lévő lemaradásunkat illeti, erre nagy szükség van. Az integrált , zónas tarifarendszerre hatalmas szükségünk van.

  1. Breaking news: Vitézy indul a föpolgármester-választáson. Gondolom, nem kérdés, hogy rá szavazol, és most már azt is értem, hogy miért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük