Szükséges a MOBILVONALJEGY bevezetése!

Az elmúlt napok történései, a koronavírus hazai megjelenése és terjedése több nehéz döntés elé állította  törvényhozóinkat és az egyes ágazatok vezetőit is. A vírus nagy tömegben gyorsan terjed, ezért Budapest főváros közösségi közlekedésében is szükség volt meghozni néhány óvintézkedést. Ilyen a helyszíni, járművezetői jegyértékesítés felfüggesztése, a járművezetők védelmében, vagy a járművek első részének lezárása.  Ezeket a lépéseket a környező országok is bevezették, de van egy különbség, ők alternatívát kínálnak, főként készpénz vagy közvetlen érintés nélküi jegyértékesítési formákban. Nálunk ez csak korlátozott mértékban van jelen.  Bitonyított tény, hogy a vírusok és baktériumok a bankjegyeken akár napokig is túlélnek, ezért a készpnzkímélő fizetési megoldások lassíthatják a kórokozók terjedését.  Nekünk is ezt  tudatosítva kéne  meghozni döntéseinket. Itt főként a BKK és a főváros önkorményzata az amely hivatott lépni e napjainkban fontos kérdésben.

Budapesten jól működik a MOBILJEGY alkalmazás, igaz a QR-kód beolvasását  érdemes lenne elhagyni és ezzel még népszerűbbé válna ez a  jegyváltási lehetőség. Ez szintén kizárólag csak döntés kérdése.
Nézzük mi az amit azonnal meg tudnánk tenni. A legfontosabb, hogy biztosítsuk a becsületes, jegyet váltó utasok számára a biztonságos , érintésmentes jegyváltás lehetőségét a város bármely pontján, bármely járművén.  Ennek legegyszerűbb és legolcsóbb módja a MOBILVONAlJEGY elindítása a MOBILJEGY alkalmazásban. Tatatbánya már hónapok óta sikeresen használja (ugyanebben az alkalmazásban) a mobilvonaljegyet. 

Budapest esetében a következőt javasolom azonnali hatállyal bevezetni:
BKK- MOBILVONALJEGY  – ez megtalálható a mobilalkalmazásban, csak Budapest esetében nem aktív. Itt fővárosi döntés az alapfeltétel.
MÁV-BUDAPEST MOBILVONALJEGY –   A MÁV mobilalkalmazásában már ma is váltható HÉV menetjegy, de csak a közigazgatási határon kívüli szakaszra.  Ezt javasolom kiegészíteni a városhatáron belül is használható jegytípusra, ehhez a MÁV és a BKK megállapodására lenne elsősorban szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .