Skoda Perun

perunA Skoda sem akar lemaradni a károsanyag-kibocsájtás mentes autóbuszok fejlesztése terén. Azonnal két különböző elektromos járművel is megjelent az utcákon.  Az egyik egy hagyományos akkumulátoros  autóbusz  Skoda Perun HE, amely egy éjszakai töltést követően 150 kilométer megtételére alkalmas. A másik típus  a Skoda BB 26 HP (High Power), amely a megállóhelyi gyors töltésen alapszik. Ebben az esetben a jármű alacsony kapacitású, mindössze 78 kilowattórás akkumulátorokat használ a  HE változat  222 kilowattórás akkumulátoraival szemben, amelyek az LTO (lítium-titanát-oxid) elemeknek köszönhetően gyorsan, mindössze 5-7 perc alatt teljes kapacitásukra feltölthetőek (600 kW/1000 A). Az így feltöltött autóbusz 25 km távolságot tud megtenni, ahol újra kell tölteni.  A töltést, megállóhelyi automatikusan működő töltőoszlopok biztosítják. Városi viszonylatban, a jól elhelyezett megállóhelyi töltőpontokkal, egész napos, megszakításmentes üzem biztosítható. A 12 méter hosszú autóbusz 82 utast tud szállítani és teljes mértékben akadálymentes.

A megállóhelyi gyorstöltős változat utasforgalmi tesztjei a csehországi Pilsen városában folynak, két darab autóbusszal. A Perun márkanév a Pure Electric RUNner rövidítése.

[wc_divider style=”dashed” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

A jármű hangja menet közben az utastérben.

[wc_divider style=”dashed” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

Kiállítás, próbajárat..

Forrás : skoda, youtube

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .