Regisztrálj már most a NEK-re !

A BKK nem tudom mire vár a felhívás megjelentetésével, de ha 2 millió budapesti és környéki utas, 2018-ban az elektronikus jegyrendszer keretein belül is szeretne  bérlettel utazni, ezt kizárólag csak NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) regisztráció után teheti majd meg.  Ugyanez vonatkozik az idősekre, nyugdíjasokra, akik csak NEK regisztráció után igényelhetnek a BKK-tól  ingyenes utazást biztosító RIGO kártyát.. Mivel rengeteg embert érint Budapesten ez a változás, ideje már most felkeresni a legközelebbi Kormányablakot vagy Okmányirodát a NEK regisztráció  miatt!

A Diákigazolványok kiadásához már eddig is szükség volt NEK regisztrációra, tehát ez a csoport már  eleget tett a RIGÓ kártya igényléséhez szükséges NEK regisztrációs kötelezettségének!

Szintén mentesülhetnek a felesleges sorbanállástól azok akik E-SZEMÉLYI igénylésekor regisztráltak már a NEK rendszerbe. Esetükben at E-SZIG adatait használták fel a NEK regisztrációhoz, de fontos tudni, hogy az E-SZIG kiváltásánál csak lehetőség volt a NEK regisztráció, nem járt automatikusan az E-SZIG kiadásával.

Forrás : NEK

8 hozzászólás érkezett ehhez : “Regisztrálj már most a NEK-re !

 1. Sziasztok az lenne a kèrdèsem hogy ez a nekes kàrtya mire jó ez most a rigó kàrtya lenne hogy lehet regisztràlni informàciot kèrnèk köszönöm!!

  1. Krisztián- regisztrálni Kormányablakban lehet. Amennyiben új e-személyit igényelsz ezt automatikusan fel is ajánlják. Diákként már rendelkezel ezzel, mivel csak ennek megléte jogosít utazási kedvezménnyre.

   A NEK nem azonos a Rigo-val, de annak megléte a feltétele a RIGO vagy más pl a nyáron induló országos e-jegyrendszerben a kedvezmények érvényesítésének. A havi bérlet is egy kedvezményes jegytípus.

 2. Most töltöttem be 65. földi életévemet. A Budapesti agglomerációban élek, gyakran utazom a Fővárosba ahol használom a tömegközlekedést. Jogosult vagyok-e már ingyenesen igénybe venni a tömegközlekedést? Amennyiben igen úgy ennek vannak-e előfeltételei (pl.:regisztrálás a NEK-re, RIGO, stb.)?? Válaszukat köszönöm!!

  1. György Balázs Amennyien már elmúlt 65 éves, úgy ingyenesen utazhat A BKK járatain életkora igazolása mellett. Ez általában a személyazonosító igazolvány felmutatását jelenti.

   A RIGÓ bevezetése szinte sehogy sem áll, ezzel még véleményem szerint legalább egy évig nem kell foglalkoznia. Utána, az a rossz hírem van, hogy ingyenes RIGÓ kártya csak budapesti állandó lakóhellyel rendelkezőnek jár majd, tehát önnek ez egy egyszeri kiadást jelent majd. Van itt is egy kiskapu, hiszen amennyiben új típusú személyazonosító igazolványa van és annak kiállításakor beleegyezett a NEK regisztrációba, akkor valószínűleg használni tudja majd az e-személyiét a BKK egyérintéses jegykezelőin és a metrókapuknál. Itt is még csak az elmélet működik…
   Fontos tudnia, hogy metrókaput még csak a Deák tér, Sütő utcai kijáratához telepítettek és még a BKK dolgozóinak tesztkátyái sem készültek ell, vagyis a rendszer tesztelése sem indult el a kiépített infrastruktúra hiányában.

   Tanácsom: Nézze meg hogy új csipes E- személyie van-e vagy régi. Amennyiben újjal rendelkezik, úgy azt kell kideríteni, hogy kiállításakor regyisztrálták-e a NEK-be (ezt az unokái tudják mi pl a diákigazolványhoz van erre szükség). Amennyiben régi igazolvánnyal rendelkezik cserélje azt le újra és kérjen NEK regisztrációt.

   A NEK az országos elektronikus rendszer alapja, tehát idővel a vasúton és a VOLÁN járatain is csak ilyen e-személyivel tud majd ingyenesen vagy kedvezménnyel utazni. Hosszútávon erre szüksége lesz.

   A NEK regisztrációra akkor is szüksége lesz, ha nem az e-személyiét szeretné használni, hanem RIGÓ kártyát igényel majd a BKK-tól.

   Mint fent leírtam, a teljes RIGÓ késik és nincs ember aki meg tudná mondani, hogy mikor indul majd el élesben.
   Ez a projekt hivatalos oldala: RIGÓ

   1. Köszönöm a gyors és kimerítő választ!

    Még 5 évig érvényes vagyok nem e-személyivel! “Amennyien már elmúlt 65 éves, úgy ingyenesen utazhat A BKK járatain életkora igazolása mellett. Ez általában a személyazonosító igazolvány felmutatását jelenti.” Ez a lényeg. A felmutatás gondolom az ellenőrnek szól!

    1. György Balázs A felmutatás azt jelenti, hogy a Metró mozgólépcsőjénél álló beléptető személyzetnek megmutatja (csak rápillantanak), illetve az elsőajtós buszokon a járművezetőnek bemutatja. MÁV esetén a kalauznak . A MÁV-nál figyeljen arra, hogy az ingyenes utazás csak a személyvonatra és csak 2. kocsiosztályra vonatkozik. Gyors illetve Intercity esetében pótjegyet kell váltania (csak pótjegyet). Elővárosi forgalomban az “S” és “Z” jelű vonatokon lehet pótjegy nélkül is díjmentesen utazni (S10,S21,Z50…stb)

     Nem akarok pesszimista lenni, de lehet 5 év múlva sem lesz teljeskörűen működőképes a RIGO

 3. Üdvözlöm! Lányom NEK regisztrációja tavaly diákigazolvány készítés miatt megtörtént. Most szükségem lenne egy adatlap másolatra, azonban a Kormányablakban azt nem adták ki, mondván egy évnél régebbi, vigyem be a gyereket újra regisztrálni. A regisztráció valóban csak 1 évre szólna? A leírásokban 5 évet olvastam…

  1. A diákigazolvány tanulói jogviszonyköteles, feltételezem ennek igazolását kérik feltételezem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .