Megjelent:: 2017, ápr 18, kedd

Regisztrálj már most a NEK-re !

A BKK nem tudom mire vár a felhívás megjelentetésével, de ha 2 millió budapesti és környéki utas, 2018-ban az elektronikus jegyrendszer keretein belül is szeretne  bérlettel utazni, ezt kizárólag csak NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) regisztráció után teheti majd meg.  Ugyanez vonatkozik az idősekre, nyugdíjasokra, akik csak NEK regisztráció után igényelhetnek a BKK-tól  ingyenes utazást biztosító RIGO kártyát.. Mivel rengeteg embert érint Budapesten ez a változás, ideje már most felkeresni a legközelebbi Kormányablakot vagy Okmányirodát a NEK regisztráció  miatt!

A Diákigazolványok kiadásához már eddig is szükség volt NEK regisztrációra, tehát ez a csoport már  eleget tett a RIGÓ kártya igényléséhez szükséges NEK regisztrációs kötelezettségének!

Szintén mentesülhetnek a felesleges sorbanállástól azok akik E-SZEMÉLYI igénylésekor regisztráltak már a NEK rendszerbe. Esetükben at E-SZIG adatait használták fel a NEK regisztrációhoz, de fontos tudni, hogy az E-SZIG kiváltásánál csak lehetőség volt a NEK regisztráció, nem járt automatikusan az E-SZIG kiadásával.

Forrás : NEK

Látható 2 hozzászólás
Ezt írtad
 1. Molnàr Krisztiàn szerint:

  Sziasztok az lenne a kèrdèsem hogy ez a nekes kàrtya mire jó ez most a rigó kàrtya lenne hogy lehet regisztràlni informàciot kèrnèk köszönöm!!

  • Közlekedés szerint:

   Krisztián- regisztrálni Kormányablakban lehet. Amennyiben új e-személyit igényelsz ezt automatikusan fel is ajánlják. Diákként már rendelkezel ezzel, mivel csak ennek megléte jogosít utazási kedvezménnyre.

   A NEK nem azonos a Rigo-val, de annak megléte a feltétele a RIGO vagy más pl a nyáron induló országos e-jegyrendszerben a kedvezmények érvényesítésének. A havi bérlet is egy kedvezményes jegytípus.

Hagyj Üzenetet!

Jogszabály-módosítás és az alkotmánybíróság döntése miatt a facebook hozzászólás lehetősége átmenetileg szünetel. Anonim módon továbbra is hozzá tudsz szólni minden bejegyzésemhez. Nincs szükség regisztrációra, csak egy tetszőleges név és villámposta cím megadására. A hozzászólások csak engedélyezésük után jelennek meg. Harmadik felet sértő tartalom nem tehető közzé. Megértésedet köszönöm!