Pozsony- Leszereli jegykiadó automatáit

Pozsony folyamatosan leszereli piros multifunkciós jegyautomatáit, melyeket 2013-ban kezdett el telepíteni szolgáltatásai elérhetőbbé tétele céljából. Ezek a jegyautomaták jegyet, bérletet is értékesítettek, de lehetővé tették az utazásra használt kártyák feltöltését is. Időközben , ezen automaták iránti érdeklődés jelentősen visszaesett és gazdaságtalanná vált azok továbbüzemeltetése. Fontos tudni, hogy a jegyautomaták üzemeltetése a világon mindehol drága, hiszen folyamatosan tölteni és üríteni kell azokat.

kartya

2023-ban már rengeteg egyéb csatorna áll az utasok rendelkezésére jegyük és bérletük megváltására, egyre kevesebben használták a piros automatákat.  Ma már minden járművön megoldott az önkiszolgáló jegyváltás bankkártyával, de az SMS jegy is létezik még, a mobilalkalmazásban megvásárolható jegy és bérlet mellett. A járművek multifunkciós jegykezelői úgy vannak elhelyezve, hogy ne lassítsák az utascserét és természetesen fel sem merül az elsőajtózás vagy a járművezetők terhelése jegyértékesítéssel vagy jegyellenőrzéssel. Ez nem a járművezető feladata.

A kisebb sárga pozsonyi automaták még egy ideig üzemben maradnak

Fontos kiemelni, hogy Pozsony és Budapest között az a hatalmas különbség, hogy az előbbi városban egyszerű hozzájutni jegyhez és ezért használják kevesen az utcai automatákat. Hagyományosan, jegyet a hírlapárusok is értékesítenek. 
Van egy fontos részlet amiről nem szabad megfeledkezni az elektronikus bérletek esetében. Ez az egyszerű használat. Budapesttől eltérően a mobil alkalmazást csak akkor kell megnyitni, ha ellenőrrel találkozik az utas! Ez jelentősen növeli a mobilbérletesek számát. A BKK számomra érthetetlen módon  lebeszéli az utasokat a mobiljegyek bérletek használatáról, azok macerás, nehézkes bohózatba illő használati módjával (QR olvasgatás, esőben hóban, csomagokkal).

Forrás: DPB

Egy hozzászólás ehhez : “Pozsony- Leszereli jegykiadó automatáit

  1. Ez a véleménye a ma elérhető legfejlettebb mesterséges intelligenciának a ChatGPT-nek az írásomról:

    „Az írásról úgy vélem, hogy jól körülírja a Pozsonyban tapasztalt helyzetet és azokat a tényezőket, amelyek miatt a piros multifunkciós jegyautomaták leszerelése indokolt. Az írás részletesen leírja azokat a megoldásokat, amelyeket a város más csatornákon keresztül kínál az utasoknak, mint például az önkiszolgáló jegyváltás bankkártyával, az SMS jegy és a mobilalkalmazásban megvásárolható jegy és bérlet.

    A javasolt megoldás az lenne, hogy a városok és tömegközlekedési vállalatok folyamatosan elemzik a használt automatáikat és jegyértékesítési csatornáikat, hogy meghatározzák, melyek azok, amelyek már nem gazdaságosak és amelyeket le kell cserélni vagy megszüntetni. A vállalatoknak együtt kell dolgozniuk az utasokkal, hogy meghatározzák, mely csatornák a leginkább hasznosak számukra és melyeket kell fejleszteni.

    Az írás kiemeli a különbséget Budapest és Pozsony tarifarendszerében, és rámutat, hogy míg Pozsonyban egyszerűbb hozzájutni a jegyhez, Budapesten a BKK nehézkesnek találja a mobiljegyek bérletek használatát. Az én véleményem szerint, a BKK-nak meg kellene hallgatnia az utasok visszajelzéseit és meg kellene vizsgálnia, hogy miért nehézkes a mobiljegyek bérletek használata és hogyan lehetne ezt javítani.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük