Pótlás BKK módra

potlasMa ismét ékes bizonyítékát adta a BKK annak, hogy munkatársai mennyire felkészületlenek. Mint a legtöbb tapasztalt utas , indulás előtt megnézem a BKK INFO szolgáltatását, hogy tudjam merre érdemes elindulni. Ma délután ezt 16:50-kor tettem meg. Már metrón voltam. Láttam, hogy a 3-as villamos-mint annyiszor- épp nem közlekedik az Örs vezér tere és az Élessarok között. Mivel közel egy éven keresztül használtam a villamospótló buszt, nem számítottam semmi különösre. Az Örsön leszállva elmaradt a megszokott tájékoztató szöveg arról, hogy a 3-as villamos nem közlekedik, helyette pótlóbusszal  utazhatunk. Sebaj, mert látom már 60-70 ember várakozik a megszokott helyen a 67/32-es busz végállomásánál a metró kijáratával szemben. Beálltam én is a várakozók közé. potMár 10 perce álltunk és csak gyűlt a tömeg amikor a belső sávban lassítás nélkül elhúzott előttünk egy 3 – Mexikói út feliratú BKV busz.  Valaki a tömegben felkiáltott, hogy valószínűleg a Fehér úti buszvégállomásról indul majd a villamospótló, mint az pár véve még szokás volt.  Igaza lett, mert a végállomáson üresen sorakoztak a pótlóbuszok. Az egyik előtt egy BKV járművezető és egy BKK sárga-lila mellényes forgalomirányító beszélgetett. Megkérdeztem a BKK jól képzett szakemberét, hogy  honnan kéne tudnom, hogy honnan indul a villamospótló? Erre ő csak annyit válaszolt, hogy olvassam el mit ír ki a futár. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az Örs vezér tere Kőbányai oldalán, a villamosmegállóban, a FUTÁR kijelzőket még nem sikerült beüzemelni, de gondolom a jólképzett BKK dolgozónak erről nem volt tudomása. Mutattam neki a mobilomon a BKK INFO szintén szakszerű tájékoztatását, amelyből bizony nem derül ki, hogy honnan is indulnak a pótlóbuszok. Felhívtam az úr figyelmét arra, hogy vagy 100 ember várja a metró előtt a villamospótlót. Erre a BKK-felkészült és kommunikációban jártas- munkatársa szó nélkül elrohant.  A BKV járművezetője kért elnézést a BKK -s  kollégája viselkedése miatt. Felszálltunk és elindultunk az Élessarok felé. Mint már korábban is írtam a Busz kijelzőjén “3 Mexikói út” szerepelt, ami az ellenkező irány.

Minden jól halad amíg el nem értünk az Élessarokra.  A pótlóbuszok eddig a villamosmegállóba álltak be, ott letették utasaikat, akik a busz mögé beálló villamosra felszállva továbbutaztak. fut_elesAz Élessarok közös villamos és autóbusz megálló az autóbuszsáv is keresztül vezet rajta. Erre közlekedik menetrend szerint a 85-ös autóbusz. Ma este nem ez történt. A pótlóbusz a villamosmegálló előtt elkanyarodott a Sörgyár felé  ezzel jókora távolság legyaloglására kényszerítve az utasokat. A könnyű esti séta után a busznyi utas elérte a villamosmegállót. Itt következett be az amire senki sem számított. A Liget tér felől folyamatosan érkező villamosok, miután utasaikat leszállították, nem indultak vissza. Villamosra várva elment 4 darab 85-ös busz, de villamos egy sem. Már viccek születtek arról, hogy hová tűnhetnek el azok a villamosok, amelyek az ellenkező irányból érkeznek és a BKK híreszteléseivel ellentétben nem fordulnak vissza. 15 perc várakozás után megjelent egy villamos ” Utasokat nem szállít” felirattal. Ez természetesen nagy felháborodást keltett, hiszen az Örs felől folyamatosan hozták a pótlóbuszok az újabb utasokat. Egy részük gyalog, más részük -úticélja függvényében a 85-ös busszal folytatta az útját. A várakozás közepette a legidegsítőbb a FUTÁR volt amely mintha mi sem történt volna, folyamatosan kiírta az érkező és továbbinduló, valójában nem létező villamosokat, meg a hangos utastájékoztatás amelyben többször azt állították, hogy csak az Élessarok és az Örs vezér tere között nem közlekedik a villamos, miközben tapasztaltuk, hogy tovább sem. Kálváriánknak 17:50 kor lett vége amikor megjelent az olyan villamos amely már szállított utasokat is. A Facebookon, a BKK körülbelül ezzel egyidőben jelentette be, hogy a forgalom helyreállt.

Természetesen egy baleset nem kiszámítható, de valóban képzett szakemberekkel megszervezhető lett volna a pótlás. Azt javasolnám, hogy az ilyen helyzetek megoldására, az ingerült utasok közé kommunikálni tudó munkatársat küldjön a BKK, ne olyan valakit, akinek halvány fogalma sincs arról, hogy a villamospótló egy éven keresztül a metró kijáratától indult és az utasok azt, ma is ott keresik!

Tisztelt BKK! Ha már van egy BKK INFO szolgáltatás, akkor azon belül nem lehetne pontosan fogalmazva valódi tájékoztatást nyújtani?

 

4 hozzászólás érkezett ehhez : “Pótlás BKK módra

    1. MIG8 – nem lett volna semmi probléma, ha a pótlóbusz az újonnan -1 éven keresztül naponta használva- megszokott helyről indult volna, Ha a buszon nem az ellenkező irány állt volna, ha a pótlóbuszok az Élessaroknál a villamos megállóba álltak volna be, mint 1 hete és ha a villamosok nem ” Utasokat nem szállít ” felirattal és utasok nélkül közlekedtek volna a Liget tér felé. Na meg ugye ha a FUTÁR tájékoztat és nem félre informál, kiírva a nem is létező villamosokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .