Megjelent:: 2014, nov 13, csütörtök

Pótlás BKK módra

Oszd meg !
Címkék

potlasMa ismét ékes bizonyítékát adta a BKK annak, hogy munkatársai mennyire felkészületlenek. Mint a legtöbb tapasztalt utas , indulás előtt megnézem a BKK INFO szolgáltatását, hogy tudjam merre érdemes elindulni. Ma délután ezt 16:50-kor tettem meg. Már metrón voltam. Láttam, hogy a 3-as villamos-mint annyiszor- épp nem közlekedik az Örs vezér tere és az Élessarok között. Mivel közel egy éven keresztül használtam a villamospótló buszt, nem számítottam semmi különösre. Az Örsön leszállva elmaradt a megszokott tájékoztató szöveg arról, hogy a 3-as villamos nem közlekedik, helyette pótlóbusszal  utazhatunk. Sebaj, mert látom már 60-70 ember várakozik a megszokott helyen a 67/32-es busz végállomásánál a metró kijáratával szemben. Beálltam én is a várakozók közé. potMár 10 perce álltunk és csak gyűlt a tömeg amikor a belső sávban lassítás nélkül elhúzott előttünk egy 3 – Mexikói út feliratú BKV busz.  Valaki a tömegben felkiáltott, hogy valószínűleg a Fehér úti buszvégállomásról indul majd a villamospótló, mint az pár véve még szokás volt.  Igaza lett, mert a végállomáson üresen sorakoztak a pótlóbuszok. Az egyik előtt egy BKV járművezető és egy BKK sárga-lila mellényes forgalomirányító beszélgetett. Megkérdeztem a BKK jól képzett szakemberét, hogy  honnan kéne tudnom, hogy honnan indul a villamospótló? Erre ő csak annyit válaszolt, hogy olvassam el mit ír ki a futár. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az Örs vezér tere Kőbányai oldalán, a villamosmegállóban, a FUTÁR kijelzőket még nem sikerült beüzemelni, de gondolom a jólképzett BKK dolgozónak erről nem volt tudomása. Mutattam neki a mobilomon a BKK INFO szintén szakszerű tájékoztatását, amelyből bizony nem derül ki, hogy honnan is indulnak a pótlóbuszok. Felhívtam az úr figyelmét arra, hogy vagy 100 ember várja a metró előtt a villamospótlót. Erre a BKK-felkészült és kommunikációban jártas- munkatársa szó nélkül elrohant.  A BKV járművezetője kért elnézést a BKK -s  kollégája viselkedése miatt. Felszálltunk és elindultunk az Élessarok felé. Mint már korábban is írtam a Busz kijelzőjén “3 Mexikói út” szerepelt, ami az ellenkező irány.

Minden jól halad amíg el nem értünk az Élessarokra.  A pótlóbuszok eddig a villamosmegállóba álltak be, ott letették utasaikat, akik a busz mögé beálló villamosra felszállva továbbutaztak. fut_elesAz Élessarok közös villamos és autóbusz megálló az autóbuszsáv is keresztül vezet rajta. Erre közlekedik menetrend szerint a 85-ös autóbusz. Ma este nem ez történt. A pótlóbusz a villamosmegálló előtt elkanyarodott a Sörgyár felé  ezzel jókora távolság legyaloglására kényszerítve az utasokat. A könnyű esti séta után a busznyi utas elérte a villamosmegállót. Itt következett be az amire senki sem számított. A Liget tér felől folyamatosan érkező villamosok, miután utasaikat leszállították, nem indultak vissza. Villamosra várva elment 4 darab 85-ös busz, de villamos egy sem. Már viccek születtek arról, hogy hová tűnhetnek el azok a villamosok, amelyek az ellenkező irányból érkeznek és a BKK híreszteléseivel ellentétben nem fordulnak vissza. 15 perc várakozás után megjelent egy villamos ” Utasokat nem szállít” felirattal. Ez természetesen nagy felháborodást keltett, hiszen az Örs felől folyamatosan hozták a pótlóbuszok az újabb utasokat. Egy részük gyalog, más részük -úticélja függvényében a 85-ös busszal folytatta az útját. A várakozás közepette a legidegsítőbb a FUTÁR volt amely mintha mi sem történt volna, folyamatosan kiírta az érkező és továbbinduló, valójában nem létező villamosokat, meg a hangos utastájékoztatás amelyben többször azt állították, hogy csak az Élessarok és az Örs vezér tere között nem közlekedik a villamos, miközben tapasztaltuk, hogy tovább sem. Kálváriánknak 17:50 kor lett vége amikor megjelent az olyan villamos amely már szállított utasokat is. A Facebookon, a BKK körülbelül ezzel egyidőben jelentette be, hogy a forgalom helyreállt.

Természetesen egy baleset nem kiszámítható, de valóban képzett szakemberekkel megszervezhető lett volna a pótlás. Azt javasolnám, hogy az ilyen helyzetek megoldására, az ingerült utasok közé kommunikálni tudó munkatársat küldjön a BKK, ne olyan valakit, akinek halvány fogalma sincs arról, hogy a villamospótló egy éven keresztül a metró kijáratától indult és az utasok azt, ma is ott keresik!

Tisztelt BKK! Ha már van egy BKK INFO szolgáltatás, akkor azon belül nem lehetne pontosan fogalmazva valódi tájékoztatást nyújtani?

 

Látható 4 hozzászólás
Ezt írtad
  1. Avatar mig8 szerint:

    Hát ez tényleg gáz…

    • Avatar Közlekedés szerint:

      MIG8 – nem lett volna semmi probléma, ha a pótlóbusz az újonnan -1 éven keresztül naponta használva- megszokott helyről indult volna, Ha a buszon nem az ellenkező irány állt volna, ha a pótlóbuszok az Élessaroknál a villamos megállóba álltak volna be, mint 1 hete és ha a villamosok nem ” Utasokat nem szállít ” felirattal és utasok nélkül közlekedtek volna a Liget tér felé. Na meg ugye ha a FUTÁR tájékoztat és nem félre informál, kiírva a nem is létező villamosokat.

Hagyj Üzenetet!

Jogszabály-módosítás és az alkotmánybíróság döntése miatt a facebook hozzászólás lehetősége átmenetileg szünetel. Anonim módon továbbra is hozzá tudsz szólni minden bejegyzésemhez. Nincs szükség regisztrációra, csak egy tetszőleges név és villámposta cím megadására. A hozzászólások csak engedélyezésük után jelennek meg. Harmadik felet sértő tartalom nem tehető közzé. Megértésedet köszönöm!