Mindig van lejjebb!

alstom_metropolis_budapestIsmét sikerült megdöbbentenie a BKK-nak. A minap az Örs vezér terére érkezve, a metró végállomáson figyeltem fel arra, hogy nemcsak  megszüntette  a régi jól bevált, udvarias utastájékoztató hangokat a BKK az Alstom szerelvényeken, de  sikerült még egy lépést tenni hátra felé. Nem volt elég, hogy nem kérik meg a végállomáson felszálló utasokat, hogy szíveskedjenek befejezni a beszállást mert a vonat hamarosan indul és arra sem figyelmeztetik, hogy az ajtók záródni fognak, hanem  még fenyegetően rá is szólnak , hogy hagyja szabadon a biztonsági sávot! Nem hiszem, hogy nincs a BKK-nál egy olyan szakember sem aki értené, hogy ez mekkora visszalépés az utasbarát tájékoztatás terén. Azt sem értem, mi volt a gond az európai szintű és udvarias tájékoztatással, miért kellett azt lecserélni egy véleményem szerint  primitív és utasellenes módszerre.

Aki nem járt a végállomáson, annak összehasonlításként leírom, mi a BKK által bevezetett új indítási modell az Örs vezér terén.

  1. Az ajtó sípol
  2. A peronon bemondják, hogy kérjük a biztonsági sávot szabadon hagyni.

Mi volt a régi és szerintem európai szintű, udvarias  és utasbarát módszer:

  1. Kérjük fejezzék be a beszállást !
  2. Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak!

Hamarosan elindul a négyes metró vonalán a forgalom. A városlakók jórésze  a hasonló, kettes vonal tapasztalatai alapján, elég tartózkodó a teljesen önműködő vonalon való utazással kapcsolatban. Egy ilyen a szolgáltatóra nézve nehéz helyzetben kiemelkedően fontos, hogy az utasok a legnagyobb biztonságban érezzék magukat egy számítógép által vezetett vonaton. Ehhez nagyban hozzájárul, az emberi hang. Ezen a vonalon az utasbarát és főként az emberi  utastájékoztatás sokkal fontosabb mint  bárhol máshol. Mivel biztosítani kell az Unió által , a támogatás feltételéül megszabott utasszámot , így a BKK-nak mindent el kell követnie annak érdekében, hogy a négyes metró népszerű és kedvelt közlekedési eszköz legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .