Mi legyen a megálló neve ?

opera_mavTegnap, hivatalosan is bejelentette Ókovács Szilveszter , a Magyar Állami Operaház főigazgatója, hogy megkezdődik az Eiffel-bázis kialakítása Kőbányán, az egykori Főműhely helyén. Ide költöznek majd az Operaház és az Erkel színház műhelyei. A régi munkáskezeket újabb szorgos szakemberek kezei váltják majd fel, hiszen lesz itt lakatos és asztalos műhely a jelmez , a kalapos , a cipész műhelyek mellett. Természetesen a legnagyobb helyet a díszlet műhely foglalja majd el. Kevesen tudják, hogy az Operaház műhelyei, próbatermei ma a városban szétszórva helyezkednek el. Találkozhatunk velük a Columbus, a Jókai, a Hajós, a Révay és a Kenyérmező utcában is. Ezek most mind egy közös épületbe költöznek. Folyosói pletykák szerint a kőbányai Eiffel csarnokban lehetőség nyílik majd egy házi színpadon opera előadások megtartására is. Így Kőbánya nem csak gyárak és a sport központja de akár az opera és a balett egyik állandó színhelye is lehet.

Ehhez kapcsolódik a kérdésem.  Mi legyen a pillanatnyilag Északi Járműjavító névre hallgató megálló új neve? Várok újabb ötleteket is! Hirtelen nekem ezek jutottak az eszembe.

[colorvote id=”2″]

Kép: híradó

[wc_divider style=”dashed” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

Frissírés: 2015. március 10.

A Főműhely bontásra ítélt épületeiTöbben sajnálatukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a csarnok eredeti funkciója teljesen megszűnik és a feledésbe merül majd. Van egy jó hírem. Az Operaház fontosnak tartja az épület történetének bemutatását és a felújítás részeként 2018-tól  vasúttörténeti terem is várja majd a látogatókat  a megújult Eiffel-csarnokban.  Ez még nem minden!  A világon egyedülálló módon az Operaházba látogatók , az előadás szünetében a képen is látható vasúti kocsiban fogyaszthatják el pohár pezsgőjüket az opera és a vasút házasságának tiszteletére. A nosztalgiakocsi a 400 fős színházterem és a látogatóközpont között , a csarnok közepén  várja majd a kultúra és a vasút szerelmeseit.

Képgalériát a sajtótájékoztatóról és a beruházás egyéb részleteiről a Kőbánya.hu oldalon olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .