Mi a véleményed ?

ivA BKK minden vonalátszervezés előtt , nagyon helyesen megkérdezi az érintettek véleményét. Ilyenkor a Facebookon heves viták szoktak kialakulni a kommentelők között. A  BKK ilyenkor arra kéri hozzászólóit, hogy észrevételeiket nem a facebookon, hanem a BKK hivatalos drótposta címén tegyék meg, mert csak azokat a véleményeket, észrevételeket tudják figyelembe venni. Én magam még soha nem szóltam hozzá egy ilyen útvonal módosításhoz sem, mert túl “macerásnak tartok” megfogalmazni egy elektronikus levelet és azt megcímezni. Szerintem az emberek többsége hasonlóképpen gondolkodik. Sajnos elszoktunk az egész mondatokban történő kommunikációtól, a levélírástól. Én nem igaszán értettem soha, hogy mi értelme van egy többmilliós utazóközönséggel rendelkező társaságnál levélben kérni az utasok véleményét. Mekkora létszára lehet szükség egy ekkora tömeg leveleinek elolvasására és azokból értékes adatok kinyerésére?  Igaz, sokkal fontosabb az a kérdés, hogy valójában hány észrevétel érkezik.. Így a 21. század elején sokkal logikusabb megoldásnak tartom a kérdőíves adatgyűjtést, hiszen mindenkinek van pár perce arra, hogy kiválasszon pár választ. vagy “ikszeljen” kettőt és megnyomja a küldés gombot.  Egy ilyen ténylegesen pár másodperces művelettel, sokkal több hasznos információ gyűjthető be és főként rendszerezhető, mint azt sokan gondolnák.  Megnéztem mekkora munka is egy ilyen egyszerű adatlap összeállítása. Az adatok valósak, a BKK ma közzétett előzetes tájékoztatójában szereplő lehetőségekről kérem a véleményeteket.  A kérdőívet Chrome és Firefox böngészőn teszteltem. Az elkészült adatlap  működőképes, csak az adatokat nem a BKK-nak továbbítja, még levélszemét küldésével  vádolnának 🙂

Miért tartom hasznosabbnak a kérdőíves módszert? Íme a számok az eddigi egyeztetésekről:

Érintett viszonylat Beérkezett vélemények száma Támogatja Ellenzi Egyéb vélemény Link
71/171 15  8 2  5 BKK 
162 36 31  2  3 BKK 
20E/30A/79/147 43 BKK 
5 66 43 3 20 BKK
74A 51 2 46 3 BKK
7 buszcsalád 126  54  7  65 BKK
194/198 33 3 3 BKK
200E 9 5 0 4 BKK

 


Így is kinézhetne egy társadalmi egyeztetés. A leírt javaslatot egy választómező követheti, ahol egy kattintással kinyilváníthatja véleményét az utas. A teljes javaslatot végig olvasva , ha szeretné leírhatja egyéb elképzeléseit és egy gomb lenyomásával továbbíthatja azt a szolgáltató felé!


[easy_contact_forms fid=3]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .