Merre jár a metró?

futarEgyre jobban úgy érzem, hogy a BKK  szakemberei annyira eltávolodtak a budapesti mindennapoktól, hogy sokszor fogalmuk sincs, saját viszonylataik útvonaláról, megállóiról. A nemrég átadott 3-es villamos Szent  László téri megállójában a FUTÁR  a 3-as villamos Mexikói úti végállomása felé történő indulást az Ecseri út irányába jelzi, ezzel alaposan megtévesztve az utasokat. Arról nem is beszélve, hogy a 3-as villamos átmenetileg, építési munkálatok miatt nem is megy  el a Mexikói úti végállomására. Egyetlen sorban két hatalmas hibát is vét az utastájékoztató. Lehet legyinteni, hogy ez semmiség, mindenki tudja melyik a megfelelő irány. Igen , minden helyi tudja, de egy átutazó NEM !!  Én úgy gondolom, hogy a helyismerettel nem rendelkezők szorulnak rá, leginkább a korrekt és megbízható tájékoztatásra!  A képért köszönet a beküldőnek.

metro_m3 taj

Ma 2014. szeptember 5.-e , péntek van. A hármas metró felújítása, holnap kezdődik és erről tájékoztat a BKK, a szokott szakszerűséggel. Az egyik tájékoztatás szerint a  hármas metró vonalán szeptember 6-7-én, 13-14-én és 20-21-én hétvégenként az utasok a Deák Ferenc tér és a Népliget állomások között metrópótló autóbuszokkal utazhatnak, mely a Ferenciek terét nem érinti. A metrópótló ma letöltött hivatalos menetrendjének alján sárga alapon kiemelve ez olvasható : Az M3-as metró a Nagyvárad tértől közlekedik Újpest-Központ felé.  Akkor most hol is jár az  a metró ??

potlas

Tisztelt BKK, Vitézy Dávid Úr ! Ma még nincs későn módosítani a menetrendi tájékoztatást és ezzel megakadályozni az utasok félretájékoztatásából eredő nézeteltéréseket, bosszúságokat !  Tisztelettel javasolnám Önnek, hogy egy a budapesti közösségi közlekedést ismerő munkatársat bízzon meg a tájékoztatási feladatokkal, mert a fenti példák számomra nem ezt támasztják alá!

Köszönöm  Józsefnek, hogy felhívta figyelmemet a fenti anomáliára.

[wc_button type=”primary” url=”https://kozlekedes.org/wp-content/uploads/2014/09/1-1.pdf” title=”M3  metrópótló -Deák Ferenc tér, Menetrend pdf” target=”self” position=”float”]M3  metrópótló -Deák Ferenc tér, PDF [/wc_button]  [wc_button type=”primary” url=”https://kozlekedes.org/wp-content/uploads/2014/09/1-1.pdf” title=”Visit Site” target=”self” position=”float”]M3 metrópótlo – Corvin negyed, PDF[/wc_button]  [wc_button type=”primary” url=”https://kozlekedes.org/wp-content/uploads/2014/09/6.pdf” title=”Visit Site” target=”self” position=”float”]M3- Nagyvárad tér , PDF[/wc_button]

Egy hozzászólás érkezett ehhez: “Merre jár a metró?

  1. Üdvözlet a szerkesztőknek! Ma ráleltem a bkk honlapján hogy oktober 4-től ujra változtatják gazdagrét közlekedését! Az eddig innen induló 8-8A busz összevonva a 108-s busszal három buszbol egy lesz alapon összegyúrták. Az emberek igényét figyelmen kivül hagyva az új végállomás az M4. Aki tehát eddig az innen induló buszhoz szokott majd ácsoroghat a metrótol jövő 3 ajtós révén biztosan tele levő buszon… A másik “korrekt” húzás a BKK-tól hogy a 239 busz pesti oldalon eddig gyors járat volt oktober 4-től sima járat lesz avval a szöveggel hogy aki gyorsan akar belvárosba jutni annak ott a szent M4… Igaz hogy pesten a 239 busz és az M4 1 azaz 1 helyen találkozik a keleti pályaudvarnál de attol még a metróra meg a 8s buszra hivatkozva lelassitják a munkába járók és munkábol hazajutni akarók buszát! Telejesen figyelmen kivül hagyva minden józan érvet. Köszönöm a figyelmüket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .