Megvan Vitézy utódja

Daboczi Kálmán, BKKHa minden igaz hamarosan egy új arcot ismerhetünk meg a Budapesti Közlekedési Központ élén. Fiatalos, de mégis érett és tapasztalt Dabóczi Kálmán aki pillanatnyilag Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető helyettese. Mohácson született 1970. október 22-én.  Dabóczi Kálmán a gazdálkodástudományok doktora, emellett jogi szakokleveles közgazdász, tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatta. A kilencvenes évek végén tanácsadóként dolgozott a Mol-nál, 2007 és 2010 között a MÁV-Start Zrt. felügyelőbizottságának tagja, 2009-től alelnökként a MÁV Zrt. felügyelőbizottságának tagja. 2007 és 2009 között a Kisalföld Volán, 2007 és 2010 közt a Volánbusz Zrt. igazgatóságának munkájában vett részt.  A hatgyermekes családapa számos gazdasági témájú tudományos munkához adta nevét, többek közt a Budapesti Corvinus Egyetem vendégelőadója. 2007-ben miniszteri dicséretet kapott a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium részéről, 2008-ban pedig „Közlekedésért Érdemérmet” a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumtól.  Diákévei alatt alapítója és vezetője volt a Szent Ágoston Cserkészcsapatnak , hívő keresztény. Sportszerető. Szívesen fut hosszabb távon és kedvence a sziklamászás.  Jártas az arculattervezésben és a kommunikáció terén is. Beszél angolul, németül és oroszul is.

“Tökéletesen tisztában van a közlekedési szakmával, de azt hogy milyen cégvezető lesz belőle, a jövő mondja majd meg. A fővárost nyilván nem ismeri olyan jól, mint a MÁV-ot és a Volánokat, azt viszont pontosan átlátja, mitől nem felel meg az állami elvárásoknak a Futár-rendszer. Mivel a szakmában a szakma csúcsának a fővárosi közösségi közlekedés irányítását tartják, ezért mindenképp szakmai előrelépés ez a számára”- állítja Dorner Lajos a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke.

Forrás: MNO,  Index, Hübners, VEKE

[wc_divider style=”dashed” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

Örömmel látom, hogy a BKK új vezetője fontosnak tartja a hagyományos keresztény családi értékrendet. Nagy tapasztalattal bír a kommunikáció terén, mely Vitézy Dávid gyenge pontja volt. A két nyugati és az egy keleti nyelv ismerete jó alapot biztosít számára a kiegyensúlyozott világnézet és a közép-európai szemlélet gyakorlati hasznosításában.  Vitézy Dávid túlzott brit “imádata” sokat rontott a magyar nyelv használatán. Ezen mindenképp javítani kell. A cserkészmozgalom jó alapokat biztosít a hazaszeretet és az anyanyelv-szeretet kialakulására.  Bízom benne, hogy vezetése mellett visszatérhet a hagyományos ” Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak!” utastájékoztató szöveg a fülsiketítő és zavaró sípolás helyére. Szintén reménykedem benne, hogy az angol/német üzemzavari utastájékoztatást hazai munkaerővel oldja majd meg úgy, hogy azt minden ideérkező turista megértse. Nagyon fontos a MÁV-nál szerzett tapasztalat, hiszen a küszöbön áll  városi vasút ( S-bahn) koncepció megvalósítása és a multimodális  csomópontok kialakítása.

3 hozzászólás érkezett ehhez : “Megvan Vitézy utódja

 1. “Nagy tapasztalattal bír a kommunikáció terén, mely Vitézy Dávid gyenge pontja volt.”
  – ROFL! Vitézynek az első munkája az volt, hogy szóvivő volt, jó ember! Nem is kevés sajtómegjelenéssel…

  “Vitézy Dávid túlzott brit “imádata” sokat rontott a magyar nyelv használatán. Ezen mindenképp javítani kell. ”
  – Emlékszel még a photoshoppolt képre a rovásírásos táblával az Országház, látogatóközpont kapcsán, ugye? Tudod azt miért kaptad? Mert sötét, mélymagyar vagy…

  1. Palacsinta- Az, hogy valaki szóvivő volt, még nem jelenti azt, hogy jó kommunikációban. A BKK facebookján jól követhető volt a fejlődése. Pocsék volt az utasokkal folytatott párbeszédben. Lassan fejlődött. Tény , sokat fejlődött.

   A világban pillanatnyilag kialakult rossz helyzet egyik legfőbb oka a multikulti. Ez ellen minden kormány megpróbál tenni, gyakran csak a háttérben. Aki nem tanul a francia vagy német hibákból, az még enyhén fogalmazva is buta.

   Mindig leírom, nem az angol utastájékoztatás ellen tiltakozom, hanem a Dávid féle “britimádat” ellen. Fontos információkat , helye bemondani angolul, esetleg németül, de az, hogy üdvözöljük utasainkat, nem egy fontos információ!

   A járműveken magyarul még mindig nem mondja be a FUTÁR, hogy ez a 9-es autóbusz Kőbánya alsó felé…Ez a FUTÁR előtt működött! A közös megállóban hasznos lenne ma is.

 2. Szerintem most először arra kellene koncentrálni, hogy a magyar nyelvű utastájékoztatás megfelelő legyen. A HÉV-eken nagyjából elfogadható, de csak nagyjából. A minap utaztam a Margit hídtól, ahol az ideiglenes végállomás van. A hangosbemondó következetesen felcserélte az induló vonatoknál a peron betűjelét.

  Érdemes lenne ezeket az apró, de annál idegesítőbb problémákat megszüntetni. A javításuk költsége kb nulla forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .