MÁV vonatinfo

mav_7A BKK után a MÁV is megjelent a saját mobilalkalmazásával. Az eddig elérhető alkalmazásokhoz képest jelentősen javult adattartalommal és tetszetős külsővel. Nem csak a menetrendi és a valós érkezést találjuk meg, de a vonaton elérhető összes szolgáltatást is.  Útvonaltervezője segít a Budapesten belüli átszállások esetében az egyik  pályaudvarról a másik pályaudvarra történő eljutásban is.  Amit ebben az esetben hiányoltam az a BKK külön tarifa feltüntetése, illetve a figyelmeztetés arra, hogy arra nem érvényes a MÁV menetjegy.  Természetesen megtalálhatóak az alkalmazásban a vasutat érintő vágányzárak, fennakadások jelzése is. A MÁV sikeresen megoldotta, azt amit a BKK még nem tudott, egy alkalmazásba besűríteni a menetrendi információkat és a forgalmi zavarokat. Egy nagyon jó és hasznos alkalmazást sikerült összehozni.
Miután egyre gyakrabban hallani a városi gyorsvasúti hálózatról (S-bahn), hiányolom ezek jelölését. Sajnos én egy ilyen vonal esetében sem találtam az S vagy Z betűvel kezdődő számozást, amely sokat segítene a Budapesten belül közlekedőknek. Tudom megint túl nagyot lépek előre de én örömmel fogadnám ha a BKK FUTÁR alkalmazásban is megjelenne például az X. ker Liget tér esetében a viszonylatlistán a villamosok és autóbuszok  mellett az S21, S50 , Z50  vonatok indulása is.

Útvonalterv Indulások Szolgáltatások
mav_7 mav1 mav_2
Állomási indulások MÁVINFORM Kezdőlap
mav_4 mav_5 Kezdőlap

vonatinfo_qr_rb_200x200Az alkalmazás Androidra díjmentesen letölthető a QR kód beolvasásával, vagy a google play áruházából. Nem foglal nagy helyet és ami fontos eddig még nem omlott össze használat közben, amit a BKK FUTÁR-ról sajnos nem tudok elmondani.

Azok akik rendszeresen lekésik a a vonat indulását a kényelem menüpontban találhat egy figyelmeztető is, ami lényegében egy ébresztőóra.

 Aki szeret értékelni, az ezt is megteheti az alkalmazáson belül. Akár a MÁV-ot általánosságban, vagy az éppen megtett utat is  csillagozhatja, de írásban, szövegesen is értékelheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .