MALÉV- egy kis nosztalgia

1946. március 29-én megalakult a Malév elődje, a Magyar–Szovjet Polgári Légiforgalmi Rt. (Maszovlet), és még ugyanazon év augusztusában megérkezett a légitársasághoz az első öt, egyenként 21 személyes Li–2-es utasszállító repülőgép Romániából, valamint később egy háromszemélyes Po–2-es légitaxi, amelyet postai küldemények szállítására használtak. A polgári repülőtér a világháború előtt és rövid ideig utána is Budaörsön volt. A Maszovlet belföldi járatokat üzemeltetett.  1954. november 25-én egy államközi szerződést írtak alá Moszkvában, melynek értelmében a magyar kormány megvásárolta a Szovjetunió részesedését a Maszovletben.  Másnap megalakult a Maszovlet jogutódja, a Malév.

A MALÉV 2012. február 3.-án reggel 6:00 -kor függesztette fel repülési tevékenységét.  Érdekes módon a magyar tudatban a MALÉV fontosabb helyet foglalt el mint azt sokan feltételezték. Ma 2019-ben még mindig hallani  csengőhang formájában a MALÉV egykori reklámszignálját. 
Ez a két videó, egy kis nosztalgia mindazoknak aki szerették és életük része volt az egykori MALÉV, amely repülőgépein töltött káposztát szolgáltak fel és a világon először tiltották meg a dohányzást. 
Ajánlom minden érdeklődőnek, hogy látogassa meg az Aeroparkot, vagy vegyen részt az egyik Reptérlátogatáson.

Végül egy MALÉV reklám a felejthetetlen zenével, melyet 1988-ban szerzett Presszer Gábor

Forrás: Wikipedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .