Ma az új 178-as buszon

A BKK  beharangozta hogy forgalomba állítja az első pár honosított használt Volvo buszát. Én nem titkolom, hogy az új “dávidkék” szín több okból sem a kedvencem, de sajnos nem ez az egyetlen gondom az “átalakított” autóbuszokkal. Ma a Blaha Lujza tértől a Keleti pályaudvarig  utaztam az egyik ilyen járművön.  Az első feltűnő  eltérés, hogy az ajtó nyitáskor és záráskor is sípol, vagyis már nem csak a Combino az egyetlen BKK jármű amelyen nincs egyértelmű és jól elkülönülő indításjelzés,  A második ajtónál a STOP feliratú nyomógomb mellett  ott a magyar felirat VÉSZJELZŐ . Közvetlenül ez alatt egy másik gomb amelyen egy babakocsi látható, mellette a felirat LESZÁLLÁSJELZŐ.

A jármű viszonylatjelzője nagyméretű de mégis nagyon nehezen olvasható. A Blahán az MM+M megállóban ha a színe nem volna árulkodó nehéz volna a megálló elejétől elolvasni a számát. A járművön utastájékoztató rendszer nem működik, még élőszavas sem.

Annak ellenére, hogy a 178-as busz nem elsőajtós, mégis hatalmas matricákkal téveszti meg az utasokat a BKK. A busz egyébként is nagyon szerencsétlen választás, hiszen  a BKK az eddigi három ajtót is feladta és kettő és fél ajtónyira csökkentette az újonnan beszerzett jármű utascserét biztosító ajtószámát. Számomra ez teljesen érthetetlen, hiszen folyamatos gondot okoz az ajtónál tömörülő tömeg. Nem csökkenteni kéne, hanem növelni az ajtók számát. Most sikerült egy olyan buszt beszerezni, amelynek a hátsó része üres lesz, míg az eleje utasokkal tele.

Jó volna, ha a BKK végre eldöntené, hogy van-e még a járművein indításjelzés vagy nincs és a döntése alapján egységesítené a járműveit.Szintén érdemes volna elgondolkodnia azon is, hogy a két és fél ajtós járművek egyáltalán alkalmasak-e e belvárosi utasszállításra. Teljesen értelmetlen helyközi forgalomra tervezett járműveket közlekedtetni a Rákóczi úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .