Liget tér

lt6Hamarosan  megkezdődik a 3-as villamos pályájának felújítása, cseréje. Ez jó hír mindazoknak akik naponta döcögnek végig a Körösi Csoma Sándor úton, hiszen ezen a szakaszon teljes vágánycsere várható és az eddigi betont is felváltja majd a fű. Bízva abban, hogy a BKK tartja a sajtóban közzétett időpontokat, ma lementem és készítettem pár képet a Liget téren tapasztalható állapotról. A sajtóközlemény szerint a füves pálya csendesebbé és pormentesebbé teszi majd a villamosközlekedést a szakaszon és végre nem 10 km/óra sebességgel utazhatunk majd. A Liget téri villamosmegállót középperonosra építik át és  be is fedik, ami nagy öröm az őszi és a téli nedves napokon. liget_ter_villamosKíváncsian várom, hogy mi történik majd a gazdátlanul maradt aluljárórendszerrel és az elhagyott régi villamosmegállóval. Bízom benne, hogy nem csak részmegoldás születik. Az aluljáró rendszert még a szocializmus idején építették azzal a szándékkal, hogy a 2-es metróvonal  egyik  végállomása itt lesz majd. Mivel a BNV azóta már részben jelentőségét veszítette, így a metró mellékvonal megépítése sem várható a közeljövőben. Egyébként három megálló szerepelt a tervekben. A legjelentősebb a BNV lett volna, majd  Kőbánya Felső vasútállomás és a Liget téri végállomás amely Kőbánya alsó vasútállomás szomszédságában fekszik.  A Liget téri villamosmegálló áthelyezése óta a régi megálló és a hozzá tartozó aluljárórendszer feleslegessé vállt, ezért azt befalazták. Ma már csak szarkofágként emlékeztet a múltra.

kaA jövő egy új modern intermodális  közlekedési csomópont lesz, ahol lehetőségünk lesz átszállni a villamosról a vonatra vagy az autóbuszok egyikére a legkevesebb gyaloglás mellett. A megvalósíthatósági tanulmány folyamatban van. Ha minden jól sikerül a mostani villamospálya és megálló felújítását követően átépülhet a vasútállomás és az előtte elterülő autóbusz végállomás is.

[nggallery id=2]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .