Kőbánya Alsó Vasútállomás

 

KŐBÁNYA ALSÓ VASÚTÁLLOMÁSKevesen tudják, de Kőbánya Alsó vasútállomás  utasforgalma jelentős. A 100-as Budapest -Szolnok- Debrecen -Nyíregyháza és a 142-es Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonal  is keresztezi. A kőbányaiak egy része felismerte a vasút jelentőségét a városon belüli közlekedésben és a vonatok követésének gyorsasága versenyképessé tette ezt a közlekedési módot. Ennek ellenére sajnos évtizedek óta, erősen elhanyagolt maga a Mázsa téri vasútállomás és annak környéke.  A nyár folyamán kisebb állagmegóvási munkák ugyan folytak az épületben és tisztasági festés is lezajlott, de az áldatlan állapotok nem javultak. Kovács Róbert Kőbánya polgármestere többször fordult már írásban az illetékes MÁV igazgatóság felé. Levelére válasz ugyan nem érkezett, de a vasútállomás előtt üresen álló bódésort feltehetően a MÁV szakemberei lebontották, hátra hagyva a nem jelentéktelen mennyiségű hulladékot. 2013. március 7.-én Kőbánya polgármestere ismét levélben fordult a MÁV-hoz ezügyben.  A teljes levél elolvasható a képgalériában.

Kőbánya Alsó vasútállomás környéke hamarosan nagymértékben megújul. Az idén megkezdődik a 3 -as és a 62-es villamosok vágányainak cseréje. A villamosok új füvesített pályán haladnak majd.  Új középperonos és végre fedett villamosmegálló épül a vasútállomás mellett. Folytatódik a Kőrösi Csoma sétány építése a vasútállomás irányába és a tervek szerint teljesen átépül Kőbánya Alsó autóbusz végállomás is. A FUTÁR projekt részeként több elektronikus utastájékoztató tábla is kihelyezésre kerül. A vágányfelújítást követően információim szerint megújul az úttest is. 2014-ben Uniós támogatásból teljesen megújulhat majd Kőbánya Alsó vasútállomás és az új autóbusz végállomással valamint az új villamosmegállóval valódi intermodális csomóponttá alakul át a környék.

[nggallery id=7]

Képek: kobanya.hu

Video: Bécaud Gilbert, Klingl3r

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .