Itt a metró, Hol a metró ?

ecseri_tablaA BKK rendszeresen költ az utastájékoztatás fejlesztésére. Ennek keretében kísérleti jelleggel először az Ecseri út metróállomás  aluljáróiban helyeztek el új utastájékoztató táblákat. Én úgy érzem a táblák tervezésénél nem volt elég körültekintő a tervező. A projekt csak magára az aluljáróra összpontosított , miközben az említett megálló az egyik legeldugottabb metróállomás.  Az idén ősszel -ha minden a tervek szerint alakul-megkezdődik a 3-as villamos pálya és megállófelújítása. Ennek keretében célszerű lenne átgondolni az utastájékoztató rendszer módosítását is. Miről van szó?  A lenti képek  az Ecseri út metróállomás nevű villamosmegállóban állva készültek. Van olyan köztetek aki kizárólag a képeken látható információk alapján meg tudná mondani, hogy hol van a metróállomás? Hol kell keresni a Kőbánya Kispest irányú megálló lejáratát?  Szerintem nagyon kevesen!   Van értelme az aluljáró kijárati jelölésének, amikor magát az aluljárót megtalálni sem egyszerű?  Ami a legérdekesebb ebben a metróállomásban az az a tény, hogy az Újpest irányú lejáratnál állva sem látható az ellentétes irányú állomás lejárata! Volt már ismerősön, aki felhívott mert nem találta a metró lejáratát !

Én nagyon hasznosnak tartom a Keleti pályaudvar mellett a 24-es villamos végállomásánál alkalmazott útburkolati  jelölést. Jól látható és olcsón kivitelezhető.  A 3-as villamos megállójából minden utas a zebra felé indul, tehát a zebra közeli felirat sokat segítene.

 

[nggallery id=10]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .