Ismét véleményezhetjük a kilencvenötöst

95-300x168Tisztelt Kőbányaiak!  Ismét itt a lehetőség, hogy kérjük a 95-ös autóbusz végállomásának áthelyezését a Keleti pályaudvarhoz. Ez közvetlen kapcsolatot teremtene  több autóbuszvonalra, trolibusz vonalra a vasútra és az M2, M4 metróvonalra  történő közvetlen átszállásra. Dr. György István volt polgármesterünk, jelenlegi  kormánymegbízott – Budapest Főváros Kormányhivatala- is támogatja ezt a vonalhosszabbítást. A BKK, a négyes metró elindításakor készített társadalmi egyeztetése kapcsán írásban rögzítette, hogy amint arra lehetőség kínálkozik (a százlábú híd felújítását követően) visszaállítja a 95-ös autóbusz Keleti pályaudvari végállomását.  A BKK 2014 októberétől átalakítja a 95-ös vonalat.  Megjelenik az új 195-ös viszonylat, amely a tervek szerint a jelenlegi 95-ös busszal azonos útvonalon haladva érne el az Úk köztemetőt, majd onnan  a Kozma utca – Jászberényi út – Pesti út – Rákoskeresztúr, városközpont útvonalon is minden érintett megállót kiszolgálna. Tehát a végállomás Keleti pályaudvarhoz helyezése még nagyobb utastömeg jobb kiszolgálását eredményezné. Az új vonallal a Rákoskeresztúriak is közvetlen négyes metró csatlakozást kaphatnának.

A XVII. kerület közlekedési kapcsolatainak bővítéseként 195-ös jelzéssel új járatot indítunk Puskás Ferenc Stadion M végállomástól Kőbányán át, a Kada utcán és a Kozma utcán keresztül Rákoskeresztúr, városközpontig. Az új járat megvalósítja az évek óta lakossági igényként jelentkező Rákoskeresztúr – Bajcsy-Zsilinszky Kórház közvetlen közlekedési kapcsolatot, továbbá eljutást kínál a 162-es járat mellett Kőbánya számos forgalmas területe felé. A 195-ös járat a Puskás Ferenc Stadion és az Új köztemető között a 95-ös járat vonalán halad. Az új járat bevezetése miatt a 95-ös menetrendjét némileg módosítjuk, a közös szakaszon a kiszolgálás gyakorisága nem változik. A terveink szerint a 195-ös autóbuszok hétköznap normál üzemkezdettől kb. 21:00 óráig, hétvégén kb. 7:00 és 21:00 óra között közlekednek, 30 percenként.  (BKK)

Kérek minden Kőbányait aki szeretné, hogy az őszi vonalátalakítás után a 95/195 autóbuszok végállomása Keleti pályaudvar M megálló legyen ezzel biztosítva többek között az Aréna pláza közvetlen elérését is  az autóbusz és metróvonalakon kívül, kérem küldje el ezt a kérését 2014. augusztus 31.-ig a BKK-nak a lenti gombra kattintva.  A BKK teljes társadalmi egyeztetésre bocsájtott anyaga  ide kattintva olvasható.  Nem kell hosszú levelet megfogalmazni. Elég elküldeni ennyit:

Kérem a 95/195 vonal meghosszabbítását a Keleti pályaudvar M megállóig.

[wc_button type=”primary” url=”http://www.bkk.hu/te/rakosmente/#95″ title=”Küld el véleményed” target=”self” position=”float”]Ide kattintva küldheted el véleményed a BKK részére a 95/195 vonalának meghosszabításáról[/wc_button]

Olvasd el ezeket is:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .