Ez ugye csak vicc ?

bkk_igazA BKK tegnap óta a vásárlás pillanatában nyomtatja rá a bérletigazolvány számát a bérletszelvényre. Ezt támogatom, mivel én magam is javasoltam ennek bevezetését több mint egy évvel ezelőtt, de kivitelezéssel sajnos nem tudok egyetérteni.  Tegnap óta már ismert a módszer amellyel a BKK csökkenteni szeretné a pénztáraknál történő sorban állást. Ennek a neve : BKK ügyfélkártya.  A BKK szerint az ügyfélkártya gyorsítja a bérletszelvény-nyomtatást. Számomra enyhén szólva is nevetséges, hogy az utas kézírásával kitöltött papírlap miben is segít?

bkk ugyfelTisztelt BKK, Vitézy Dávid Úr !  Ma 2014-et írunk.  A BKK -mint bizonyára tudja QR kódos rendszert használ jegy és bérletértékesítésre valamint az automaták esetében számlanyomtatásra. Egy bármilyen tetszőleges számsor alapján QR kódot generálni másodperceket vesz csak igénybe. Ha már a BKK bevezeti az otthon nyomtatható ügyfélkártyát, miért nem teszi lehetővé saját honlapján az ügyfélkártyához megadott bérlet vagy egyéb igazolványszámából generált QR kód feltüntetését?

Előnyei:

  • Otthon nyomtatható ügyfélkártya
  • A pénztárban a ma is használt QR kódolvasóval bevihető a bérletigazolvány száma
  • Az automaták QR olvasóival azonnal bevihető a bérletigazolvány száma
  • Kizárható a pénztáros tévedése az adatbevitelnél
  • Kizárható az utas tévedése az adatbevitelnél.
  • SEBESSÉG !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .