Ellentmondásos tájékoztatás

berletTöbb fórumon is foglalkoznak a BKK gyakran átgondolatlan tájékoztatásával. Én ma a BKK hivatalos honlapján szereplő bérletárak és fajták leírásának félrevezető tartalmára hívnám fel a figyelmet. Mint a lenti képernyőmentésen is látható a BKK a Kedvezményes éves Budapest-bérlet használatával kapcsolatban az alábbiakat írja: ” A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt eltávolítani tilos!” Ezzel csak egy apró probléma van, a 12 lapos éves bérlet egy bérletszelvénye sem tartalmaz vonalkódot !

Kattintsunk a kért információhoz vezető linkre . Jól látható, hogy a két “kiszerelést” a BKK azonosként kezeli annak ellenére, hogy a két szelvénytípus lényeges eltéréseket tartalmaz.

berlet_link

A 12 lapos Kedvezményes Éves Budapest-bérlet linkre kattintva az alábbi tájékoztató oldalra jutunk :

berlet_old

Aki a BKK honlapját olvasva próbál meg információhoz jutni, abban az az érzet merülhet fel , hogy a saját 12 lapos éves bérlete  nem használható vagy hamis, hiszen a megkövetelt két biztonsági elemet nem tartalmazza !

képek: BKK

2 hozzászólás érkezett ehhez : “Ellentmondásos tájékoztatás

  1. Célszerű megnézni magát a bérletszelvényt is: ha a 12 lapos bérlet szelvényein is szerepel a figyelmeztetés, akkor öngól a BKK részéről. Ha azon nem, csak a honlapon, akkor ez a poszt puszta banánhéj-síkosítás.

    1. Szofter- szerepel. 12 lapos éves bérletem van. Kizárólag , csak a fedőlapon van vonalkód (QR).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .