Elindult az E-jegy

A mai napon elindult az E-jegy használat közbeni éles tesztje. Ezt a lépést én kicsit túl bátornak tartom, főként mivel holnap kezdődik a vizes világbajnokság és sok turistára számíthatunk. Ne legyen előítéletünk ! A bátraké a szerencse!
Lássuk mit kaptunk! Van egy egyszerű weboldal, ahol előbb regisztrálni kell. Az angol nyelv az alapbeállítás. A regisztráció nem túl turistabarát, de nézzük tovább. A rendszer pillanatnyilag még nem  kér kormányablak regisztrációt, mint ahogy azt beharangozták. Lehet ez a kapkodás és a teszt miatt van így, de örömteli!  Pilalnatnyilag a képen látható jegytípusokat vásárolhatjuk meg és mutathatjuk be mobileszközünkön.  A BKK tájékoztatója szerint ezek a termékek bővülni fognak.  Az E-jegy ezen formája véleményem szerint nem hoz könnyebbséget az utasok részére, hiszen nem elegendő a jegyet megváltani és bemutatni, azt naprakészen kell tartani és egy igazolványt is fel kell mellé mutatni.

Az utas kötelessége :

 • – a vásárlásnál megadott személyi okmányt mindig magánál tartani
 • – Android, IOS vagy Windows mobillal rendelkezni
 • – Biztosítnia kell napi minimum 1 alkalommal az internet kapcsolatot-frissíteni kell.
 • – Ügyelni a telefon töltöttségi szintjére

Az elsőajtós felszállásnál az utas a járművezetőnek köteles bemutatni mobileszköze kijelzőjén az utazásra jogosító QR kódos e-szelvényt. Jegyellenőrzés esetén a QR kódot és a regisztrált hatóság által kiadott igazolványt, amely lehet útlevél, diákigazolvány, jogosítvány vagy épp maga a személyazonosító igazolvány.
A vásárlás folyamata egyszerű ugyan, de várnunk kell egy válasz emailre, amelyben a következő link érkezik :  www.shop.bkk.hu/webpass . Ide belépve jeleníthető meg az utazásra jogosító “Bérletszelvény” ami esetemben egy 24H  logo. Ezt kéne megmutatni a járművezetőnek. alatta egy jobbról balra futó Combino nehezíti meg a járművezető dolgát olvasáskor. Ez alatt található jó apró betűvel a felhasználó neve, az igazolvány száma és az érvényesség ideje.  Az ellenőr kérésére felmutatandó QR kód kicsit el van rejtve, külön rá kell kattintani a kijelző közepén található QR ikonra. A QR kód a regisztrált igazolvány számát rejti.

Mi a véleményem a rendszerről? Vegyük sorra. Örülök, hogy végre elindult valami! Ez a rendszer nekem túl egyszerűnek tűnik és ismét egy túlhaladott technológiára hajaz. A képernyőn futkosó villamos egy biztonsági elem szerintem, ami azt hivatott igazolni, hogy a telefon ténylegesen online van, nem egy képernyőmentést lát a járművezető.  Azt, hogy ne egy videot, vagy gif-et mutassanak be az utasok a pontos idő kijelzése szolgálja, de ezt egy elsős informatikus is pillanatok alatt meg tudja oldani.  Véleményem szerint egyszerűen utánozható az amit az utas a járművezetőnek, vagy a metró beléptetőszemélyzetének bemutat. Megnézném azt a járművezetőt aki az apróbetős részt, vagy akár a pontos időt le tudja majd olvasni a kijelzőkről..

“A megvásárolt utazási jogosultság vizuális megjelenítéséhez egy internetkapcsolattal rendelkező okostelefon segítségével egy webes felületre kell belépni, melyet naponta egyszer az ügyfélnek frissítenie kell. A webes felület csak a vizuális megjelenítést szolgálja, ezért fontos, hogy utazáskor az okostelefon mellett a szolgáltatás megvásárlásakor rögzített személyazonosításra alkalmas okmány is az ügyfélnél legyen, mivel ellenőrzéskor az utazási jogosultságot az okmány igazolja. A rendszer használatához szükséges internetes felület bármilyen típusú operációs rendszerrel rendelkező okostelefonnal elérhető.” – BKK 

A vásárlásról természetesen számlát is kapunk amelyet email-ben elküld pdf formátumban a BKK a regisztrált email címre, legyen az fiktív mint a mi tesztvásárlásunk esetében. Összegezve , kipróbáltuk, működik, de többet vártunk tőle.
Amit viszont nem értek. Ez az E-jegy egyértelműen mobileszközre készült, de mégsem elérhető még mobilalkalmazás egy mobilrendszerhez sem. Egyszerű és használható a rendszer, de én rengeteg  módot látok a visszaélésre. Amit én észrevezek azt a profik már ki is használták. Van egy tippem arra, hogy a Hős utcánál nőni fog az E-bérletet használók száma!

A BKK felhívja minden utas figyelmét arra, hogy ha internetkapcsolat hiányában az E-bérlet bemutatása meghiúsul az ellenőrök pótdíjat fognak kiszabni, annak ellenére, hogy a kezükben lévő eszközzel képesek lennének lekérni az utas igazolványszáma alapján annak utazási jogosultságát!   

Nefeledjük, a ma elindult E-rendszerben csak és kizárólag hatóság által kiállított, hiteles igazolványok használhatóak és ezek alapján minden ellenőr a kezében lévő online eszközzel azonnal tudja ellenőrizni, hogy az igazolványunkhoz kapcsolódik-e jegy vagy bérlet. Értelmetlenné vált az utólagos béretbemutatás is, hiszen a helyszínen  az E-jegy hiányában is hiteltérdemlően eldönthető, hogy az utas rendelkezik-e jeggyel vagy sem!  A BKK egy általam ismeretlen okból, még mindig ragaszkodik a papír alapú bérleteknél megszokott szelvénybemutatáshoz (kijelzőbemutás)!
Magyarázza el nekem valaki, hogy miért??  Nem szeretnék rosszhiszemű lenni, de nekem csak a pótdíjbevétel növelése tűnik logikusnak. Egy utasbarát utazásszervező az utas oldalán áll és örül, ha saját adatbázisa alapján ő bizonyítja, hogy a lemerült telefonú utasnak van érvényes bérlete!
Hangsúlyozom, a ma indult  e-jegyrendszer egyértelműen egy személyhez köti a bérletet és azt nem tudja átruházni másra, hiszen hatósági igazolvánnyal tudja csak használni azt. Visszaélni kizárólag a bemutatással és a bemutatáskor lehet!

“Az ellenőrzés során a BKK jegyellenőrei az ügyfelek által – az utazási jogosultsághoz rendelt – személyazonosításra alkalmas okmányokat és az internetes felületen megjelenő QR kódot fogják ellenőrizni, az erre a célra szolgáló kézi ellenőrző készülékekkel. Az ellenőrzés online rendszerben történik, vagyis az internetes felületen megjelenő QR kód, illetve az igazolványok beolvasásakor az ellenőrök azonnali visszajelzést kapnak arról, hogy az adott ügyfél rendelkezik-e érvényes utazási jogosultsággal..” – BKK 

A képeken is látható QR kódot bárki leolvashatja mobiljával és azonnal láthatja, hogy az nem tartalmaz mást, mint a regisztrált személyazonosító okmány számát, esetünkben 12345678. Vagyis a BKK ellenőr kizárólag az igazolvány számához rendelt utazási jogosultságot kéri le a központi szerverről, ami azt jelenti, hogy elég volna egy plasztik lap is az igazolványunk számával QR formában vész esetére pl, ha lemerül a mobilunk és az ellenőr lusta bepötyögni kézzel az igazolványunk számát. Az eredeti RIGO tervvel megegyezően  itt is kizárólag az igazolvány száma alapján kérhető le egy központi szerverről az utazási jogosultság. A QR helyét későbbiekben a az NFC kommunikéció veheti majd át, felgyorsítva a beléptetőkapuknál az áthaladási sebességet illetve a járműveken elhelyezett NFC alapú jegyérvényesítő készülékek használataát.

 

Kérdésem ismét :

Miért akar pótdíjazni a BKK ha a mobilom lemerült de a regisztrált igazolványom nálam van , hiszen kizárólag az igazolványom számához rendelt utazási jogosultságot ellenőrzi, az viszont a kezemben van ???

Frissítve : 2017.07.14

A kommentek nagyon hasznosak arra, hogy olyan kérdések merüljenek fel , amelyekre én nem is gondoltam volna. Ismételjünk egy kicsit. Az elektronikus jegyrendszernek pillanatnyilag két elterjedtebb fajtáját ismerjük. Az egyik a kártya vagy adathordozó alapú, ilyen volt pl a pozsonyi vagy prágai bérlet. Itt minden információt a kártya rögzít. Annak elvesztésekor új bérletet kell vennünk . A másik a Budapesti  szerver alapú rendszer. Ez utóbbi esetében minden adatot egy központi szerver tárol. Maga a kártya kizárólag csak egy azonosító számot tartalmaz. Budapest esetében itt megjelenik a személyazonosító igazolvány száma is így nincs szükség újabb kártya beszerzésére. A sorszám leolvasása ismét két ismertebb módon történhet az egyik a vizuális módszer ezt teszteli most a BKK. Itt egy QR kódot olvas be a rendszer és abból fejti vissza az igazolványunk számát. A másik módszer ez később kerül majd bevezetésre az elektronikus NFC adatátvitel. Ez gysorsabb módszer. A hazai új személyazonosító igazolványban található chip alkalmas NFC kommunikációra, ezért ne kell majd egy újabb kártyát beszerezni a BKK bérlet használatához.

Tehát a budapesti, tegnap bevezetett rendszer szerver alapú vizuális bemutatással. Mint feljebb már leírtam, a QR kód ma a regisztrációnál megadott karaktersort tartalmazza csak, ami elégséges a szerver alapú rendszer használatához, de a fejlesztők úgy tűnik megfeledkeztek arról, hogy ez a számsor akár meg is egyezhet, hiszen elméletben 6 milliárd ember közül bárki utazhat Budapesten, főként egy úszó vb kapcsán. Én javasolnám a számsort meegváltoztatni az alábbi módon.

A képeken látható bérletem száma 12345678 . Mivel ez egy fiktív, tesztvásárlás volt így 65. vásárlóként ez a számsor még nem okoz gondot, de 6 milliárd potencionális utas esetében a karaktersorismétlődés már veszélyeztetheti a rendszert. A regisztráció folyamaában , a legördülő menükből ki kell választani az országot és az igazolvány tipusát is. Regisztrálni csak hatóság által kiállított igazolványt lehet. Tehát kézenfekvő hogy a karaktersor így épüljön fel:

Ország + igazolvány típusa + igazolvány száma (kép jobbra)

HU  +  SZIG + 123456 AB

Az így összeállított karaktersor esetében kizárt az azonosság előfordulása. Javaslom a BKK számára inkább egy ilyen kód használatát!

Kapcsolódva a fenti feltételezésemre, miszerint a BKK ellenőrei kézzel is be tudnák vinni az utas igazolványszámát, abban az esetben, ha annak telefonja lemerült, megjelent egy kép amely igazolja ezt a feltevésemet! Köszönet Higyed Gábornak a képért aki szintén tesztelte az E-bérletet és egy baráti ellenőr eszközét is le tudta fényképezni.  Tehát most már bizonyított tény, hogy az ellenőr ha akar pótdíjazás helyett az utas személyazonosító igazolványának a számát beütve is ellenőrizheti annak utazási jogosultságát!

Kérdés, hogy érdekelt-e az ellenőr abban, hogy ne pótdíjazzon feleslegesen, hiszen az ellenőrzés pillanatában képes lekérdezni az utazási jogosultság meglétét a központi szerverről ?

22 hozzászólás érkezett ehhez : “Elindult az E-jegy

 1. Ez feleslegesen túl van bonyolítva. Gondolom azért, mert később a RIGO, aminek ez az 1.0-ás verziója, jóval komplexebb lesz.

  Az elektronikus bérletnek ebben a verzióban nincs értelme, hogy online szerverhez csatlakozzon. Ennél sokkal egyszerűbb lenne, ha egyszerűen PDF-ben működne.

  A bérletnek ez esetben lenne egy egyedi azonosítója, ami tartalmazza a személyi okmány számát is. Mondjuk, a kód 20-jegyű, ebből az utolsó 8 karakter az igazolványszám. Ez az utolsó 8 jelenik meg az ellenőrnek. Nem lenne olyan egyszerű QR-kódot generálni egy olyan bérletazonosítóhoz, amit a rendszer csak vásárláskor hoz létre. A kód tartalmazhatja az érvényességet is. Elvégre az már most be van építve, rajta van a szerveren. Nem kell külön adat a szerverbe, hanem a bérlet azonosítóját dekódolja az ellenőr leolvasója, megjelenítve az érvényességet és az okmány számát. Ehhez nem kell állandó mobilos netelérés, csak egy PDF megjelenítése.

  Ez a fajta “félonline” rendszer máshol remekül bevált. Én személy szerint nemzetközi buszon találkoztam vele (Lux Express, BP-Krakkó), ott megbízhatóan működött offline is.

  Ezt a módszert, amit most elindítottak, akkor tudom elfogadni, ha tényleg csak egy teszt része. Tesztelni végülis van mit.
  – kiszűrni azokat az ellenőröket, akik túl sötétek egy terminál kezeléséhez
  – online jelerősség tesztelése városszerte (az ellenőr termináljának ugyebár mindenhol megbízható kapcsolatban kell lennie a szerverrel)
  – a rendszer háttérfolyamatai (terhelhetőség és effélék)

  A pótdíj-elmélettel viszont egyetértek. Különösen az idelátogató turisták esetében, akiknek itt bizony nem feltétlenül elérhető az a mobilnet, ami a hazájukban igen.

  1. Természetesen a lefedettség, átviteli sebesség tesztelésére alkalmas egy ilyen teszt. A QR kódot pillanatnyilag csak az ellenőrök olvasák majd le.A mobileszközök üzemidejét lehet tesztelni és a szerverválaszt is.

   A RIGO nem QR alapú rendszer viszont az is csak az igazolvány számát használja majd csak NFC kommunikációt használ.

   Ez minden képpen csak egy teszt, de dícsérete, hogy valami elindult!

  2. A Pótdíjazás – itt viszont alaposan el kell gondolkodnia a BKK-nak. Eddig ha valaki otthon felejtette a bérletszelvényét a BKK azért pótdíjazott joggal, mert a szelvény megléte és az utazási jogosultság nem volt bizonyítható!

   Az új rendszerben viszont az ellenőrzéshez valójában nincs is szükség a QR kódra, elég kézzel bevinni a SZIG számot és az ellenőr azonnal látja, hogy a bemutatandó bérlettel nem rendelkező utasnak VAN érvényes utazási jogosultséga, hiszen azt épp a BKK (vagy annak tárhelyszolgáltatója)tárolja.

   Úgy pótdíjazni egy utast, hogy a pótdíjazás pillanatában egyértelműen tudatában van a szolgáltató annak, hogy az utas rendelkezik utazási jogosultsággal minimum nem etikus, de szerintem törvénysértő is!

   1. Ez bizony jogos, de egy valamit számolj hozzá.

    Az érved csak azért helytálló, mert a QR-kód, amit leolvas az ellenőr, az okmány sorszáma QR-esítve. Ha ez megváltozik, ami a kiépítés következő fázisában várhatóan meg fog történni, a személyi száma ugyanazt a célt fogja csupán szolgálni, mint a mai szelvényes rendszerben. Szerintem a mostani verzió ezen része is a kapkodás és a tesztüzem költséghatékony elindítása miatt van így.

    Jelen esetben azzal állunk szemben, hogy ezen a ponton a BKK átugrott egy lépcsőfokot, képletes értelemben persze.

    Tegyük hozzá: szerinted hányan nézték meg azt a bizonyos QR-kódot, amit te megnéztél a cikk írásakor? 🙂 Ha te is csak annyit tudnál a technikai háttérről, amit az átlag felhasználó várhatóan fog, ebben te se látnál logikai buktatót. A többség nem is fog. Az etikai kérdés ettől függetlenül fennáll, viszont a törvénysértés csak akkor üt vissza, ha valaki tisztában van vele, hogy lehetett volna másképp is, amihez viszont tudni kell a QR-kód tartalmát, amit (olvasóval rendelkező telefon hiányában) pl. én se tudnék. Nem minden okostelefon tud QR-kódot olvasni.

    1. A RIGO- eredeti leírásában-ha még megtalálod- egyértelműen szerepel, hogy kizárólag egy igazolvány számra épül a rendszer. Ezért szerver alapú!

     A NEK-be úgy kapcsolódik, hogy jogszabály írja elő milyen igazolványok száma lesz használható.

     A kezdetektől kizárólag az igazolvány számára épül a hozzárendelés és az ellenőrzés-is. ez így is marad.

     Látszik, hogy a rendszert idehaza hozták össze, mivel nem számol azzal, hogy a különböző országok okmányai nem minden esetben kezdődnek országkóddal, így elméletben előfordulhat, hogy egy washingtoni és egy budapesti utas igazolványának a száma azonos lesz, ami hibát generál! Elhanyadolható a valószínűség de én a szaámkódot így generálnám:

     Ország + igazolvány típusa + igazolvány száma
     HU SZIG 123456BU

     Egy ilyen karaktercsoportnál kizárt az egyezés, főként, hogy hatóság által kiállított okmányokról van szó.

 2. “Nem minden okostelefon tud QR-kódot olvasni.”
  Mindhárom elterjedt okostelefonos OS-re van sok ingyenes QR-kód olvasó app.

  Egyébként nem gondoltok a metróra. 🙂 Percenként beözönlik ezer ember, a kapunál álló ellenőr nem fogja beolvasgatni a QR-kódokat, pláne nem fogja egyesével bepötyögni az igazolványszámot. Neki egy vizuálisan 1 mp-en belül azonosítható infó kell arról, hogy van-e utazási jogosultsága az áthaladó utasnak. Erre jó ez a webes felület. És mivel a mobilappnak is kellene net, azzal sem vagyunk feltétlenül beljebb (bár az legalább automatikusan lefrissülhetne a háttérben naponta néhányszor, és amikor elindítod, akkor biztos a megfelelő színű villamos jelenik meg).

  1. Yve- a metrók teljesen zártak lesznek és NFC alapú lesz a beléptetőkapu.Az ellenőrök esetében a tömeges ellenőrzés teljesen megszűnik, szúrópróba szerű lesz csak.

   Ha végiggondolod, a kapun érvényes bérlettel tudsz csak bejutni. Bent a metró területén csak azt kell ellenőrizni, hogy az használt bérlet a tiéd-e, ehhez az ellenőr a fényképedet nézi meg, hiszen a kapu már ellenőrizte a bérletedet. Itt a kérdés csak az, nem-e a nagymama ingyenes bérletével utazol.. A RIGO kártya fényképes, NFC és a teszt alapján NFC+QR adattovábbításra alkalmas kártya lesz.

   A webes felület azért problémás, mert be kell lépni. Biztonsági okokból kiléptet automatikusan, vagyis a reggel frissített e-bérlet már 15 perc múlva sincs meg. Mindig internetkapcsolat kell hozzá.

   Egy Mobilalkalmazás esetében az E-bérlet tárolható és az offline is működik, valamint a napi frissítást automatikusan elvégzi.

   Biztonságosabb az alkalmazás, hiszen a legtöbb telefon már újlenyomatolvasós és pl virtualizált bankkártyánál sem kér már PIN kódot, hiszen a képernyőzár feloldásával azonosítottad magad!

   Tudom kevés ember mobilján 12 karakter a képernyőzár mint az enyémen, de ez már mindenki saját hibája.

   1. Biztosan olvastad, súlyos biztonsági rést talált egy etikus hekker aki a havi bérletet 9500 forit helyett 50 Forintért vásárolta meg és ezt jelezte is a BKK-nak.
    Érdekes módon a BKK köszönet helyett rendőrségi feljelentésen gondolkodik..

    A cikket ide kattintva olvashatod

   2. Bocsánat, én kizárólag a jelenlegi e-jegy működésével kapcsolatban szóltam hozzá. Nyilván ez csak egy középszerű vagy még gyengébb ideiglenes megoldás (nem is vagyok biztos benne, hogy szükség volt rá). Viszont éppen az ideiglenességéből fakadnak a jellegzetességei, amibe sokan beleakadnak: miért kell a “felmutatás”, a zöld pipa (mert vannak metró felszálláskor ellenőrök és elsőajtós buszok), hogy miért weboldal és nem app (gyorsabb volt kifejleszteni, mindig a legfrissebb programverzió van az utasnál) stb. Igen, lehetett volna sokkal jobban is csinálni, de reméljük, inkább elfelejtjük és hamar jön helyette a RIGO.

    Viszont így legalább pár embernek máris van BKK (shop) accountja. Reméljük, nem sokat törnek fel. 🙂

    1. Ez inkább az sms jegy gyors alternatívája.

     Nem igazán értem, miért várt eddig a BKK.

 3. Vagyis, ha a háttérfolyamatokat nem nézzük, pusztán csak az ellenőri terminálok tesztelésére alkalmas a dolog.
  Ami felveti a kérdést: mi értelme van annak, hogy a papírbérleten is van egy QR-kód? Azon túl, hogy, gondolom, hamisítás gyanúja esetén hasznos.
  Azon a kódon nem lehet tesztelni az ellenőr pittypittyelőjét? 🙂

  Különösen, mivel az alapján, amit a RIGO-ról tudunk, a mostani E-jegy mögötti rendszerből is csak a webshop marad meg, az is kb. a nulláról újrahúzva.

  1. A papír bérlet QR kódja nem alkalmas ellenőrzésre.
   Ha az is lenne, hány bérleten olvasható? Hány bérleten olvasható bármi is a lejárat dátumán kívül?

   1. Erre a kérdésre ezer éve megoldást kellett volna találni. A havi még csak-csak, de az éves menthetetlen lenne. Ezt aláírom.

    De minden ellenérv, amit felhoztál, amellett, hogy jogos, kezelhető lenne az E-jegy mostani verziójának kiépítési költségének töredékéből. A bérlet QR-kódja nem alkalmas ellenőrzésre, de alkalmassá tehető. A papírszelvény olvashatóvá tehető (kár, hogy ez még mindig csak felvetés).
    A webshop pedig lehet “félonline”, ahogy pár kommenttel fentebb felvetettem (a PDF-verzióra gondolok).

    Semmi olyan nincs a mostani E-rendszerben, ami ne lenne tesztelhető ebben az alternatív rendszerben, amit felvázoltam.

    1. Itt az egyetlen probléma, hogy élőerős beléptetés van ami képtelen kezelni ekkora tömeget. Ezért nemolvasnak QR kódot. Ezért van az animált bérletkép.

     El kéne dönteni, mit is akarunk!
     A mostani teszt hibája, hogy hiányzik az elektronikus hátér, gondolom a hirtelen kapott utasításra történt bevezetés okán. Ez így nemis tudna működni.

     Első lépés a kapuk telepítése, kártyaolvasók az elsőajtós járatokon, csak utána lehetett volna bevezetni NFC-s mobilokon egy alkalmazás formájában. Addig, nem!

     1. Ehhez a teljes, végleges rendszert kellett volna csettintéssel kiépíteni, ami, ismerjük el, kicsit durva elvárás 😀

      Ne érts félre, nem azt mondom, hogy nem lenne annak is épp itt az ideje, de ha azt indítják el olyan kapkodással, mint ami pár beruházást jellemzett a múltban, az olyan káoszt szabadítana el, hogy ihaj…

      A metrón az élőerő esetében nem tudok más működést elképzelni a mostani E-jegynek, mint ezt.

      1. Tervezett határidők ismeretében, már rég fel kellett volna szerelni a jehykezelőket…

 4. A frissítések kapcsán:

  – Először is. Jól értem? Ha kiváltok egy E-személyit, nem kell kiváltanom a RIGO kártyát, az E-személyi ugyanazt tudja majd? Csodás lenne, mivel papíron nekem a RIGO, állandó pesti lakcím híján, fizetős lesz…
  – Fogadunk-e 16000-ben, hogy ezt a beviteles menüpontot a BKK nem fogja reklámozni, mint lehetséges opciót? 😀 Illetve, egész biztos vagy benne, hogy nem tiltják le most, hogy nyilvánosságra került?
  – Nem tudom, hány ellenőr olvassa az oldalt, de ha az egész cégben elterjed, hogy ez ide kikerült, a 95%-uk a fejedet fogja követelni 😀

  1. Az E-személyi hatósági igazolvány amely képes kommunikálni, mint egy bankkártya RIGO rendszerrel, tehát nem kell újabb kártya.

   Minden budapesti ingyen kapja az első RIGO kártyát, de ha neked van új személyid akkor erre nem lesz szükséged. Ennek feltétele, hogy igent mondtál a NEK regisztrációra, amikor igényeltél új E-személyit.

   A BKK most nagyon rossz helyzetben van . Tegnap pár óra alatt 24.000 felhasználó értékelte le a facebook oldalát!

   A BKK.hu oldal több órán át nem volt elérhető. A BKK INFO alkalmazás leállt..

   1. Hát, ebből nehéz lesz kimászni. Láttam már “vissza Dávidot!”-szlogeneket. A Dabóczi-féle BKK legnagyobb bukása volt az E-jegy, és a RIGO megítélését is jól hazavágta.

    Az ugyanis kérdéses, mennyire lesz a RIGO biztonságos, ha az 1.0-ás verzióját is így csinálták meg. A végső verzióban viszont kicsit több a személyes adat…

    1. Pillanatnyilag 10 órája áll a BKK webshop és nem lehet új bérletet venni.

     A BKK erről elfelektette tájékoztatni az utasokat…

 5. Mert a történtek alapján annyian akarnak majd…

  Vagy milyen kellemetlenségek miatt is emlegetett Dabóczi kompenzációt? Én maradtam a papírnál, de kíváncsi lennék.

  1. Pl. Hogy a sajtót megkeresték az összes regisztrált feéhasználó adataival, pletykák szerint…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .