Egy történet, két nézőpont

A BKK  2012. október 14.-én közleményt tett közzé arról, hogy egy munkatársára fegyverrel támadt egy utas. A közlemény szerint : ” Október 14-én, vasárnap délután 17:35-kor a 7E jelzésű autóbusz Kelenföld, városközpont megállójában egy utas feltehetően gáz-riasztó fegyverrel rálőtt a Budapesti Közlekedési Központ jegyellenőrére. A támadás következtében az ellenőrt a mentők kórházba szállították.” A BKK szokása szerint a hírt, saját facebookos oldalára is belinkelte, lehetővé téve, hogy olvasói véleményezzék azt. Itt kezd érdekessé válni a történet. A hozzászólók közt megjelent a történet egy állítólagos szereplője aki saját szavaival leírta a történéseket. Több kérdésre válaszolva az állítólagos sértett egyértelműen kijelentette, hogy a fegyveres támadó nem is sejthette, hogy ő és kollégái a BKK munkatársai, hiszen   sem egyenruha, sem ellenőri karszalag nem utalt erre. Szintén az állítólagos sértett aki magát Attilának nevezi állítja, hogy a támadó nem volt utas, hiszen utazási szándékra utaló jelet nem tapasztalt. A cselekmény a megállóban történt, ahol az elkövető utazási jogosultsága nem is vizsgálható. Amennyiben igaz a facebookos hozzászóló állítása, úgy az egész cselekmény egy egyszerű utcai támadás, amelyet nem közfeladatot ellátó személy sérelmére követtek el. Az hogy a cselekmény véletlenül egy buszmegállóban zajlott és annak elszenvedői ellenőrök voltak, kizárólag csak a véletlen műve. Felmerül bennem a kérdés, hogy amennyiben a kommentelő úr ténylegesen a BKK munkatársa és ténylegesen a cselekmény részese, miért nem közölte az itt leírtakat munkaadójával?   Amennyiben a  BKK tudomást szerzett a történés pontos lefolyásáról, miért adott ki közleményt arról, hogy egy   utas támadt fegyverrel ellenőrökre, amikor ezt az egyik szemtanú elmondása cáfolja ? A kommenteket olvasva egyértelmű, hogy a BKK  illetékesének tudnia kellett arról, hogy az ellenőröket nem munkájukkal kapcsolatban érte támadás mint ahogy azt is, hogy a támadó nem utas volt.  Lehet ezzel próbálta meg menteni a mundér becsületét elterelve a figyelmet az ellenőrök által elkövetett utasok elleni erőszakról? Miért van az, hogy felvétel mindig csak az ellenőrök által elkövetett jogellenes cselekményekről lát napvilágot ? Miért nem mutat be a BKK soha bizonyítékot a  munkatársai ellen állítólagosan elkövetett támadásokról? A mese jut az eszembe arról aki mindig farkast kiált és amikor tényleg jön a farkas már nem hisz neki senki.


Az eszmefuttatás alapja a BKK facebookján olvasható bejegyzés és annak hozzászólásai. A hozzászólásokban szereplő személy saját állítása szerint részese volt a történetnek. Ezt a tényt nem cáfolta meg senki. A BKK sem törölte a magát Attilának nevező úr hozzászólásait .

Forrás: BKK-facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .