Egy korrekt eljárás

trBevallom, nagyon meglepődtem amikor felfedeztem a Facebookon egy utaspanaszt és az arra adott szolgáltatói választ. Elszoktam már az ilyen, korrekt panaszkezeléstől. A VT-ARRIVA  közösségi oldalán írta le Zoltán nevű utasuk, tapasztalatát az eltévedt autóbusszal kapcsolatban.  Sajnos nem egyedi esetről van szó , több videó is kering a világhálón , amelyben az utas navigálja az eltévedt autóbusz vezetőjét.  Legyünk őszinték, egyikünk sem ismeri az összes budapesti autóbuszvonalat az összes megállójával, főként hogy azokat a BKK havonta átnevezi. Egyszerűen, emberek vagyunk, a járművezetők is azok.  A legtöbb tapasztalat járművezető bizonytalanná válik, ha átvezényelik egy másik vonalra pótolni, kisegíteni. Tudván, hogy a VT-ARRIVA törzsgárdáját a hírek szerint  vidéki dolgozók alkotják, ezt megbocsájthatónak tartom. Ami új és pozitív élményt jelentett a számomra, az a szolgáltató válasza volt.  Az utaspanaszt pár nap alatt kivizsgálták és a jármű haladási útvonalát tartalmazó  GPS alapú adatok alapján megállapították, hogy az autóbusz ténylegesen  letért eredeti útvonalától. Az utastól elnézést kértek !  Miért lepődöm meg ezen?  Nem ehhez vagyunk szokva. Sokat tanulhatna a BKK!

panasz

Fontosnak tartom kiemelni  a  gyorsaságot, a stílust,  az objektív indoklást, a bocsánatkérést, és jövőre utaló intézkedések foganatosítását annak érdekében, hogy az eset ne fordulhasson többet elő. Egy pár mondatos válasz, amelyben minden benne van és mellőz minden szubjektivitást! Kizárólag objektív alapokra építi a választ!


Egy személyes  tapasztalat a különbsére a 9-es vonalról. Mindenki ismeri azt a jelenséget amikor a buszokan az utas a leszállásjelző helyett a vészjelző gombot nyomja meg-általában véletlenül. Eddig kizárólag csak a VT-ARRIVA járművezetője kérdezte meg , hogy  segíthet-e a hangosbemondón keresztül !  Lehet ez sem véletlen?  Lehet hogy  a VT-ARRIVA számára fontos, hogy dolgozói alkalmasak legyenek a 21. században elvárható szolgáltatási szinvonal biztosítására?  Járműveik tiszták és a járművezetőik is mindig ápoltak, jólöltözöttek, ha sikerülne megoldást találni a csuklós Mercedes Citaro nyári elviselhetetlen klímájára és a levegőtlen utasterére, tökéletesen elégedett lennék és nem keresnék nyaranként más alternatív útvonalat- ablakos járművekkel.


4 hozzászólás érkezett ehhez : “Egy korrekt eljárás

 1. “főként hogy azokat a BKK havonta átnevezi.”
  Ennek semmi köze az egészhez. És még volt képed leírni az objektív szót ugyanebben a cikkben. Nem akarom elhinni, hogy nem érzel ilyenkor parányi ellentmondást sem.

  “Fontosnak tartom kiemelni ”
  Úgy viszonylag könnyű objektívan indokolni, ha megadják az adatokat.

  “Járműveik tiszták és a járművezetőik is mindig ápoltak, jólöltözöttek”
  Váháháháháháhá… Igen, vannak ilyenek persze. A BKV-nál is. De, aztán vannak IGEN súlyos ellenpéldák is, pl. aki a buszban dohányzik a treffre beállás előtt.

  1. Palacsinta– A BKK-nál az utaspanaszok kivizsgálása úgy zajlik, hogy megkérdezik a bepanaszolt dolgozót, hogy igaz-e az ellene felhozott panasz. Erre a dolgozó válasza az, hogy NEM ! Ezután a BKK- az utaspanaszt magalapozatlannak minősíti. Olvass bele egy BKK-s válaszlevélbe..

   Mit tett a VT-Arriva? Egy teljesen független dolog, GPS adatsor vizsgálata alapján dönt a panasz megalapozottságáról. Szerinted ez nem objektív?

   Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy a folyamatos megállóátnevezéseknek semmi közük ahhoz, hogy az utasok, járművezetők nem tudják pontosan beazonosítani, hogy merre is járnak, de ez ugye egy a te szubjektív véleményed. Ha valaki hétfőn a Salgótarjáni , kedden meg a Magdolna utcánál száll le annak eldöntéséhez, hogy az földrajzilag ugyanaz a hely csak az képes aki alapos helyismerettel rendelkezik..

   1. A BKK nem objektív válaszaival kapcsolatban csak annyit, hogy amennyiben lehetséges, ők se egyből a vezető válaszával foglalkoznak. Több kimaradás / durvább késéssel megkerestem már őket, és a legtöbb esetben a FUTÁR adatait vették elő, és az alapján nézték a történteket.

    1. KACSA – Ezzel én még nem találkoztam. Ha van ilyen az dícséretes.

     A Futár nem megfelelő működésével viszont épp a hétvégén szembesítették Vitézy Dávidot az Élőben a városból c. rádióműsorban, aki állította, hogy ilyennel még nem találkozott.. Azóta érkeznek hozzám a bejelentések a nem működő FUTÁR megállói táblákkról, amelyeket a BKK felé továbbítok. Válasz még egy esetben sem érkezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .