Dr. György István Támogatja

95A Keleti pályaudvar környezetének átépítése kapcsán merült fel bennem, hogy a 95-ös autóbusz útvonalának meghosszabbítása nagyban javítaná a négyes metró megközelíthetőségét Kőbánya irányából. Ezzel egyidejűleg tehermentesítené  a 80/80A trolibuszok Arena Plazat kiszolgáló szakaszát.  A két megállóval meghosszabbítandó vonal kihasználtsága biztosított, hiszen ezen a szakaszon közlekedő trolibuszok szinte egész nap zsúfoltak. Én kizártnak tartom, hogy a két megállónyi vonalbővítés ne térülne meg. Felvetésemmel megkerestem Dr.György István Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, Kőbánya országgyűlési képviselőjét. Levelében megerősítette, hogy a javaslatomat támogatja és ezt jelezte a BKK felé is. A döntést a kérdésben a BKK szakemberei hozzák meg.  Dr. György István főpolgármester-helyettes kér minden  érdekeltet, hogy ezt a javaslatot küldje el a BKK társadlami egyeztetésének internetes felületén keresztül, amely az alábbi linken érhető el :  IDE KATTINTS!

A fenti linkre kattintva eljutsz a BKK honlapfára. Ott keresd a jobb szélen található “Mondja el véleményét” fület. Itt javasolom a következő link bemásolását :  https://kozlekedes.org/a-95-os-ismet-kimarad/.  (lásd az alsó képet) Ne feledd el megnyomni a KÜLDÉS gombot.

adatlap

9 hozzászólás érkezett ehhez : “Dr. György István Támogatja

 1. És ki az a György István? Körülbelül ugyanaz, mintha “Józsi a csöves” támogatná…

  “A két megállóval meghosszabbítandó vonal kihasználtsága biztosított”
  Hát ez kurva jó. Lerakok két fontosabb pont (mondjuk metró felett) között két buszmegállót, járok 4-5 percenként valami meghosszabbított szólóbuszos viszonylattal és ezzzazzz garantált a kihasználtság, jeeee!

  Most ha garantált a kihasználtság (=tömeg), akkor mit is tehermentesít? Semmit?

  “nagyban javítaná a négyes metró megközelíthetőségét Kőbánya irányából”
  Újpestről is kéne egy busz a Fővámra! Mehetne a rakparton végig (alig két megálló!) és javítaná a 4-es metró megközelíthetőségét!

 2. PALACSINTA – Kérdésedre a válasz:

  Mit tehermentesít?
  A 80/80A trolibuszt a Keleti- Aréna pláza és az Aréna Pláza – Puskás Ferenc Stadion megállók között.

  Ki az a György István??
  Dr.György István Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese.

  Újpestről is kéne busz az M4 -hez.
  Van busz 20,30

 3. “Újpestről is kéne busz az M4 -hez.
  Van busz 20,30”
  FŐVÁM TÉR. Ezt írtam…

  “Dr.György István Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese.”
  Politikus szerinted mikor, miért, milyen körülmények között mondaná azt valamilyen vonal meghosszabbítására, hogy nem támogatná? Maximum akkor, ha parkolóhelyekbe és szavazatokba kerül, lásd budai fonódó… Ez, mint mondtam, nem érv.

  “A 80/80A trolibuszt a Keleti- Aréna pláza és az Aréna Pláza – Puskás Ferenc Stadion megállók között.”
  Az érvrendszered hibás. Egyik pillanatban azt mondod, hogy a 95-ös nagyon kihasznált és, hogy mindenki továbbmenne a keletibe… A másik pillanatban pedig szerinted ez az agyonhasznált szólóbusz kisegíti majd a zsúfolt 80/80A trolikat.

  Kérlek, áruld el, hogy miért NE a 77-es, vagy a 82-es troli legyen meghosszabbítva a Keletiig? Mi lehet a magyarázat arra, hogy meglévő felsővezetékes infrastruktúra alatt jó legyen dízel buszt üzemeltetni? Talán a csuklós GVM-ek nem tudnának segíteni a 80/80A-nak jobban, mint a 95-ös? Hmm? Dehogynem!

  A Társadalmi Egyeztetésre – ha jól emlékszem a számokra – 37 észrevétel érkezett 95-ös ügyben. Ezt egy spam jellegű hadjárattal érted el. Én józan ésszel ezt a mennyiséget lazán az “egyéb észrevétel” kategóriába süllyeszteném, mert oda való.

  1. Palacsinta – Legutóbb még tagadtad, hogy bármi közöd lenne a BKK-hoz, ma meg közlöd 37 észrevétel érkezett a BKK-hoz (belső információ)….

   Biztosan olvastad, a VEKE véleményezte a 95-ös meghosszabbítását. Ők nem azt írták, hogy hülyeség mint , hanem megindokolták, hogy miért lenne veszélyes. Elszívná az utasokat a 28-37 villamosokról. Ez érv és egyben azt is jelzi, hogy a rossz a fenti villamosok vonalvezetése.

   Politikus – a pénzt a politikusok adják, szavazzák meg ! Csak ez az összefüggés!

   A 37 hozzászólás, sok vagy kevés? Nézd meg az EDDIGI többi társadalmi egyeztetés adatait. 5-20 vélemény érkezett a BKK hivatalos honlapja alapján. A 7-es buszcsalád átalakításra 108, ha jól emlékszem 2 éve …

   Az általad ismeretlen politikus (munkáltatód !?) is javaslatot tett a 95-ös meghosszabbítására.

   Dízel vagy troli? A régi 9-es vonalának 80%-a felett van felsővezeték, mégis dízel. A 95-ös is lehetne troli. Felsővezeték egy szakaszon van. Troligarázs a vonalon… Szándék és pénz kérdése. Igen, tudom ez egy rossz hírű vonal.

 4. “A 37 hozzászólás, sok vagy kevés?”
  A mostani Társadalmi Egyeztetésre 7500 észrevétel jött. És egyébként is, 37 utassal egy szólóbuszt kicsivel 50%-os kihasználtság fölé tudsz emelni: magyarán ennyi vélemény még akkor sem számítana, ha összesen kevés észrevétel jött volna. De itt a lényeg az, hogy még 37-en SEM VOLTAK, hanem te SPAMMOLTÁL…

  “A régi 9-es vonalának 80%-a felett van felsővezeték, mégis dízel.”
  1. Semmi köze a régi 9-esnek ehhez.
  2. A 80%-ot meg sem közelíti. A régi 9-es vonalhossza 7,4 km, a 83-as trolié 3 km…

  “A 95-ös is lehetne troli.”
  A Holdra is járhatna a 95-ös és az is lehetne troli. De ahhoz nincs jármű. A 77-es meghosszabbítása 1-2 többletkocsival és egy kanyarodási lehetőséggel megoldható. A 95-ösnél még elég tetemes vezetéképítésre is szükség van: 9,8 km a vonalhossz, ebből alig 3 km-en van vezeték… Annyira demagóg és ostoba vagy, hogy arra nem találok szavakat.

 5. Palacsinta- áruld el, hogy miért zavar téged az, ha egy kis csoportnak van ötlete és azt leírja?

  A BKK még soha nem vett figyelembe egy utasészrevételt vagy kérést sem. Senki sem számít arra, hogy ezen változtatna. Ennek ellenére – neked köszönhetően – megtudtam, hogy 37 ember mégis vette a fáradtságot és bemásolt egy linket.

  Spam ? Én egy egyszerű módszert kínáltam, mert tudom, hogy az emberek többsége csak panaszkodik, de nem fog tollat ragadni.
  Ezzel a BKK is tökéletesen tisztában van és “ciki” hogy korábbi társadalmi egyeztetéseire nem érkeztek levelek, ezért egyszerűsítette azt.

  A BKK és a Közlekedés módszere azonos. Megkönnyíteni a hozzászólás beküldését.

  Miért a 95-ös és nem a 82-es? Mert Kőbányát a 95-ös érinti. Mert Dr.György István Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, Kőbánya országgyűlési képviselője. Mert igen jönnek a választások.

  A BKK nem a választásokra készül??
  Dehogynem, hiszen az ellenzék bejelentette, hogy ha hatalomra kerül az első lépése a BKK megszüntetése lesz.

  A 82 vagy 77-es troli meghosszabbítását a vonal mellett élőknek kell kezdeményezniük…

  Egyébként lapozz bele a távlati fejlesztési tervekbe a 9-es trolisítása ma is szerepel a dokumentumokban..

  Abban , hogy nincs jármű teljesen igazad van, de ezt ismét nem nekem hanem a BKK-nak kell megoldania!

  Áruld már el, hogy miért zavar téged (bkk-t) ennyire az én “demagóg” eszmefuttatásom? Rengeteg hasonló blog van. Több sokkal jobb , pár rosszabb színvonalú. Miért olvasod (BKK) ezt? Mint az oldalon mindenhol látod ez az én magánvéleményem. Minden utasnak van véleménye, van aki leírja és van aki nem. Ki kényszerít téged arra, hogy elolvasd és reagálj rá? Nem igazán értelek !

  Mivel meg szoktam nézni a látogatók listáját, így látom, hogy rendszeres a bkk.hu a látogatok domainjei között. Miért érdeklődik ilyen aktívan a BKK egy jelentéktelen, nem olvasott, demagóg blog iránt?

  Könnyű a másikra mutogatni…

 6. “Palacsinta- áruld el, hogy miért zavar téged az, ha egy kis csoportnak van ötlete és azt leírja?”
  Nem az ötlet zavar. A hazug érvek, amivel az “ötlet” mellett kampányolsz, az zavar. Nincs semmilyen csoport. Vagy te, meg néhány ember, aki tátott szájjal hallgat téged, mert nincs önálló gondolata.

  “A BKK még soha nem vett figyelembe egy utasészrevételt vagy kérést sem.”
  Az 5-ös busz csuklósítását utasok kérték. Például. Csak egyet mondanék a sok közül…

  “Ennek ellenére – neked köszönhetően – megtudtam, hogy 37 ember mégis vette a fáradtságot és bemásolt egy linket.”
  Vagy te voltál 15-ször, és egy-két haverod szintén többször…

  ” Ezzel a BKK is tökéletesen tisztában van és “ciki” hogy korábbi társadalmi egyeztetéseire nem érkeztek levelek, ezért egyszerűsítette azt.”
  Utána a BKK már meg is kapta a kritikát, hogy biztos a tervek a társadalmi Egyeztetésen már betonba voltak öntve, azért voltak olyan szépen kidolgozva. Ha van sapkája az a baj, ha nincs, az.

  “Spam ? Én egy egyszerű módszert kínáltam, mert tudom, hogy az emberek többsége csak panaszkodik, de nem fog tollat ragadni.”
  Úgyhogy majd te megfogod a tollat és kimondatod az emberekkel, amit te ki akarsz mondani? Gratulálok… De igen, linkek bemásolgatása az kéretlen, tehát spam. Nem is erről a viszonylatról volt szó…

  “Mert Kőbányát a 95-ös érinti.”
  Kőbányának a 9-es busz közvetlen belvárosi, hovatovább M4 kapcsolatot ad. Rákoskeresztúrnak belvárosi sincs. Szerinted tényleg adekvát, kiegyensúlyozott dolog Kőbányának adni inkább még egy kapcsolatot?

  “A BKK nem a választásokra készül??”
  Nem hinném. De ha arra is készül, muszáj lenne megőriznie a szakmaiságot.

  “Miért érdeklődik ilyen aktívan a BKK egy jelentéktelen, nem olvasott, demagóg blog iránt?”
  Nem a BKK, hanem egyes munkatársai érdeklődnek. Hogy miért járnak ide: röhögni? Képtelenségeket olvasni? Felpumpálni ezeken a hülyeségeken a vérnyomásukat? Mazochizmus? Káröröm? Nem tudom, tőlük kell megkérdezned.

  “Abban , hogy nincs jármű teljesen igazad van, de ezt ismét nem nekem hanem a BKK-nak kell megoldania!”
  Te annyi mindent megoldottál már itt – ELMÉLETBEN…

 7. Palacsinta- kérlek, nézd meg a saját érvelésedet.

  Te Dávid módjára csak ellenséget keresel mindenkiben aki nem dicséri azt amit te jónak tartasz.

  A fenti írás nem minősíti a négyes metró elindulása utáni tervezett felszíni közlekedést, csak felvet egy kapcsolódó bővítési lehetőségét.

  A 95-ös kapcsolódik a négyes metróhoz, hiszen annak Keleti pályaudvari állomását érintené – régen is itt volt a végállomás.

  Időszerű, mert most épül az új végállomás, megállóhelyek kiosztása még a BKK szerint sem végleges.

  Kinek a hibája, hogy a 95-ös a leggyorsabb Kőbánya és a metró között? Nem a kőbányaiak tehetnek erről.

  M4- kőbányáról 9-es busszal és a 62/28/37 villamossal érhető el. Mindhárom lassú és körülményes. A 9-es állandóan dugóban áll a csúcsban, a villamosok meg döcögnek az Orczy tér után.

  Az M4 +28/37/62 kapcsolatot meg ugye te sem ajánlanád a családodnak sötétedés után.

  Palacsinta, nézd meg hány észrevétel érkezett a mostanit megelőző társadalmi egyeztetésekre ! A 200E buszhoz 9 db, 198 buszhoz 33 db, 30 és 20-as buszhoz összesen 43 db, a csúcs a 7-es buszcsalád teljes átalakításához 126 vélemény érkezett amiből 7 ellenezte az átalakítást.

  A Rákoskeresztúriak problémájával egy Rákoskeresztúri foglalkozik majd. Szerencsétekre (?) még nincs ilyen.

  Mivel a BKK munkatársai ide járnak, kuncogni, dühöngeni én már elértem a célomat!

  A BKK meg a szakmaiság… most én röhögök. Dávid figyelmét már felhívtam rá, hogy legalább ne tegyen közzé Ő maga olyan képeket a BKK facebookján, amelyen látszik, hogy a FUTÁR házi tunningja nem felel meg a MSZ előírásainak és tűzveszélyes. A kép a mai napig a BKK albumában megtalálható.

  Az 5-ös csuklósítása, nem utasigény, hanem a megnövekedett elszállítandó kapacitás miatt volt szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .