Deák – A felújítás hiányosságai

Szeretném leszögezni, hogy hatalmas örömmel tölt el, hogy végre sikerült felújítani az M3 metróvonal és a Budapestre látogatók által legtöbbet használt meróállomást. Sokan emlékeznek a sötét, koszos és lerobbant metróállomásra ahol talán öt különböző tábla és felirattípus volt jelen egyidejűleg.  Napokon belül jelentősen meg fog változni ez az állapot. A feliratok az M4 vonalról ismertek alapján kerülnek itt is kihelyezésre.  Tagadhatatlan a fejlődés.

Azt, hogy a metróállomás felújításába nem fért bene az aluljárók megújítása már sokan nehezményezték, ezért ebbe most nem mennék bele.  Van azonban valami ami engem ennél sokkal jobban zavar.  A Deák Ferenc tér , Budapest központjának fontos tömegközlekedési csomópontja és találkozóhelye. Szinte mindenkinek volt már randija a templom előtt. Tényleg mindenki megfordul ezen a metróállomáson ezért fontos lenne ügyelni az egységes állomási arculatra.

Itt magára a felső központi utaselosztószintre gondolok. Többször feltettem a kérdéset, hogy mennyivel lett volna drágább, ha a Deák Ferenc tér metróállomás teljes területén újramatricázzák  a feliratokat vagy ha szükséges lecserélik azokat.  Aki utazott már erre, az tudja az M2 feliratai, főként a mozgólépcső feletti világító táblak teljesen kifakultak, szinte olvashatatlanok. Ezek átmatricázását már rég meg kellett volna tenni.

A déli vonalszsakasz teljes átadásával egyidőben csélszerű lenne átgondolni  a kevésbé kihasznált metróállomások környékének viszonylatait is . Jobb és hatékonyabb utasráhordással növelhető az utasforgalom is.   Sokszor leírtam, azt az egyenlőtrenséget ami Kőbánya esetében több évtizede létezik. Kőbánya központjából az Örs Vezér tere felé több villamos is viszi az utasokat az M2 metróhoz, míg az Ecseri út felé az M3-hoz csak egy. Ez azért lesz még érthetetlenebb, mert a 62A villamos ma a semmi közepén fordul, miközben erre megvolna a sokkal ésszerűbb lehetőség az Ecseri úti merónál. Lehetne ez a viszonylat a ma népszerű metróra ráhordó viszonylatjelzések alapján 62M. Bővebben ide kattintva olvashatsz a téméról.

Képek: Főmterv Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük