Csak a flottaszín a lényeg?

gombNem először merül fel bennem, hogy a BKK számára az egységes arculat, az új flottaszín fontosabbnak látszik mint a működőképesség , használhatóság, utaselégedettség. A VEKE facebookján jelent meg egy frissen felújított – kékre festett- VanHool AG 300-as autóbuszon készült kép, amelyen  minden jel szerint már elromlott a leszállásjelző. Ezzel nem is lenne gond, hiszen ez bármikor, bármelyik járművön előfordulhat. Számomra sokkal zavaróbb az, hogy ezt a “filléres” nyomógombot nem cserélik le.  Mint a kép is bizonyítja a járművezető tudott a meghibásodásról. Valószínűleg azt jelentette  és valaki egy átmeneti megoldással próbálta a hibát orvosolni. Igen, pozitívumként kell értékelni, hogy megpróbálta a számomra ismeretlen személy tájékoztatni az utasokat a hibásan működő leszállásjelzőről, hiszen rendszeresen találkozom egyáltalán nem működő nyomógombokkal, amelyeknél még a működésképtelenséget sem jelzi semmi.  Ez egy apróságnak tűnhet a BKK vezetésének, de az utasoknak mindennapos nehézséget okoz és a járművezetők isszák meg a levét ennek a felelőtlen hanyagságnak, hiszen ha a jármű nem áll meg a megállóban, akkor az utas azonnal a járművezetőt hibáztatja , aki az esetek nagyrészében vétlen !
Tisztelt BKK!  Itt volna az ideje végre a sokat hangoztatott európaiság gyakorlati alkalmazásának is. Nem   attól lesz egy közlekedési társaság európai, hogy angolul tájékoztat, vagy angol szövegsablonokat erőszakol magyar tájékoztató szövegekre vagy éppen kékre fényezi járműveit, hanem attól, hogy TISZTA a jármű, hogy MŰKÖDNEK a leszállásjelzők, hogy PONTOSAN érkeznek a járművek a megállóba, hogy biztosítja a JEGYVÁSÁRLÁS lehetőségét a belvároson kívül is, hogy udvariasak és ápolt kinézetűek a munkatársai … és még hosszan sorolhatnám.

Kép: VEKE , 2014.01.11, 12h, LOV-862 VanHool AG 300

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .