Megjelent:: 2017, ápr 29, szombat

Biztosított átszállás

Oszd meg !
Címkék

A BKK úgy néz ki meghallgatta az utasok panaszait és megpróbálja az Őrs Vezér terén a metró érkezéséhez igazítani a villamosok és autóbuszok indulását. Ez a világ minden részén így szokás. Örülök, hogy végre Budapesten is megvalósult, igaz csak egy metróbaleset utáni sebességkorlátozás kapcsán.  Mielőtt valaki azt mondaná, hogy erre mi szükség volt, fontos elmondani, hogy a késő esti időszakra  vonatkozik, amikor a metró és a villamos is 10 percenként indul. Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a metró beérkezésekor állt be a villamos a megállóba a Fehér út túloldalán és az utasnak esélye sem volt átszállni. Egy 5 perces módosítással minden beérkező metróról már kényelmesen, futás nélkül át lehet kelni az úttesten és elérni a villamost.

Sajnálatos módon ezt azonban a BKK nem nagyon hirdeti, Én magam is csak véletlenül vettem észre, hogy a metró kijáratánál a LED FUTÁR tábla a villamos érkezését jelöli, de az aluljáró  Árkád irányú folyosóján már a villamos tovább indulási ideje jelenik meg. Praktikusan ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a Metró kijáratánál pl.: 1 perc jelenik meg, de lent az aluljáró FUTÁR monitorja már  4 percet mutat, ami a továbbindulást jelzi.

Teljesen véletlenül jöttem rá, hogy a mobilalkalmazások is jelzik, előrejelzik a villamos utasra várakozását, csak sajnos eléggé rejtett módon. Ha a kezdőképernyőt nézed, ott az érkezési időpont jelenik meg, példánk szerint 1 perc. Azonban, ha  a menet grafikáját nézed meg, ott a megállóhelynél, esetünkben Örs vezér tere M+H, már megjelenik az érkezés és az indulás időpontja is, már a villamos megérkezése előtt!

Meg kell dicsérnem a BKK-t a jó döntésért, de a megvalósítás nem sikerült túl jól. Érdemes volna fejleszteni, közérthetőbb módon megjeleníteni a járművek várakozását, hogy az utas biztos lehessen abban, hogy a villamos, vagy a busz meg fogja várni amíg átkel az úton a megállóhoz.

Látható 2 hozzászólás
Ezt írtad
 1. Avatar Alma szerint:

  Mióta van ez így?

  • Avatar Közlekedés szerint:

   Kedves Alma! Én ezt pár hete tapasztaltam csak. Régebben az aluljáróban a FUTÁR monitor, az Árkád folyosóján még a villamosok indulását sem mutatta.
   Nagy előrelepés volt ezek megjelenítése is.

   Örülök, hogy a BKK végre figyel az utasok véleményére és meghallja kéréseiket is.

Hagyj Üzenetet!

Jogszabály-módosítás és az alkotmánybíróság döntése miatt a facebook hozzászólás lehetősége átmenetileg szünetel. Anonim módon továbbra is hozzá tudsz szólni minden bejegyzésemhez. Nincs szükség regisztrációra, csak egy tetszőleges név és villámposta cím megadására. A hozzászólások csak engedélyezésük után jelennek meg. Harmadik felet sértő tartalom nem tehető közzé. Megértésedet köszönöm!