Az első sikerem

Történt még a tavasszal, hogy a facebookon megosztottam egy történetet amelynek szemtanúja voltam. Este hat óra körül a Garay utcai 76-os troli megállója felé tartottam amikor zajra lettem figyelmes. A megállóban álló troli leghátsó zárt ajtaját rugdalta egy utas ki lemaradt a járműről. A troli kiállt a megállóból, majd megállt. Ekkor a dühös srác leszakította a megálló oszlopáról a szemetest és azt többször a buszhoz vágta. A sötét miatt nem láttam mekkora kár keletkezett a járműben, de nem hiszem, hogy sérülés nélkül megúszta volna. Miután a megállóba beállt a következő troli, hősünk nyugodt hangon és kifejezetten udvarias hangon megkérdezte a járművezetőtőt, hogy mikor indul. A vezető válaszát követően csendben leült és nyugodtan várta az indulást.

Az eset kapcsán leírtam, hogy amennyiben a járművezető az én beosztottam lett volna, én azonnal elküldöm. Miért? A válasz logikus és egyszerű. Ő a felelős a járműben keletkezett károkért és a társaság megítélését is negatívan befolyásolta viselkedésével.

Amennyiben a megállóban visszanyitja a 4-es ajtót az egész eset nem történik meg. A visszanyitás nem okozott volna késést, hiszen az utasnak volt ideje többször belerúgni az ajtóba, letépni a szemetest és azt több ízben a trolihoz vágni.

A facebookos heves vitát követően az azóta eltelt fél évben naponta tapasztalom, hogy  visszanyitják a hátsó ajtót és a járműre futó utast is minden esetben megvárják. Nem állítom, hogy ez csak az én bejegyzésem hatására történt, de valakiben valami biztosan megmozdult, mert a tapasztalat ezt támasztja alá.

4 hozzászólás érkezett ehhez : “Az első sikerem

 1. Világos, hogy neked elszökött egy-két kereked.

  Szerintem meg LE KELL CSUKNI azt a rohadékot, aki GARÁZDASÁGOT követ el. Függetlenül attól, hogy otthagyta-e a troli, vagy épp az anyja halt meg. De igazad van, én is visszanyitottam volna az ajtót. Azért, hogy leszálljak, lehúzzam a szedőt és megvárjam a rendőröket. És akkor TÉNYLEG elkésnek az utasaim.

  A járművezető eljárása (t.i. amikor, függetlenül az időtényezőtől nem nyitotta vissza az ajtót) 100%-ig előírásszerű és jogkövető volt. Nem csak belső utasításokról van szó… Úgyhogy megpróbálhatod elküldeni, de olyan munkaügyi pert akaszt a nyakadba, amit olyan toronymagasan megnyer, hogy te csak néznél.

  Komolyan mondom, egyszerűen elképesztő, hogy te még nem az IMEI-ben ücsörögsz.

 2. “Palacsinta- szerencsére kollégáid nem osztják a véleményedet!”

  Aki a bűnözőket támogatja, vagy szabálytalanul dolgozik (megállón kívül ajtót nyit), nem kollégám nekem.

  Te miért véded a bűnözőt? Miért nem kell szerinted neki felelnie azért, amit tett? Nem bűnpártolás az véletlenül, ha a tudomásodra jutott bűncselekményt elhallgatod a hatóságok elől?

  Hány percenként jár a 76-os troli akkortájt? Tényleg, feltétlenül a világ végéről rohanó barmot (bűnözőt) is meg kell szerinted várni? Nem, nem kell.

 3. Palacsinta- ITT ELVRŐ VAN SZÓ. Hivatkozhatunk jogszabályokra, de akkor te is tudod, hogy a buszok kb 60%-a ki sem állhatna a garázsból.. Budapesten szerencsére(?) működik a szemlesütés. Prágában a rendőr a helyszínen leszereli busz rendszámát, ha erősen füstöl, vagy meglazult lemezt lát…

  A fenti esetben, mivel a JV látta az utast és egy helyben állt , egy gesztussal kinyithatta volna az ajtót és mindenkinek jó napja van.

  Hogy ki a bűnöző? Szerinted, hány fizető (bérletes) utas segítene egy ellenőrnek, ha megvernék a buszon, vagy az utcára löknék? Szerintem senki, sőt páran jópofa videókat készítenének… Mielőtt megkérdeznéd, hogy ki tehet errő, megmondom. Szereintem ez egyértelműen a BKK hibája. Pocsék kiválasztás, még pocsékabb kommunikáció.. Több országban segítik az emberek a jegyellenőrök munkáját. Ha megkérdezed az embereket akkor érdekes módon a hasonló munkát végző MÁV dolgozó, sokkal jobb megítélésű, mint egy BKK jegyellenőr..

  Lehet olvastad, dicsértem egy fiatal MÁV dolgozót,aki fiatal volt, nő volt és mégis egyedül megfékezett egy nagy csoport FRADI szurkolót a vonaton Kőbánya alsó és Zugló között. EGYEDÜL ! Miért? Mert felkészült, mert van tekintélye!

  A BKK-nak ezt kéne végre megértenie! Nem másra mutogatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .