Az 5017-es sofőr

buszKeressük azokat a komáromi, vagy Komáromban gyakran  a helyi közösségi közlekedést használó utasokat akiket utazásuk során sérelem ért a közlekedési társaság egyik viszonylatán. Több panaszos megkeresés érkezett  -az állítólag 5017-es- járművezető viselkedése kapcsán. Az elmondások alapján több esetben estek el utasok a nem megfelelő vezetéstechnika és stílus miatt és rendszeresek a járművezetőhöz méltatlan stílusú “beszólások”.  Az egyik panaszos szemtanúja volt, amikor az említett szakállas járművezető egy az első ülésen ülő mozgásában korlátozott – amputált végtagú –  utasnak nem volt hajlandó kinyitni az első ajtót, sőt a többi utas előtt minősíthetetlen hangnemben küldte a hátsó ajtóhoz, hogy ott szálljon le az üres megállóban, ahol nem volt felszálló utas.  Elmondások szerint rendszeres szokása még a megálló előtt kinyomtatni a felszálló utas részére a teljesárú jegyet. Szintén elmondások alapján több esetben az 50% kedvezményre jogosult utassal  kifizettette a teljesárú menetjegy árát arra hivatkozva, hogy ő már kinyomtatta. Hangsúlyozom, az utas még a megállóban állt, a járművön kívül, amikor a jegykiadó készülékből  már lógott a kiadott menetjegy.  Egy másik esetben megtagadta az egyik utas csipkártyájának feltöltését, mert ő siet.  Úgy tudom, az utasok kérdéseire nem hajlandó válaszolni.

Kérem mindazokat akik a fenti történéseket  alá tudják támasztani pontos adatokkal – hol,mikor,busz száma, menetirány- tegyék ezt meg az alábbi linkre kattintva , az adatlap kitöltésével. Mivel az adatlap a budapesti panaszok bejelentéséhez készült, kérek mindenkit, hogy a “Viszonylat száma” mezőbe írja be a város nevét is. Például: Komárom 8-as busz.  Az összegyűlt panaszokat egyben  juttatom majd el a SAD NZ illetékeséhez. Mindenkinek érdeke, hogy a közösségi közlekedés valóban szolgáltató jellegű legyen !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .