Ami Budapesten hiányzik

praga_4Sok olyan dolgot lehet találni a világon, amely itthon, Budapesten hiányzik, de van egy amire tényleg szükségünk lenne. Nem mentem messzire. Nem hagytam el Közép-Európa határait. A prágai közlekedési vállalat átadta az első két teljesen felújított mosdóját és nagy erővel belevág az összes illemhely modernizálásába. Nem kis munkáról van szó, hiszen a prágai metróhálózaton 57 mellékhelyiséget üzemeltet a társaság.  A metróállomások  mosdóiba  21. századi módon, beléptetőrendszer segítségével lehet bejutni a megfelelő számú érme, vagy a közlekedési társaság kártyáját használva.  Csak bennem merül fel a kérdés, hogy Budapesten a metróban miért nincs WC ? Küszöbön áll az elektronikus jegyrendszer bevezetése és a hármas metróvonal felújítása.  Tervezi a BKK a metróállomásainak illemhelyekkel való felszerelését? Hogy jön ide az elektronikus jegyrendszer? A metrókapuk telepítése a legtöbb állomáson helyhiány miatt csak nagyobb átalakítások árán valósítható majd meg. Az aluljárókban tágítani kell  majd a meglévő tereket. Amennyiben fúrásba, bontásba kezdünk, nem volna célszerű a metróállomásokat 21. századi színvonalra emelve mosdókkal is felszerelni?  Nagy a mi városunk és mindenki tudja, hogy időnként milyen nagy szükség van az illemhelyre.

praga_5 praga_6 praga7 praga8

2 hozzászólás érkezett ehhez : “Ami Budapesten hiányzik

  1. Budagglo- Köszönöm a tájékoztatást, de. Szerintem nincs olyan ember aki a FCSM honlapját lapozgatja, amikor ki kell mennie. Én mindenben az egységesítést támogatom és pillanatnyilag hiányolom.

   Őszintén kérdezem: Mi az egyszerűbb és hasznosabb, ha pisilés előtt a neten kell böngészni, vagy ha vannak alapelvek amelyeket mindenki ismer és azokat követve bármikor találunk mosdót. Ilyen elv ma , hogy minden plázában lehet ingyen pisilni. Ez egy fontos és hasznos információ!

   Budapest közösségi közlekedése adóforintokból üzemel. Egy ekkora városban teljesen normálisnak kéne lennie, hogy a vonaljegy árában benne van a mosdó használat is, mint a MÁV esetében!

   Épp ma láttam a Margitszigeten egy családot, akik 5 en adták össze a “pisipénzt” mert a wc-s néni visszaadni sem tud! A városban működő automata illemhelyekkel is pontosan ez a legnagyobb gond. AZ embernél ritkán van 200 forint félre téve “pisilésre”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .