A járművezető bizony tudja

ejszakaiNem is olyan régen számoltam be arról a hosszabb ideje tartó jelenségről, amelyt a BKK meggondolatlan megállókijelölése okoz a Deák Ferenc téren. A nappali 9-es, a teljes várost átszelő viszonylat forgalmas megállóját a BKK időnként önkényesen áthelyezi a közeli éjszakai 909-es megállójába. A rutinos utazók tuják, hogy ha metrópótlót látnak, akkor szemfülesnek kell lenni, mert a metrópótló mögött elhúz a 9-es busz és amire ezt észre veszi, már le is késte.  Erről lehetne  ugyan tájékoztatni az utasokat a megállóban elhelyezett FUTÁR hangszórói segítségével, ehhez minden  műszaki háttér -elvben- biztosított, de ezt a BKK mégsem teszi meg soha. Úgy néz ki a járművezetők ismét jobban ismerik az utasokat mint a BKK ezért a területért felelős szakemberei és problémamentesen megoldják a főnökeik által létrehozott hibát!  Már szilveszter előtt megírtam, hogy földtől elrugaszkodottnak találtam a BKK azon elképzelését, hogy a 909-es éjszakai járaton elsőajtóztatni szeretne. Ezt a külön erre a napra kiadott menetrend  nagy betűkkel és  képpel is tartalmazta. Aki utazott már szilveszterkor a 909-en az tudja, hogy a busz a megállóból alig tud elindulni, mert annyi az utas, hogy az ajtókat képtelen bezárni és rendszeres az utaslemaradás, főként a Harminckettesek terénél. Egy ilyen túlzsúfolt vonalon többletkapacitás beállítására van szükség, nem az utascsere lassítására és felesleges konfliktusok előidézésére. Persze egy meleg irodából, könnyű értelmetlen döntéseket hozni, főként személyes tapasztalatok hiányában.

deakMost nézzük mit is láttam szilveszter éjjel 3 órakor . Tapasztalt, gyakorlott BKV járművezető érkezett járművével a Deák Ferenc térre és előbb a nappali 9-es megállójában állt meg, itt felszállt az utasok 90%-a, majd ajtózárás után átgurult a menetrendszerinti megállójába, amely az éjszakai 909-es, 20 méterrel előbbre. Minden utas elégedett volt. Nem alakult ki konfliktus!  A buszról nem maradt le senki!  Természetesen elsőajtózásról szó sem volt, kivitelezhetetlen lett volna. Ilyen az amikor győz a józan ész és a több éves, az utcán, az utasok között megszerzett szakmai tapasztalat, gyakorlat.

A Deák Ferenc téri megálló hibái:

  • Távol esik a metró kijáratától
  • A FUTÁR kijelzőt a megállóban állva nem lehet látni, teljesen kitakarja azt a buszváró
  • A fedett buszvárót egyáltalán nem  az itt tapasztalható utasszámhoz méretezték.
  • A két buszmegálló közül, csak az egyik rendelkezik fedett váróval
  • Nem tájékoztatják az utasokat a 9-es busz megállójának ideiglenes áthelyezéséről, pedig erre lenne lehetőség.
[wc_divider style=”dashed” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””] Olvasd el ezt is:

Egy hozzászólás érkezett ehhez: “A járművezető bizony tudja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .