A fejetlenség csúcsa

villMa este ismét hatalmasat alakított a Budapesti Közlekedési Központ. Fejlesztéseinek köszönhetően állításuk szerint egyre pontosabb és gyorsabb információkat szolgáltatnak, megkönnyítendő az utasok tájékozódását és kényelmét. Ennek a célnak az elérése érdekében feltehetően a megfelelő végzettséggel és tapasztalattal rendelkező munkatársakat alkalmaz – közpénzen.  Nézzük a tegnapi, tájékoztatójukat, amelyre a VEKE figyelt fel a Budapesti Közlekedési Központ hivatalos honlapján.   Idézem a BKK alaposan megfontolt és jól kidolgozott hirdetményét :  A (z) 6V villamospótló autóbusz Jászai Mari tér és Széll Kálmán tér M között  nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.  A hirdetmény az érintett járatnál az éjszakai 6V autóbuszt jelöli meg.

Nézzük a hibákat:

  • Nem létezik 6V éjszakai autóbusz Budapesten. Minden éjszakai járat 900-as számtól kezdődik és 999-es számmal ér véget.
  • Van villamos amely a 6-os számot viseli, de az először villamos, másodszor meg nem éjszakai, hanem folyamatos üzemű viszonylat.
  • Egy nem létező éjszakai villamospótló autóbuszt a BKK egy villamost pótló autóbuszt pótló autóbusszal pótol de csak egy rövid szakaszon.
  • Jól láthatóan autóbuszt pótol autóbusszal. A hirdetményen két autóbusz szimbólum szerepel.

A képernyőmentés megjelenését követően, szinte azonnal új hirdetmény jelent meg a BKK honlapján, amely már a 6-os villamos éjszakai 28 perc előre meghatározott időtartamról szól. Kicsit komikus-így utólag olvasni, hogy egy előre nem látható üzemzavar kezdetét és végét is meg tudja jósolni a BKK előre. A műszaki zavar mindkét hirdetményben azonos időpontban kezdődött el, pénteken 23:57- kor. A közösségi portálon megjelent képernyőmentés után közzétett új közleményben már a zavar végének pontos időpontja is szerepel, mintha az egy előre tervezett leállás lett volna. Kicsit megtévesztő, hogy a forgalmi zavar  végét, az előre meghatározott 0:25 helyett 21:10 kor jelenteti meg. Ez azt az érzetet kelti, hogy a tervezett leállás elhúzódott.

Szintén érdekes, hogy amíg az első hirdetményben a 6-os villamos a Széll Kálmán tér M és a Jászai Mari tér között nem közlekedett, addig a módosított hirdetményben ugyan abban az időpontban , ugyanaz a 6-os villamos a Széll Kálmán tér és a Széna tér között nem járt.

v6 hird

Igen, tévedni lehet, de ennyit egy hirdetményben? Egy BKK dolgozó akinek ez a dolga és ezért kapja a fizetését, nem ismeri a BKK viszonylatait? Buszt pótol, busszal ? Ilyenkor nem fontos a vidéki, vagy külföldi utasok pontos tájékoztatása? Az csak akkor merül fel amikor britesítjük a BKK járműveit ?  Ugye emlékszünk még arra amikor a trolimegállókba, színes hirdetmény került amelyben a BKK a trolipótló autóbuszok trolibusszal történő pótlásáról tájékoztatta a Baross utca lakóit. Mit tett akkor az ezért felelős vezető? A közösségi portálon magyarázta el, hogy ez bizony így helyes – a trolipótlót, trolival pótolni. Esetünkben a hirtelen módosítás, arra enged következtetni, hogy legalább elismerte a hibát és megpróbálta azt módosítani a BKK. A trolis esethez viszonyítva ez is fejlődés…

Bevallom most már őszintén kíváncsi lettem arra, hogy mi is közlekedett tegnap éjjel és milyen szakaszon, mert a két hirdetmény annyira ellentmondásos, hogy azokból ez nem deríthető ki..

Sem éjszakai , sem egyéb 6 vagy 6V autóbusz sincs Budapesten a BKK menetrendjében
ejszaka vill busz

Egy hozzászólás érkezett ehhez: “A fejetlenség csúcsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .