A 95-ÖS ISMÉT KIMARAD ?

keleti Ma tette közzé a BKK a hamarosan induló négyes metró kapcsán tervezett , a közösségi közlekedést érintő változásokat bemutató csomagját. Kicsit megkésve , de megtudtuk mire is számíthatunk. A változások főként a dél-budai vonalakat érintik, de van egy jelentős változás amely kőbányai szemmel is érdekes lehet. A közzétett információk alapján a BKK új autóbusz végállomást létesít a Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán. Miért lényeges ez egy kőbányainak?  Biztosan sokan emlékeznek még azokra az időkre amikor a 95-ös busz végállomása épp itt a Keleti pályaudvarnál volt. Ennek visszaállítását már többször kezdeményeztem, hiszen ez minden kőbányai számára hatalmas előrelépés lenne. Pillanatnyilag két megálló miatt átszállásra kényszerülünk, amely a belváros felé ugyan egyszerű, de  a külváros irányába igencsak megnehezített a több zebra és lámpa miatt. Bevallom épp ezért nem használom ezt a lehetőséget. Most, hogy elkészül a Keleti pályaudvar melletti új és modern autóbuszvégállomás, már nem látom akadályát annak, hogy a 95-ös ismét erről a frekventált helyről indulva juttassa el utasait Kőbányán keresztül Pestszentlőrincig.

Mi teszi indokolttá ezt az egyszerű, két megállónyi vonalbővítést?

  • Új és modern autóbuszvégállomás építése a Keleti pályaudvar mellett
  • Közvetlen átszállási kapcsolat létesülne a 2-es és a 4-es metróhoz
  • Közvetlen átszállási lehetőség a belvárosi trolibuszokra  73,76
  • Közvetlen átszállási lehetőség az új dél-budai viszonylatokra 8E,33
  • Közvetlen átszállási lehetőség az észak-pesti viszonylatokra 20E, 30E
  • Közvetlen átszállási lehetőség létesülne a vasúttal
  • Jelentősen javulna az Arena pláza  kiszolgálása

Ismét szeretném kiemelni, hogy itt lényegében két megállónyi távolságról van szó, hiszen a 95-ös busz pillanatnyi végállomása az Ifjúság útja.  Ami a párhuzamosságot illeti köztudott, hogy a 80A trolibusz legkihasználtabb része a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion közötti vonalszakasz, ahol én több esetben utaslemaradással is találkoztam. Ezen is segítene a 95-ös viszonylat Keleti pályaudvarig történő közlekedtetése, tehát a meghosszabbított szakasz kihasználtsága biztosított. Mivel a 95-ös viszonylat elsőajtós felszállási rendben üzemel, így az is biztosított, hogy fizető utasokat veszik azt igénybe ellentétben a 80A trolival.

Én remek pillanatként látom a gyorsan közeledő négyes metró átadása kapcsán megváltozó forgalmi rendbe beilleszteni ezt az apró és jelentősebb többletköltséget nem igényelő módosítást.

A BKK Zrt. -nek ide kattintva írhatod le véleményedet

2 hozzászólás érkezett ehhez : “A 95-ÖS ISMÉT KIMARAD ?

  1. A 202E autóbusz elég ritkán közlekedik a X.ker. Rózsaliget Lakóparknál Bányató utcában egyik irányban sincs utasváró esős időben ez elég kellemetlen, kihez tartozik ez, hogy felállítsanak utasvárót?

    1. Célszerű az önkormányzattal felvenni a kapcsolatot…A Kápolna utcában épp most épül egy új buszváró, de a nagy forgalmú LIGET tér buszmegálló régi(szűk, fém) váróját nem sikerült modernre cserélni.. arról nem is beszélve, hogy a Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál sincs fedett buszváró….Bevallom nem tudom mi a prioritás a megállók megépítésekor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .