A 1328-as villamos

kettesGyakran írom, hogy városjárásom közben egyre több olyan járművezetővel találkozom, aki megfogadja tanácsaimat, vagy ösztönösen, az utasok kényelmét fokozva használja a FUTÁR utastájékoztató hangbemondásait. Most szeretnék kiemelni egyet, aki jól megfontoltan és logikusan teszi ezt. Tegnap , 2014.augusztus 21.-én délután a kettes villamos vonalán utaztam a 1328-es villamoson a Közvágóhíd és a Vigadó tér között.  A jármű vezetője nagyon szakszerűen használta például a jármű összes ajtajának használatára felhívó hangbemondást. Nem a megállóban, ahol ugye már senki nem fog másik ajtót keresni, hanem a megálló felé érkezve lejátszva azt. Meglepő módon az elhangzó szöveg hatására átrendeződtek a leszállni szándékozó utasok.  Ugyan ennyire hasznos az ajtók záródására figyelmeztető hangbemondás is, amely kellemes és megnyugtató hangon tájékoztat minket az ajtók záródásáról. Ez utóbbit egyre több villamoson és autóbuszon is hallom, ezzel kellemes, nyugodt atmoszférát teremtve. Örülök, hogy egyre több BKV járművezető használja önként a rendelkezésre álló lehetőségeket annak ellenére, hogy a BKK folyamatosan leépíti a magyar nyelvű hangos utastájékoztatást. Jó példa erre a metró, ahol európaibbnak véli a BKK a sípolást, mint a hagyományos és  jelképpé vált emberi hangos  ajtózáródásra figyelmeztető hangbemondást. Köszönöm, hogy a BKV munkatársai óvják anyanyelvünket és  utasaikat emberként kezelik, akiket emberi hangon szólítják meg ! Bízom benne, hogy az emberi hang hatása egyre több BKV járművezetőt győz meg arról, hogy kellemesebbé és konfliktusmentesebbé tehetik az utazást és saját munkájukat ezek használatával.

 

Olvasd el ezt is :

[wc_button type=”primary” url=”https://kozlekedes.org/az-osszes-bejegyzes-idorendben/” title=”Az összes bejegyzés megtekintése időrendi sorrendben” target=”self” position=”float”]Az összes bejegyzés megtekintése  időrendi sorrendben[/wc_button]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .