1139 megállóban dohányzót füleltek le

Pozsony2014 első félévében  1139 megállóban dohányzót kaptak rajta szabálysértésen. Ebből csak júniusban 487 utas gyújtott rá valamelyik busz vagy villamos megállójában.  Az adatok 2013-as évhez képest növekedést mutatnak.  A közelmúltban a pozsonyi városi rendőrség diákokkal közösen indított akciót a buszmegállóban dohányzó személyek ellen. A diákok bejelentései alapján 175 dohányost kaptak rajta a tiltott helyen való cigarettázáson. Közülük hatvanat meg is büntettek. A kirótt büntetés összege akár 33 euró is lehet. Jó hír , hogy az alkoholfogyasztók száma jelentősen csökkent. Rossz hír viszont, hogy  szemetelésért 4500 személyt bírságoltak meg amely az előző év viszonylatában 25%-os emelkedést jelent.
Budapesten több fényképes utaspanasz is megjelenik a közösségi portálon, amelyen nem utasok, hanem a BKK dolgozói dohányoznak, ennek ellenére én még nem találkoztam olyan közleménnyel amely beszámolt volna arról, mi is történt ezekkel a dolgozókkal. Kíváncsi lennék arra is, hogy Budapesten egy év alatt hány utast bírságolnak meg megállóhelyi dohányzás és szemetelés miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .