Megjelent:: 2014, Júl 6, vasárnap

1139 megállóban dohányzót füleltek le

Pozsony2014 első félévében  1139 megállóban dohányzót kaptak rajta szabálysértésen. Ebből csak júniusban 487 utas gyújtott rá valamelyik busz vagy villamos megállójában.  Az adatok 2013-as évhez képest növekedést mutatnak.  A közelmúltban a pozsonyi városi rendőrség diákokkal közösen indított akciót a buszmegállóban dohányzó személyek ellen. A diákok bejelentései alapján 175 dohányost kaptak rajta a tiltott helyen való cigarettázáson. Közülük hatvanat meg is büntettek. A kirótt büntetés összege akár 33 euró is lehet. Jó hír , hogy az alkoholfogyasztók száma jelentősen csökkent. Rossz hír viszont, hogy  szemetelésért 4500 személyt bírságoltak meg amely az előző év viszonylatában 25%-os emelkedést jelent.
Budapesten több fényképes utaspanasz is megjelenik a közösségi portálon, amelyen nem utasok, hanem a BKK dolgozói dohányoznak, ennek ellenére én még nem találkoztam olyan közleménnyel amely beszámolt volna arról, mi is történt ezekkel a dolgozókkal. Kíváncsi lennék arra is, hogy Budapesten egy év alatt hány utast bírságolnak meg megállóhelyi dohányzás és szemetelés miatt.

Hagyj Üzenetet!

Jogszabály-módosítás és az alkotmánybíróság döntése miatt a facebook hozzászólás lehetősége átmenetileg szünetel. Anonim módon továbbra is hozzá tudsz szólni minden bejegyzésemhez. Nincs szükség regisztrációra, csak egy tetszőleges név és villámposta cím megadására. A hozzászólások csak engedélyezésük után jelennek meg. Harmadik felet sértő tartalom nem tehető közzé. Megértésedet köszönöm!