Megjelent:: 2018, Már 13, kedd

Kőbánya városközpont

Aki bele-bele kukkant a főváros hossútávú fejlesztési terveibe, az tudja, hogy a városi vasút keretein belül több új vasúti megállóhely létesítése van napirenden. Ezen új megállóhelyek már nem a hagyományos vasúti szabályozás szerint kerülnek elnevezésre. hanem egyedi nevet kapnak. a legismertebb talána Fradiváros elnevezés, amely sem nem település, sem nem a megállóhely vonali elhelyezkedésére utaló elnevezé, egyszerűen csak egy fantázianév.  Amit a Fradi megtehet azt  miért lenne tilos másnak. A BKK egy időben logikusan elkezdte a megállóhelyeit a vasútállomások, vasúti megállóhelyekhez igazítani. Így szűnt meg Kőbánya városközpont és vált Kőbánya alsó vasútállomássá. Tudom, hogy sokan keverik az alsó és felső megállóhelyet, nem is csoda, hiszen lényegében nem egy vonalon helyezkednek el és nem is a vonali helyzetüket jelöli mint a kisebb települések esetén

Megtartva a BKK logikáját (nevezzük el a vasútállomásról a közeli BKK megállóhelyeket) , próbáljuk meg fordítva alkalmazni azt.  Magyarul, változtassuk meg a vasúti megállóhely nevét és ahhoz kapcsolódva megváltozik a BKK megállóhelyeinek a neve is. Tehát  Kőbánya alsó buszvégállomás  kapja vissza régi  nevét és legyen ismét Köbánya városközpont és nevezzük el erről a vasúti megállóhelyet.

Hasonlóan Kőbánya felső is átnevezhető lenne Kőbánya vásárvárossá vagy a külföldiek miatt Kőbánya expo-nak. Meglepne, ha nagyszámú külföldi érkezne ide vonattal.

Hagyj Üzenetet!

Jogszabály-módosítás és az alkotmánybíróság döntése miatt a facebook hozzászólás lehetősége átmenetileg szünetel. Anonim módon továbbra is hozzá tudsz szólni minden bejegyzésemhez. Nincs szükség regisztrációra, csak egy tetszőleges név és villámposta cím megadására. A hozzászólások csak engedélyezésük után jelennek meg. Harmadik felet sértő tartalom nem tehető közzé. Megértésedet köszönöm!